Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки како е постковид? Имате ли некои симптоми? Болки во зглобови, мускули, замор? Чисто информативно ме интересира.
Зголемен фокус, селективна меморија, не паѓам на женцки со јаки парфеми веќе и посебичен сум.

Ne znam dali sum pisal, grebenjeto na grloto pa i naboluvase mi pomina za 5-6 dena. Sekoj brz test mi bese negativen, isto kako i kaj lugjeto okolu mene. Taka da seuste mislam go nemav. A ovde situacijata e polesno e da go fatis nego ne. Ke vidime.
imashe od nekoja si doktorka, demek test od nos ne pokazuva ako nema mnogu, t.e. ne treba da se duva nost, inhalacii, ispiranje grlo,a i da ne se pushi cigari za da pokaze..???

imashe od nekoja si doktorka, demek test od nos ne pokazuva ako nema mnogu, t.e. ne treba da se duva nost, inhalacii, ispiranje grlo,a i da ne se pushi cigari za da pokaze..???
Брз тест обавезно прво земање материјал од грло, сврти по 4-5 пати од страните каде се спојува јазикот, па од носот за посигурен резултат

Дечки како е постковид? Имате ли некои симптоми? Болки во зглобови, мускули, замор? Чисто информативно ме интересира.

Закашлувам ептен ретко, не оти кашлица имав којзнае колку. Чат пат глава знае да ме заболи ама јас сум уште пресен, тек денес почнав со работа, после 7 дена изолација.

Не се задишувам и чудна работа ама ковидов не ми ја активира болеста, ко што беше случај после двете примени вакцини.

... а Хрватска набави од новите протеински за луѓе кој не сакаат РНК вакцини...
...баш ме интересира како ќе ја презентираат ,,протеинската антиковид вакцина", пошто до сега има таква со протеинскиот спајк носач каде ефективноста не се покажа токму поради промени т.е мутации на тој протеински носач спајк кај коронавирусот,

кај нас нема шанса да се прими сега друга вакцина освен Фајзер, ние сме отпадот, исто како и за другите работи по продавници... а Хрватска набави од новите протеински за луѓе кој не сакаат РНК вакцини...
Едно време Фајзер беше класата, се донесе затоа што беше признаена во Европа (читај: за патување), а не сакаа руска или кинески, кои потоа, поради густиот распоред на Фајзер, силом прилике и со сомнителни тендери беа донесени во количини во сферата на една мостра.

Топ вакцина, 99% од хоспитализација, 100% од смртен исход, нема да се разболеш, сите се боцкаме, ставаме крај на пандемијата и животот оди понатаму. End of story. После малку им клизна работата и на удар дојдоа оние кои не сакаат да подлегнат на целата хистерија, оние кои не веруваат во "наука", оние кои си го упропастуваат живот одбивајќи вакцина одобрена за итна употреба со шанса за смртност од вирусот 0.01-0.02%. Донесоа нова мутација! И мораа малку да ги бричат, со мерки и рестрикции, за нивно добро. Само не имплементирана мерки и рестрикции за вакцинираните и некако и тие се разболеа...од она од кое требаше вакцината да им даде заштита. :sleep:

Секоја среќа, мислам, сите сме горе-доле добри. :love:

После инфекција за најмалку една година луѓето имаат зголемен ризик од срцеви заболувања: https://www.nature.com/articles/s41591-022-01689-3

In this study involving 153,760 people with COVID-19, 5,637,647 contemporary controls and 5,859,411 historical controls—which, altogether, correspond to 12,095,836 person-years of follow-up—we provide evidence that, beyond the first 30 d of infection, people with COVID-19 exhibited increased risks and 12-month burdens of incident cardiovascular diseases, including cerebrovascular disorders, dysrhythmias, inflammatory heart disease, ischemic heart disease, heart failure, thromboembolic disease and other cardiac disorders. The risks were evident regardless of age, race, sex and other cardiovascular risk factors, including obesity, hypertension, diabetes, chronic kidney disease and hyperlipidemia; they were also evident in people without any cardiovascular disease before exposure to COVID-19, providing evidence that these risks might manifest even in people at low risk of cardiovascular disease.

После инфекција за најмалку една година луѓето имаат зголемен ризик од срцеви заболувања: https://www.nature.com/articles/s41591-022-01689-3

In this study involving 153,760 people with COVID-19, 5,637,647 contemporary controls and 5,859,411 historical controls—which, altogether, correspond to 12,095,836 person-years of follow-up—we provide evidence that, beyond the first 30 d of infection, people with COVID-19 exhibited increased risks and 12-month burdens of incident cardiovascular diseases, including cerebrovascular disorders, dysrhythmias, inflammatory heart disease, ischemic heart disease, heart failure, thromboembolic disease and other cardiac disorders. The risks were evident regardless of age, race, sex and other cardiovascular risk factors, including obesity, hypertension, diabetes, chronic kidney disease and hyperlipidemia; they were also evident in people without any cardiovascular disease before exposure to COVID-19, providing evidence that these risks might manifest even in people at low risk of cardiovascular disease.
А ова го испитале посебно кај невакцинирани и вакцинирани или све стајле на купче. Оти во вториот случај тури му пепел на такво истражување.

Sent from my 4047X using Tapatalk

Имаше еден натпис на еден камион го имав видено, нешто како не убива пушењето, туку причината поради која си земал да пушиш. Во случајов со вирусов, најчесто причината за смрт како и последици е начинот на живот.
Неадекватна исхрана, неспортување, недостаток на микронутриенти, нервози и агонии во трка со остварување на некои идеали подметнати од мејнстрим медијата како и недоволна духовна хигиена. Може да се дебатира околу сите овие работи со денови, и ова е генерално кажано ма да и генерално прифатено би имало голем ефект.
Вирусов е катализатор, намерно или не намерно подметнат не е битно.

На рецепт ми пишува

3 х 60min ludificatio hebdomadis.

Во Зегин бев, ме пратија во Мондано таму имало.

А ова го испитале посебно кај невакцинирани и вакцинирани или све стајле на купче. Оти во вториот случај тури му пепел на такво истражување.

Ne sum ja procital celosno studijata sigurno pisuva. Ama ne veruva deka e za turanje pepel rabotata.

Вкупните приходи што Фајзер ги очекува за 2022 изнесуваат рекордни 102 милијарди долари, што би му дошло дека ковид-19 пандемијата му носи на Фајзер повеќе пари отколку сите останати болести на светот.

Поделбата на ковид парите се пресметува дека ќе биде 32 милијарди од вакцината на Фајзер, и 22 милијарди долари од анти-виралниот Паксловид. До сега само во САД вакцината на Фајзер е дадена над 319 милиони пати (вклучително и 50 милиони дози бустер).

прележав во март 2021, бев после на море при крај на јуни, гајле немав, пешачев до плажа и продавници по 3 -5км секој ден, пливав и нуркаав длабоко, немав никаков проблем.... се вратив во Скопје па во јули, отидов во Охрид... се вакцинирав во Охрид со Синовак, како кажаа 3 дена не одев ни на сонце ни на плажа... по 10+ дена , еден ден на плажа имаше големи бранови, ама се бањаа луѓе, јас имав проблем, се задишував... на 14 август ја примив втората и се вратив потоа по 3 дена во Скопје... еден ден ѕвони поштарот за некоја пратка, по навика се стрчав по скали од 2 спрат, ама после не можев, се задишав... праев ЕКГ, вика докторката немаш ништо ново,екстрасистоли и блок мал се од поодамно, ама не сум како порано, осетив слабост од 2 вакцини Синовак, а кој знае како ќе поминев да примев Фајзер ???
Автоматски споено мислење:

фамата за вакцинирани и невакцинирани...( од Хрватска е ама генерално важи секаде)

Kažu da je od necijepljenih testiranih bilo pozitivnih preko 50%, a da je od cijepljenih testiranih bilo 0,4% pozitivnih.
Ne kažu da je 97% testiranih bilo necijepljenih jer cijepljnima ne treba testiranje.
...

Oni imaju kovid potvrde i testiraju se samo kad moraju u bolnicu na operaciju ili kad imaju jasne simptome.
Za ostalo ne trebaju.

Necijepljeni trebaju u mnogim situacijama.
....

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom