Кошарка Рио 2016 - машки турнир

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златото?

• САД

Гласови: 46 55,4%
  • Шпанија

Гласови: 1 1,2%
  • Франција

Гласови: 3 3,6%
  • Литванија

Гласови: 3 3,6%
  • Австралија

Гласови: 4 4,8%
  • Србија

Гласови: 24 28,9%
  • Аргентина

Гласови: 2 2,4%

• Вкупно гласачи
    83
fc344225f674c7b340c18a4059fcd229.jpg

Одличен денес Милс, 10% реализација за три. Ама знаеш он е baller :pos:

Добар усппех за Србите ама реално ќе го јадат 40 разлика пак финале.. Кајри пак ќе му расплачи мамицата на Тео :toe:

Де Роузане Демаре, чувај се Штимаре
Види Батлере Џими, спремамо ти зону Симон је у игри
Хеј Џорџе Поле, нашег Муту девојке воле
Ентони Кармело, гаѓа Богдан ко са стрелом
Харисоне Барнсе ко је Бирча добро зна се

И да пукнат 40 разлика од Америка секоја чест, без повредениот Бјелица, без пичката Боби, огромен успех.

Штиме е институција бе, шо ви е на вас. Сеа да видите што ќе му направи на Казинс, миленикот на Дивац, у финале:D

Шала на страна сеа. Тео уште еднаш покажа дека е БОГ. Кога е у елемент нема одбрана против него џабе е све. Иначе пред се тимска победа на Србија, стварно одиграа феноменално сите, една од подобрите натпревари на Србија што сум ги гледал. Гранитна одбрана, прво полувреме само 14 поени им пуштија, нит Милс нит Богут се видоа. Алал вера, ги научи Ѓорѓевиќ грешките од првата утакмица и ги спремил момциве максимално.

П.С

:D

Кој курац ја немаше на пладне у спортлајф па морав Челзи да ги пишам за утре и да ги чекам у пичку матер а можев да си легнам после прва четвртина ѓубриња спортлајферски пу

Коментар на некој Србин за Сале :cuc::cuc:

Majstore, obeležio si moju mladost, a sada već mogu slobodno da kažem i život...

U leto 95-te sam bio klinac iz osnovne škole, odrastao pod sankcijama, trenirao basket na Kališu. Noć nakon što si razbio Litvaniju u finalu EP, ostao sam budan i plakao od sreće do jutra, kada sam otišao na trening. Prvi put u životu, u kome sam bio navikao isključivo na poraz i sra***, osetio sam jednu novu emociju, svojim očima video kako izgleda samopouzdanje. Večeras sam te pokazao svom malom sinu, koji takođe obožava košarku, i rekao mu: "posle tebe, tvoje sestre i mame, ovaj čovek je tati doneo najviše sreće u životu."

Hvala ti za sve.
(Stari basketaš, 20. avgust 2016 02:28)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom