Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Го има веќе на јутуб?

20% од ова ако е точно уште вечерва треба да заврши зад решетки.

Да бидам појасен, акцентот на моите постови е врска твоето морање, задолжително.
... во медицината не е дозволено грешки или треба да се трудиме да ги нема, па затоа „мора“ и „задолжително“ треба секогаш да се применува кога се работи за протоколи на работни места на медицинскиот персонал, џабе титула и знаење, ако на работно место се однесува некое медицинско лице како тексашки шериф или сумо борач.

... се знае која е медицинска работна униформа, се знае како треба да изгледа едно медицинско лице на работно место и како треба да се однесува, а и основно мора или „задолжително мора„ секој вработен да си го знае местото, не може хигиеничар или болничар т.е. немедицински лица - соработници да носат бел мантил, а докторите да носат комплет со плава боја, мораат и задолжително да внимаваат да НЕ се мешаат во болнички соби и простории со КОВИД19 заболени пациенти, каде не им е место по нивната систематизација за која земаат плата!

...денес униформа на медицински лица (ЕУ и САД од каде се земени примери, наместо други вредности да се прифатат) се „све ми боје лепо стоје“ само не е бела, се знае кој каква боја треба да носи како работна униформа, нема почитување никаво кон колеги и вработени мислам по хиерарфија и одоздола нагоре, ама и одозгора надоле, по болнички соби се пуши, се пие кафе, смрди на ќебапи и разно разни парфеми, само на болница не личи, траскање на врати како да нема кваки, викање по ходници како да не е болница со спокојство и мир за пациентите, се изгубија сите вредности што значи едно медицинско лице, ниту етика, ниту култура, ќе го стават тоа стетоскопот околу врат и мислат готово, а што не би и заштитна маска!?

Једино нешто лошо од епизодава е тајмингот кога е објавена, лесно може да биде угушена ради моменталните случувања во земјава, а ова и те како заслужува јак spotlight.
Браво за тимот, тешко беше за гледање ова али ова е еден од многуте примери кои само потврдуваат во каква вукојебина ние живееме и колку лесно се манипулира со нас со крајна цел елитата да се богати и да профитира.

Од 32м евра профит колку што има оваа клиника направено од 2002 до ден денешен, 17м се направени само за време на Ковид кризата, 15 милиони евра за 18 години, 17м евра за 2 години откако ковидот удри. После им се смеат на луѓе што се сомневаа во медицината и науката за време на ковидов и истите се демонизираа а притоа се потфрли на многу полиња зашто политиката и парите се инфилтрираа длабоко во оваа проблематика (на глобално ниво).

Једино нешто лошо од епизодава е тајмингот кога е објавена, лесно може да биде угушена ради моменталните случувања во земјава, а ова и те како заслужува јак spotlight.
Браво за тимот, тешко беше за гледање ова али ова е еден од многуте примери кои само потврдуваат во каква вукојебина ние живееме и колку лесно се манипулира со нас со крајна цел елитата да се богати и да профитира.

Од 32м евра профит колку што има оваа клиника направено од 2002 до ден денешен, 17м се направени само за време на Ковид кризата, 15 милиони евра за 18 години, 17м евра за 2 години откако ковидот удри. После им се смеат на луѓе што се сомневаа во медицината и науката за време на ковидов и истите се демонизираа а притоа се потфрли на многу полиња зашто политиката и парите се инфилтрираа длабоко во оваа проблематика (на глобално ниво).
Тајмингот е совршен за дефокус од протоколот со Бугарите .

За овој само да се појави некој Law Abiding Citizen од фамилиите на некој од умрениве и да го сече како на филмот.Да го одржува у живот и да делка парче по парче.Да продадат стан луѓе за да спасат човек и да го умрат од курташак,само болна и бавна смрт

На тајм.мк, наместо да врие од наслови врска злосторствата на жан митрев и филипче, еден наслов нема.
Епа Македонски народе, заслужено си страдаме, не ни заслужуваме подобро, па зимава заслужено треба немиен да го јадеме.

За кучиња скитници или она со коњите во зоолошка повеќе реакција имаше, него ли за ова :facepalm:.

Ја сум слушал муабети, од типот, кога се комплицирала работата кај овие пациенти ги носеле у државна од кај Жан Митрев, уште тогаш ми беше сомнително.
Не сум стручен, доктори треба да кажат што е како е, ама колку што гледам човеков е алчен за пари до точка на психопат.

Ептен е симптоматичен терминот за објавување на епизодата.
Тоа не го менува фактот дека овој доктор,лихвар и рекетар истовремено треба да го заколат.

Мене ме интересира дали стварно не пријавил интерхоспитални инфекции, или пријавил а овие не ги запишувале во системот за да го имат во рака еден ден?

Дека Митрев е мафиоз и профитер беше јасно и без емисијата. Али слепо да се верува на институции кои во тој период ги раководеше човек шо живи му изгореа 15 луѓе и никој не поднесе одговорност, е во најмала рака наивно.

Тоа дали нешто пријавил или не пред државни институции искрено воопшто не ми е ни гајле. Се гледа од кого се водени тие институции, шиптapски хомо еректуси од дуи и неписмени партијаши кои се таму за да лапаат пари тендери.

Мојот проблем со ситуацијата е што не бил искрен со пациентите дека прави клиничка студија за експериментално помагало и вториот проблем ми е што очигледно им го увалувал ова како услов за да лежат во болницата и да платат за тоа.

На крај на денот се околу Ковид лекувањето беше експериментално и утврдуваа практики во одење. Според изјавите што ги давал самиот и јавно по телевизии, очигледно верувал дека ова помага во сите фази на болеста.

Дали навистина помогнало или не, треба за тоа да се направи сериозна анализа. А довербата со пациентот е нарушена што не бил искрен со нив.

Тоа дали нешто пријавил или не пред државни институции искрено воопшто не ми е ни гајле. Се гледа од кого се водени тие институции, шиптapски хомо еректуси од дуи и неписмени партијаши кои се таму за да лапаат пари тендери.

Мојот проблем со ситуацијата е што не бил искрен со пациентите дека прави клиничка студија за експериментално помагало и вториот проблем ми е што очигледно им го увалувал ова како услов за да лежат во болницата и да платат за тоа.

На крај на денот се околу Ковид лекувањето беше експериментално и утврдуваа практики во одење. Според изјавите што ги давал самиот и јавно по телевизии, очигледно верувал дека ова помага во сите фази на болеста.

Дали навистина помогнало или не, треба за тоа да се направи сериозна анализа. А довербата со пациентот е нарушена што не бил искрен со нив.
Човекот бил со лесни симптоми на Ковид а таму го заразиле со 4 бактерии и умрел,фактички го убиле за џабе,уствари за пари да испумпаат го убиле
Автоматски споено мислење:

Идеш у Жан Митрев болница,плаќаш да те убијат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom