Корса VS Астра VS Ситроен Ц3 VS Фокус

• Креатор на темата Креатор на темата profesorce
  • Време на започнување Време на започнување
Orel(citaj opel) nikad ne bi zel drugari so kupija im trosi po 300ml ulje na 1000km, na novi auta ejj i toa stoi u specifikacija deka bilo toa normalno abe neka idat nek se lecat pa jugoto ne mi trosi ulje tolku

Вака јас купив фокус во јануари годинава.Сеа за сеа сум презадоволен,бензинец ми е 1.4. со 8о кс како шо кажа некој погоре.Ми троши 8 литри на 100 километри градска.Така покажубва борд компјутерот.

DSC03227.jpg

Вака јас купив фокус во јануари годинава.Сеа за сеа сум презадоволен,бензинец ми е 1.4. со 8о кс како шо кажа некој погоре.Ми троши 8 литри на 100 километри градска.Така покажубва борд компјутерот.

Прегледај го приврзокот 36587

Да толку е потрошувачката реална за тој мотор на фокусот со нормално возење

Споредбата е неосновата..споредуваш коли од различни класи.. Астра и Корса не се никако во иста... Можеш Астра и фокус и Ц3 и Корса

Ја би фокусот, еднаш го повозив малце и се почуствував ко директор :) :) :)

Не споредувам тука, туку само побарав мислење, совет и искуство со овие 4 модели бидејќи се многу блиску со цената.

корса за 10.000, последен модел, новиот излегува дури во 2013-та,
фокус за 10.650, веќе догодина во 2011 излегува новиот,
астра класик 3 за 10.700, новата веќе ја има, и
цитроен Ц3 новиот за 11.000.

Професорче, оваа цена од 10.650 за Фокусот е со пет врати, или со три? И колку ти излегува за 1.6 моделот (или на него нема попуст)? Истото ова за Корсата, ама за моторот 1.4, ако случајно си прашал?

Helex,
Сите се со 5 врати и со фул опрема, освен корсата која е со екстра фул, со темпомат, борд компјутер, металик боја и т.н. а за 1.4 за корса во моментот ја немаат.
за фокус 1.6 ми излегува негде 12.500 (преку пријатели) инаку за него нема попуст, што е веќе мноооогу и ја минува границата до каде можам да одам.

Мој совет: не одлучувај според тоа кој модел кога ќе добие замена. Гледај колата да е добра. Како што дојде времето, на 2-3 години вадат нови модели.

земи си тест возење за астрата и фокусот, и видиси шо ти лежи поише, јас имав астра 5 години и сум презадоволен, сам видиси која ти одговара повеќе, фокусот има покрута вожња мислам. Сам ќе си се увериш најубаво.

opel_astra_h_facelift.jpg

Астра и не му ја думај ни 2 минути! Со гаранција!

Focus ја го имам точно две години и многу сум задоволен и мислам дека нема да згрешиш ако земеш Focus,единиа мана им се моторите 1.4 што се малку тромави ама во глобала се многу добри коли
100_0686.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom