- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 22.637
- Поени од реакции
- 39.318
...еве ќе ти пишам есклузивно за тебе, големо албанско семејство, роднини во некој си германски град во тек на една година 5 трудници разлика по некој месец, сите се породиле, новородените со деформитети, најстрашно да (ова ми го кажува медицинско лице кое работи тука, а нивна роднина) дека за едната во 8месеч.бременост уплашена да тие пред неа што се породиле имале проблем со родени со деформитети, отишла на преглед каде и потврдиле дека е во ред плодот, туку ќе било само лицето „исто“ , не разбирајќи што значи тоа, прашала дали ќе биде здраво детето, да да, здраво ќе биде, мушко дете, ама ќе имало лице исто како некои други деца, така да не гледајќи ништо проблем ја дотерала бременоста и родила дете со Даунов синдром, ејјјј за ЕУ се зборува за една Германија, поим нели?Ај кој умрел најдено и што има врска со темава?
или повели, нека се распраша некој колку млади жени околу 30 години се на оперативна список чекајќи да им се оперира градата, од ненајдено појавен канцер?
уат а фак?
или сега што читам, ненајдена смрт на спортисти, нема бе врска, додека се докаже дека има? ама кој да докаже, кога се тера 4 фајзер доза?
*едно лично прашање до тебе, дали ќе ја примиш 4 доза како задолжителна таму каде си?
...има имунолози кај нас не дека нема, ама за проблематика на педијатриска популација, а не за адултна, а тоа не е исто на терен!е па тоа е кај нас, од сите специјализации станаа инфектолози, а се уште АБЕР нема за клинички ИМУНОЛОГ, не дозволуваат ни да се ангажират имунолози од странство по приватните болници и амбуланти ...
... да во право си,Не сфаќам каква врска има Томе Манчев со листата и на што алудираш? Тој почина уште когa не беше раширена короната на 70 години. Не сфаќам што е така ненадејно некој да умре на 70 години кога живееме во една од најзагадените земји во Европа со низок стандард.

зедов репер информација на ненајдено починати од 2020 - 2022 онака први кои ми излегоа, не дека им правам јас анкета кој што починал, па знам редоследно, но факт дека се случува нешто, а јас сум мноооогу загрижена што никој ништо не кажува, се премолчува, а тоа ми е најопасно доказ дека нешто не е во ред?

Последно уредено: