Кучешко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Khabs Staadnau
  • Време на започнување Време на започнување
Хранењето е инстикт на сите живи суштества и не можиш да прашаш дали е добро или лошо,едноставно така е. То шо имаме свест за постоењето на други суштества освен нас не прај различни од животните ама то не значи дека не треба да се храниме со нив.Точно е дека не треба да се уништуват масовно заради x причини ама кога се работи за исхрана то е сосема нормално и природно.И нема јас шо да поучвам малце,туку ти оди поучи дека една од основните хранливи состојки потребни за човечкиот организам (протеините) во најголем дел ги има само кај животните.
П.С. И биди благодарна шо имаш избор како да се храниш, т.е. да пребираш пошто во светот стотици милиони ја немат таја среќа

Сепак не објасни како тоа ЈАДЕЊЕТО МЕСО Е ТОА ШТО ОД НАС ПРАВИ ЛУЃЕ.

Не мешај сега свест, говор ... ОБЈАСНИ СИ ГО ОВА.

Па мислев дека сум јасен уште во првиот пост

Пред од прилика 2,5 милиони години постоеше еден вид на мајмуни кој шо живееја по дрвата и се хранеја исклучиво со плодови од дрвата. Со тек на време нивниот број растел и по дрвата немало доволно храна па биле приморани да слегуват од дрвата за да барат храна. За да преживејат на земјата во толкав голем број биле приморани да одат исправено и да почнат да користат копја и стрели за да можат да се бранат но и да ловат други животни. Според научниците со текот на еволуцијата за подобро ракување со оружјата и предметите палецот на раката се оформил како што е денес и то не прави анатомски уникатни од сите суштества.Исто така подоцна тие човеколики суштества морале да научат да палат оган за да се стоплат и да го готват пленот кој бај д веј до ден денес се смета за најголема технолошка иновација.
и сега свати која е поентата на приказната? Да не почнеа тие мајмуни да размислуват како поефикасно да ловат за да не изумрат не прај тоа шо сме ние денес.Јасно ти е сега?

Па сигурно немало да се качиме на врвот на синџирот на исхрана јадејќи детелинки.
Месото не прави предатори, клучен фактор при еволуцијата.

You're the result od 4 billion years of evolution.
Fucking act like it.

Јас не сум вегетаријанец па сепак не мислам дека треба да се колат кучиња туку така.. само затоа што некој се мрднал од мозокот.
Колку само ти појма немаш од тоа што се кучињата и колку тие се интелегентни.. еве сега ти зборуваш за нешто за што погоре ја обвини пума.. секоја чест.. прав генијалец си, не знам со шо те ранат дома.. ваљда со увезено кучешко од кина..
колку си само брзоплета, тоа чудо едно.
колку знам јас од кучиња еве види на сликата, дома ми е и те поздравува. речиму здраво на Гаро
garog.jpg

тоа ти што мислиш и дали мислиш мислам дека никој посебно не го интересира, посебно не во кина. ако ме прочита добро реков дека тие кучиња се специјални за таа намена , не домашни миленичиња или џукели од улица. и не реков дека јас би јадел , сигурно не дека ете ми се присакало да пробам.проблемот е што како што реков за тебе важи и за мене, баш им е гајле што мислиме ние дали се за јадење или не.
и дома ме ранат претпоставувам со тоа што те ранат и тебе.
за другото од кога ке се преслушаш можи да разговараме, а и пумата знае сосем добро да си се брани не и треба адвокат посебно не тебе пошто ај да не зборам.

Когнитивна свест и интелигенција не е иста работа.
Когнитивната свест се чувствата, која свињата не ги развива према човекот, за разлика од кучето.
Мачката има ниска когнитивна свест - многу малку се приврзува за човекот, условно е нејзиното врзување.
Кучето е единствено животно кое безусловно се врзува за човекот.

Awareness is the state or ability to perceive, to feel, or to be conscious of events, objects or sensory patterns. In this level of consciousness, sense data can be confirmed by an observer without necessarily implying understanding.

Intelligence has been defined in different ways, including the abilities for abstract thought,understanding, communication, reasoning, learning, planning, emotional intelligence andproblem solving.
Moже ќе се чудиш која ни е најголемата сличност со свињите.....а таа е и причината за тоа да се користи свинското месо.
Се слагам за се друго, 20 лајкови минимум имаш на темава :)
Ама мрза сум за тие глупости, да ги правам.

Moже ќе се чудиш која ни е најголемата сличност со свињите.....а таа е и причината за тоа да се користи свинското месо.
Се слагам за се друго, 20 лајкови минимум имаш на темава :)
Ама мрза сум за тие глупости, да ги правам.

Свинското и човековото срце....
А почнаа да одгледуваат свињи за човечки органи, верувал или не.... морам да го најдам тоа некаде, да го поставам.

За другото ми е одвратно да ти одговорам. Но мислиш дека јас како вегетеријанец се родив? Дека немам пробано месо?
Јас сум вегетеријанец - т.е. почнав да менувам исхрана околу 17 години кога имав. Околу 18 веќе престанав сосема да јадам месо, со исклучок на риба. Денес (имам 20) не јадам никакво месо.
18 години јадење месо, ми дава доволно право да зборувам какво е и што е.
Ама ти се кладам нека не си се ни обидел да го видиш другиот дел од вистината.
Сеедно, не можам да ти помогнам. А и не сакам.
јас не си гледам на нокти ти од кога си вегетаријанец. го земам твојот моментален статус на таква и према тоа нормално е дека твоето мислење на тема месо и храна воопшто не го сметам релевантно. и да се збораше за свинче пак ке беше против, што значи батали.
кој друг крај на вистината. вегетаријанството???
не заебавај , сосем ми е добар и овај крај на вистината.
и веке кога си толку начитана, би требало да знаеш дека
човекот е сештојад. точно така сештојад. сега дека некои се во филм влезени и мислат дека евоулирале и станале поцивилизирани со тоа што не јадат месо, нека им стои. но зошто им ја јадете храната на животните само тоа незнам. греота се.
и баш ме интерсира како тоа јадењето месо е штетно за ескимите. колку што проверив последно 99% од храната им е месо( не мислам на риби). нецивилизирани низаедни. не да копаат корења тие фоки се дрзнале да јадат.страмота

колку си само брзоплета, тоа чудо едно.
колку знам јас од кучиња еве види на сликата, дома ми е и те поздравува. речиму здраво на Гаро
garog.jpg

тоа ти што мислиш и дали мислиш мислам дека никој посебно не го интересира, посебно не во кина. ако ме прочита добро реков дека тие кучиња се специјални за таа намена , не домашни миленичиња или џукели од улица. и не реков дека јас би јадел , сигурно не дека ете ми се присакало да пробам.проблемот е што како што реков за тебе важи и за мене, баш им е гајле што мислиме ние дали се за јадење или не.
и дома ме ранат претпоставувам со тоа што те ранат и тебе.
за другото од кога ке се преслушаш можи да разговараме, а и пумата знае сосем добро да си се брани не и треба адвокат посебно не тебе пошто ај да не зборам.

поздрав за Гаро..
ја си го кажав моето мислење...
твојот пост ме испровоцира за да ти го пишам тоа.. никогаш не е без причина ниеден мој коментар..
не ја бранев пумата, само сакав да ти укажам дека и ти го направи истото..
за болдот... зборуј бе брат.. може не сум доволно паметна за тебе... не се знаеме така да .. колку што тебе те интересира моето мислење така и мене твоето..

Како може некој и да помисли на кучешко месо не ми е јасно. Колку сака нека има полза човековиот организам па сепак не би се ни осудил да помислам на ова. Глупости.
http://kajgana.com/lugjeto-koi-imaat-mileniche-se-pozdravi

поздрав за Гаро..
ја си го кажав моето мислење...
твојот пост ме испровоцира за да ти го пишам тоа.. никогаш не е без причина ниеден мој коментар..
не ја бранев пумата, само сакав да ти укажам дека и ти го направи истото..
за болдот... зборуј бе брат.. може не сум доволно паметна за тебе... не се знаеме така да .. колку што тебе те интересира моето мислење така и мене твоето..
па да го прочиташе мојот пост ке забележеше дека ни на едно место јас не кажав дека сакам да јадам кучиња, но тоа е го менува фактот дека сепак ги јадат, јадат и што ли уште не. друга земја друга култура, кои сме ние да им судиме за тоа.
исто така не реков дека си глупа или смотана или незнам каква, туку брзоплета, темпераментна, брзаш со заклучоците и најчесто грешиш како сега на пример. и пак згреши. не реков дека твоето мислење не ми е битно мене туку ни моето ни твоето не им е битно на една милијарда кинези. има разлика. затоа не сакам да влегувам во непотребна дискусија со тебе, јазикот или прстите во случајот ти се побрзи од паметот.
п.с јас пумата не ја спомнав, сега ако сама се препознала тоа е друго. сигурно не е само таа вегетаријанка на форумот, а споредбата беше фигуративна , не буквална.

Не би можела, не би сакала...од самата помисла ми се превртуваат црева

Ако сум во Кина би пробал,не само тоа и скакулци,буба мари змејови се што нуди кинеската кујна,ама овде нема шанси.

Инаку вака рандом совет,немојте да јадете по локалниве сендвичари,just don't. Ќе се изненадите што се имате пробано. :sick:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom