Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
Воколку критиката е логично и суштествено издржана ја прифаќам, ако е без врска и нема никаква суштинска основа тогаш едноставно ја игнорирам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некогаш знам и да претерам со критикувањето.Но критикаму упатувам само на најблиските,оние кои знам или барем се надевам дека во никој случај нема да ме сватат погрешно.Обично кога кажувам нешто,тоа го кажувам отворено,ама од искуство си заклучив дека и не треба да бидам толку отворена оти некои тоа грешно го толкуваат.Разни несогласувања и конфликти, се секојдневна појава, во домот, на училиште, на улица,
на работа, па и на форумов....насекаде.
Настануваат како резултат на разминување во ставовите и мислењата околу една иста работа, но често
и како резултат на мали ситници во одредени околности, кои во други ситуации не би значеле ништо.
Сепак, кога конфликтите и несогласувањата ќе се појават, пропратно се јавува и критиката.
Што преземате кога ќе се најдете во ситуација да критикувате нечиј став или мислење, а сакате критиката
да вроди со плод?
Кога некој мене ќе ми упати критика не секогаш ја прифаќам одма.Некогаш знам на почетокот да се спротивставувам,ама потоа дефинитивно размислувам за тоа што ми го кажале и ако сметам дека бил во право ја прифаќам.Како реагирте кога критиката е упатена кон вас, Вие сте цел на критикување?
Кога критиката преминува во навреда? Која е границата?
same...поднесувам искрена критика, кога ќе согледам дека е вистина...но ако не се согласувам, и гледам дека критиката е лажна, се борам за вистината...знам да поднесам критика
не се дујам кога ќе ми кажат дека нешто не ми чини
освен понекогаш...