- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 2.707
- Поени од реакции
- 2.181
Кој тоа бара само одбрана од него?Скокови и одбрана. Тоа е тоа што се бара од него. Не треба да прави разлика во напад туку во одбрана, каде е очај остатокот од екипата, особено на внатрешните позиции. Ако мислите вие дека со Трајковски, Јаневски и Младеновски може да се играат квалификации многу сте се излажале. По 100 поени ќе примаме....
Ама знам кај нас ретко кој се замара одбрана, да гледа, поени батка се бараат
П.С. А за дали можело да се најди подобар од него не знам, ама знам дека главно американците кои играат во Европа се бекови, а не центри. Нас ни треба центар.
Ало, немаше 5 поена типот против Полска, каква сака одбрана нека игра, со 4ца во напад не можеш да се носиш против посериозни репрезентации не заебавајте. Јас не видов центарска игра од него, барем да се обидеше да направи нешто, овој ништо, една голема 0.
И Антич игра одбрана ама и има придонес од 10-20 поена по натпревар.
Еден Чековски со 2.05 им се гураше на Пекмен, Мусли и останати животињи со по 2.20 а овој дреме како муле.
Јас знам дека одбраната е клучот во кошарката, али да имаш уште 3ца во петорка што играат цврста одбрана и 2ца од нив ршум да прават во напад.
Другар, викни било која грамада од 2.20 ќе ти прави скокови како лудак и ќе гради простор...Црнец што прави разлика![]()
![]()
Да не сакате Леброн да го земат?
Сега најлогичното решение беше Хендрикс и така и ќе остане,не правел ништо?
Па доколку не е тој ќе ни прават по 15+ офанзивни скокови на натпревар 100% сум убеден.Рекетот ќе ни биде отворен ко на пазарче да влагаат,појаки плејови ќе бушат и ќе разигруваат,тоа е шах мат ситуација.Едноставно рекетот мора да биде затворен за да не им се даваат опции на противничките кецови,а ако мислите дека со Трајковски и Јаневски ќе биде така се лажете гадно
П.С
Прави разлика и овој,верувајте дека дефанзивните скокови се многу битна работа во кошарката(доколку не би било така промашувањата на противникот не се од корист)
Пример Омер Ашик има по 10 скока на утакмица али го исмејуваат типчето пошто е смешен во напад.
За трици не јадам трици.Не јади трици...се гледа колку познавање имаш од кошарка...не вреди ни да те читат...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ќе правиме муабет понатаму, јас сум само реален а ти што си правиш филмчиња дека сме прејака репрезентација со доаѓањето на Ричард си се излажал.
П.С. Никој не те тера да ме читаш пријателче.

Немој да тресете глупости, Ричард е многу добар играч. Освен за вас ако многу добар е само тој што дава по 20 поени.
И да, воопшто не очекувајте дека ќе дава по 20 коша на утакмица,, како БО, за да не бидете разочарани. Но дека е квалитетен кошаркар, е.
Не бара никој 20 поена али под 10 поена ако е подобро нека не игра, фактички ние играме без центар во напад. Не може да имаш 2 поена против Полска, Аврамовски ќе направеше со овие 10 скока и ќе дадеше 12 поена.
За квалитетен да е треба да се одвојува од останатите играчи како што е случај со Војдан наспрема другите негови колеги. А за тоа колку и како е квалитетен ќе го видиме во поквалитетни контролки, штета што не играат Пекменот и Вучевич на контролкиве па да видевме што знае црниот.
Бидете ми поздравени сега, се најдобро.