^^GoRiLLaZ^^
Happiness...?
За после вакцина 5 дена без алкохол. За пред тоа незнам, ама сигурно не е препорачливо 24 часа барем. Толку не можеш да издржеш без алкохол?Фала. 5 дена пред или после вакцина? А кај има Спутник?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За после вакцина 5 дена без алкохол. За пред тоа незнам, ама сигурно не е препорачливо 24 часа барем. Толку не можеш да издржеш без алкохол?Фала. 5 дена пред или после вакцина? А кај има Спутник?
Глупост тешка,кај нас се користеше ивермектин уште од јануари и масовно во последниов бран па се напунија болниците и остана смртноста 3 %Ivermectin. Секаде каде што почнаа да го користат нагло ја намалија хоспитализацијата за 80-90%.
https://www.hindustantimes.com/indi...g-the-influenza-pandemic-101623849671033.html 5индиски држави пријавиле за 5месеци во 2021 46000 од вкупно 200,000 ковид жртви во Индија за истиот период,но истите 5 држави пријави 500,000 поише вкупно умрени за разлика од истиот период прошлата година или x11 .Смртноста во индија е ниска поради младото Население.2милиони жртви(ако множиме со х10) во 2021 со 0.5-1%смртност дава 200-400милиони прележани од 1.1.21-1.6.21. Одговорот на твоето прашање е виспка прележаност .Него индијциве како усепаа да го скратат делта сојот и магично да останан на само 500.000 активни на 1.3милијарди жители?
јас ако го пуштев линкот одма Дундарион ќе коментираше дека САМО хрватски Факе вести пласирам...![]()
Britanija ukida sve mjere, odbacuje i maske: ‘Bit ćemo najotvoreniji u Europi i s koronom živjeti kao s gripom‘
‘Neki članovi društva će maske htjeti nastaviti nositi zbog sasvim legitimnih razloga, no o tome će odlučivati građani, a ne vlada‘www.jutarnji.hr
Ако новиве мутации немаат намера да запрат, можеби најдобра опција е да прифатиме да живееме без никакви мерки и да мислиме дека вирусов е грип.
да зајакнеме здравство , да се вработи медицински персонал, да се изградат болнички установи и со господ напред.
Јас со Спитникот не пиев само дента која ја примав вакцината....другиот ден-пиво....За после вакцина 5 дена без алкохол. За пред тоа незнам, ама сигурно не е препорачливо 24 часа барем. Толку не можеш да издржеш без алкохол?
Абе види, во принцип штетен е алкохолот бидејќи го намалува имуниот одговор(ослабнува имунитетот), го дехидрира организмот и ги "забавува" процесите во црниот дроб(разградувањето на алкохолот ги истиснува другите процеси). Дека не е добро - не е, ама од едно пиво не пукнало до сеа никаде.Јас со Спитникот не пиев само дента која ја примав вакцината....другиот ден-пиво....
Па куд пукло нек пукло...
јас ако го пуштев линкот одма Дундарион ќе коментираше дека САМО хрватски Факе вести пласирам...
Да повторам, Короната стана Политика... Лани не можевме да одиме во Грција, а ја затворија границата и за србите, ама британци им доваѓаа и ги наполнија со британски мутант...
Хрватска пак си тера туризам СВЕ у 16..... сега и Грција нешто олабави ама пак заоструваат, посебно на бродовите..
Пази сега , во огромната кабина на ферито, повремено иде офицер и бара маски да се ставаат, а таму има и бифе и јадење
..Во Скиатос пак во продавница јас ставам маска а продавачите јок.... исто и во градски автобус...
ова коронава ќе си тера мутации едно 25-26 години, да се изредат сите букви од грчка азбука
Zosto gi odbivaat kineskite??????До кај дојде работава со вакциниве,ај разбирам за кинескиве зашто ги одбиваат луѓево,али која е таа прича за малоумници сакам Фајзер нејќам Спутник или обратно? Еј да не знаете кај да најдам Астра Зенека? Небаре татко му ја направил Спутник па сигурен бил и само со таква ке се вакцинирал![]()
А знаеш кај да најдам Фајзер? И да ми турат за 1000ка може?До кај дојде работава со вакциниве,ај разбирам за кинескиве зашто ги одбиваат луѓево,али која е таа прича за малоумници сакам Фајзер нејќам Спутник или обратно? Еј да не знаете кај да најдам Астра Зенека? Небаре татко му ја направил Спутник па сигурен бил и само со таква ке се вакцинирал![]()
Затоа што се помалку ефикасни од останатитеZosto gi odbivaat kineskite??????