Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Фала. 5 дена пред или после вакцина? А кај има Спутник?
За после вакцина 5 дена без алкохол. За пред тоа незнам, ама сигурно не е препорачливо 24 часа барем. Толку не можеш да издржеш без алкохол?

Ivermectin. Секаде каде што почнаа да го користат нагло ја намалија хоспитализацијата за 80-90%.
Глупост тешка,кај нас се користеше ивермектин уште од јануари и масовно во последниов бран па се напунија болниците и остана смртноста 3 %
Автоматски споено мислење:

Него индијциве како усепаа да го скратат делта сојот и магично да останан на само 500.000 активни на 1.3милијарди жители?
https://www.hindustantimes.com/indi...g-the-influenza-pandemic-101623849671033.html 5индиски држави пријавиле за 5месеци во 2021 46000 од вкупно 200,000 ковид жртви во Индија за истиот период,но истите 5 држави пријави 500,000 поише вкупно умрени за разлика од истиот период прошлата година или x11 .Смртноста во индија е ниска поради младото Население.2милиони жртви(ако множиме со х10) во 2021 со 0.5-1%смртност дава 200-400милиони прележани од 1.1.21-1.6.21. Одговорот на твоето прашање е виспка прележаност .

Последно уредено:
_20210705_070441.JPG

Во Турција до сега се аплицирани 1.064.526 трета доза.
Со прва доза се вакцинираа 57.81% од населението над 18 години а со две дози 25,23%.
Како трета доза најчесто се аплицира Фајзер.

Ако новиве мутации немаат намера да запрат, можеби најдобра опција е да прифатиме да живееме без никакви мерки и да мислиме дека вирусов е грип.
:toe:да зајакнеме здравство , да се вработи медицински персонал, да се изградат болнички установи и со господ напред.
јас ако го пуштев линкот одма Дундарион ќе коментираше дека САМО хрватски Факе вести пласирам...
Да повторам, Короната стана Политика... Лани не можевме да одиме во Грција, а ја затворија границата и за србите, ама британци им доваѓаа и ги наполнија со британски мутант...
Хрватска пак си тера туризам СВЕ у 16..... сега и Грција нешто олабави ама пак заоструваат, посебно на бродовите..
Пази сега , во огромната кабина на ферито, повремено иде офицер и бара маски да се ставаат, а таму има и бифе и јадење :confused:
..Во Скиатос пак во продавница јас ставам маска а продавачите јок.... исто и во градски автобус...

За после вакцина 5 дена без алкохол. За пред тоа незнам, ама сигурно не е препорачливо 24 часа барем. Толку не можеш да издржеш без алкохол?
Јас со Спитникот не пиев само дента која ја примав вакцината....другиот ден-пиво....
Па куд пукло нек пукло...

Јас со Спитникот не пиев само дента која ја примав вакцината....другиот ден-пиво....
Па куд пукло нек пукло...
Абе види, во принцип штетен е алкохолот бидејќи го намалува имуниот одговор(ослабнува имунитетот), го дехидрира организмот и ги "забавува" процесите во црниот дроб(разградувањето на алкохолот ги истиснува другите процеси). Дека не е добро - не е, ама од едно пиво не пукнало до сеа никаде.

До кај дојде работава со вакциниве,ај разбирам за кинескиве зашто ги одбиваат луѓево,али која е таа прича за малоумници сакам Фајзер нејќам Спутник или обратно? Еј да не знаете кај да најдам Астра Зенека? Небаре татко му ја направил Спутник па сигурен бил и само со таква ке се вакцинирал :pos:

јас ако го пуштев линкот одма Дундарион ќе коментираше дека САМО хрватски Факе вести пласирам...
Да повторам, Короната стана Политика... Лани не можевме да одиме во Грција, а ја затворија границата и за србите, ама британци им доваѓаа и ги наполнија со британски мутант...
Хрватска пак си тера туризам СВЕ у 16..... сега и Грција нешто олабави ама пак заоструваат, посебно на бродовите..
Пази сега , во огромната кабина на ферито, повремено иде офицер и бара маски да се ставаат, а таму има и бифе и јадење :confused:
..Во Скиатос пак во продавница јас ставам маска а продавачите јок.... исто и во градски автобус...

И на БиБиСи истото го пишува, преведено им е.

Него во Франција ќе ја прават вакцината задолжителна изгледа и тоа скоро.

До кај дојде работава со вакциниве,ај разбирам за кинескиве зашто ги одбиваат луѓево,али која е таа прича за малоумници сакам Фајзер нејќам Спутник или обратно? Еј да не знаете кај да најдам Астра Зенека? Небаре татко му ја направил Спутник па сигурен бил и само со таква ке се вакцинирал :pos:
Zosto gi odbivaat kineskite??????

А знаеш кај да најдам Фајзер? И да ми турат за 1000ка може?

А зошто би се одбивале Кинеските? Ради ниската заштита во проценти пласирана во западњачките медиуми и овие нашиве копи, гугл транслејт и пејст медиуми? Се форсират Америчкото како најубо, ко прв пат да е тоа, па Англиското, а се дискредитират Руското и Кинеското. Јака работа ќе е ако излезит дека Кинеските вакцини се добри, па и подобри од Фајзерон.

А Фајзер сите сакаат, најчесто зш со неа се ојт слободно по Европа, не за друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom