Костени

• Креатор на темата Креатор на темата Esobar
  • Време на започнување Време на започнување
Ги сакам кога се варени, но не одбивам ни печени :smir:

Бев да берам на Водно, имаше,ама малечки... Вкусни ми се печени, а од варените си праам пире:варени костени, ванилин шеќер, млеко и рум...Фантазија:pipi:

Ммм...сакам костени.Најмногу сакам варени,ама ако нема такви и печени не се на одмет:)

Ахххх... печени костени..... штета што се тука многу скапи....

Сакам костени, ама нешто слабо јадам во последно време..
И варени и печени ги јадам. :)

Бев да берам на Водно, имаше,ама малечки... Вкусни ми се печени, а од варените си праам пире:варени костени, ванилин шеќер, млеко и рум...Фантазија:pipi:

Ииии...ова звучи интересно!
Млекото топло/ладно..? Кажувај формулите, мерки и процедура! Јас си сакам све запишано, ученички и дисциплинирано:)
Инаку, печените ми се топ 1!

Peceni od plostad zimno vreme koga se tetaravam od fakultet nakaj stanceto so premrznati dlanki i stapala ili koga se mkneme so Ivana niz Skopje na -10 sred fefruarska sesija!
Vareni koga ke se priberam vo petok od ladniot valkan voz i mama ke me preceka so mnooooogu topli vareni kostencinja:pipi:

Јадам и варени и печени, ама најубај ми се печени и да си шетам по плоштатчево охридско и да врнит така малу снегче и да си јадам (носмално не сама, со строго определени личности)

Па дома за божиќните празници мајка ми прави варени, али сепак она најубавото е кога зимно време ќе прошетам на плоштад или низ градов и кога ќе ми замирисаат печените костени ммммммм и често знам да си купам топли и многу вкусни :pipi:

Затоа ја сакам есента(и зимата)- костени печени на секое ќоше, тебе рацете ти се смрзнатии си купиш топли костенчиња... Вкусот им е прекрасен!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom