Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znam dali sum pisal, grebenjeto na grloto pa i naboluvase mi pomina za 5-6 dena. Sekoj brz test mi bese negativen, isto kako i kaj lugjeto okolu mene. Taka da seuste mislam go nemav. A ovde situacijata e polesno e da go fatis nego ne. Ke vidime.

Донација од 250.000 вакцини Фајзер од Италија. Се очекува уште една пратка во среда.

Со оглед на тоа дека нема никаков интерес за имунизација, па и фактот дека имаме 100.000-ци вакцини на залиха, сметам дека овие треба да ги донираме на некоја држава од Африка, во спротивно најголемиот дел од нив ќе завршат во Дрисла.

Нема шанси да је Факе!

Како прво на фејзбук е, второ во готовина е купено за 6,7. Нема заебанција тука.

Во неолибералниот капитализам, доларите се тоалетна хартија ако не циркулираат.

Фајзер има толку пари што купува се живо и диво. Стварно ја купи фирмата, пишував пред 3 месеци.

Купува добри брендови со интересни производи, дури влезе во медицинска марихуана.

И се разбира најмногу купува политичари, иако тие се прилично ефтини за него :)

Во неолибералниот капитализам, доларите се тоалетна хартија ако не циркулираат.

Фајзер има толку пари што купува се живо и диво. Стварно ја купи фирмата, пишував пред 3 месеци.

Купува добри брендови со интересни производи, дури влезе во медицинска марихуана.

И се разбира најмногу купува политичари, иако тие се прилично ефтини за него :)
Така е тенеке. Да се врти парата, нешто да се дешава. :D

Инаку аквизиции и спојување на компании не може да се извршат со готовинско плаќање. И дефинитивно нема готовински плаќања кога сумата е во милијарди долари. Така да, муабетов е на ниво на расипан телефон. Ко и сѐ остало на социјални мрежи.

Инаку да, купена е во декември и не е ништо невообичаено во секторот. Помали компании кои имаат нови производи во пајплајнот и недостаток на инвестиции редовно е купувани од гиганти.
Автоматски споено мислење:

Ne znam dali sum pisal, grebenjeto na grloto pa i naboluvase mi pomina za 5-6 dena. Sekoj brz test mi bese negativen, isto kako i kaj lugjeto okolu mene. Taka da seuste mislam go nemav. A ovde situacijata e polesno e da go fatis nego ne. Ke vidime.
Можно е да те закачил грипот, моментално има значајно зголемување во одредени региони во DE.

Последно уредено:
@Lurtz @TrendS

Најверојатно ќе ја продолжат важноста на сертификатот за прележани лица. Ќе знаеме до крај на денот.
Што ќе ми е тој сертификат за прележан, аман со тие гадни сертификати веќе. Не го ни симињам, тој не ми е потребен.
Го користам ЕУ сертификатот од примена бустер доза, за во МК и надвор од државава, односно секаде каде што за жал се бара.

Јас се надевам дека целосно ќе ги укинат општо сертификатите, секако на светско ниво. Зошто реално веќе особено со Омикронот, нема повеќе никаква логика од ограничувањето на движење со овие глупави сертификати.

Така е тенеке. Да се врти парата, нешто да се дешава. :D

Инаку аквизиции и спојување на компании не може да се извршат со готовинско плаќање. И дефинитивно нема готовински плаќања кога сумата е во милијарди долари. Така да, муабетов е на ниво на расипан телефон. Ко и сѐ остало на социјални мрежи.

Инаку да, купена е во декември и не е ништо невообичаено во секторот. Помали компании кои имаат нови производи во пајплајнот и недостаток на инвестиции редовно е купувани од гиганти.

Бате Фајзер има милјарди во кеш и купува со кеш.

Не знам што подразбираш ти во кеш, ваљда не мислиш дека пошле со куфери :pos:

Привин тврди едно
Нема шанси да је Факе!

Како прво на фејзбук е, второ во готовина е купено за 6,7. Нема заебанција тука.

После
Инаку да, купена е во декември и не е ништо невообичаено во секторот.

Па шлагот

(y)

Бате Фајзер има милјарди во кеш и купува со кеш.

Не знам што подразбираш ти во кеш, ваљда не мислиш дека пошле со куфери :pos:

Буквалиста, смета дека готовина се мисли пари на рака. Готовина во случајов се однесува дека за акциите ќе плати пари, секако пари преку сметка, нема да користи други финансиски инструменти.

Добри сте и двајцата. :pos:

Под готовина(кеш) секогаш се подразбира плаќање кое се не се извршува по банкарски пат. Вклучува монети, банкноти, чекови и меници. Можеш да депонираш или извадиш готовина од сметка, ама да извршиш готовинско плаќање преку сметка не постои.

Терминот шо го користат е all-cash, шо не може да се преведе како готовина. Ама од каде да знае дудукон шо објавил на ФБ шо значи терминот. Пробај плати 10k+ во САД во готовина и види шо те чека. :)

брз тест и во нос и во грло за посигурно

Донација од 250.000 вакцини Фајзер од Италија. Се очекува уште една пратка во среда.

Со оглед на тоа дека нема никаков интерес за имунизација, па и фактот дека имаме 100.000-ци вакцини на залиха, сметам дека овие треба да ги донираме на некоја држава од Африка, во спротивно најголемиот дел од нив ќе завршат во Дрисла.
кај нас нема шанса да се прими сега друга вакцина освен Фајзер, ние сме отпадот, исто како и за другите работи по продавници... а Хрватска набави од новите протеински за луѓе кој не сакаат РНК вакцини...

Дечки како е постковид? Имате ли некои симптоми? Болки во зглобови, мускули, замор? Чисто информативно ме интересира.

Тинитус, покачени ензими од црн дроб, мушички во око, заматен вид, болки во рамо, проблеми со меморија и фокус... Појавување после два до три месеци.

Свиткан скочен зглоб и селективна меморија, генерално кај мене.

Дечки како е постковид? Имате ли некои симптоми? Болки во зглобови, мускули, замор? Чисто информативно ме интересира.
Само блага малаксаност и СкимСкам ми е посимпатичен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom