Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Прпа данциве јбг, ни вакцините не се она што беа. 80% над 12 години биле вакцинирани.

многу им е контрадикторна премиеркава. Од една страна ова "го воведувале ради оптовареност на системот со ковид, грип и др заразни болести". Од друга страна нигде не бараат здравствени пасоши за вакцинирани од грип и "други заразни болести".

Ама, ама ... Романија, Бугарија, се катастрофа оти има многу невакцинирани :facepalm:

Иначе од другите вести од светот.

The elite Freedriver, of French origin and based in Thailand, experienced a significant decrease in his breath-hold ability and went to a cardiologist who told him that it’s a common side effect of the Pfizer vaccine.

Ама, ама ... Романија, Бугарија, се катастрофа оти има многу невакцинирани :facepalm:

Иначе од другите вести од светот.

The elite Freedriver, of French origin and based in Thailand, experienced a significant decrease in his breath-hold ability and went to a cardiologist who told him that it’s a common side effect of the Pfizer vaccine.

А оти не кажуваат колку може сега да издржи ... :D
Ќе му пројде ко на кутре, плус ако фател корона, немало воопшто да може да дише, вака е спасен. Чиста наука баце.

Ај штом може хард кор ваксери да потврдат дека вакцините биле, неефикасни, тригер и штетни :confused: :pos:, може и ја ова го споделам:
1636459655325.png

Тешко Марјанчето да те извлече, исто е тешко и за бесплатната вакцина да те извлечат, а за 800 ден.да си ја платиш биди сигурен дека ке ти закажат термин.

Кога нема пиштите зошто нема, кога има наоѓате мана само да не примите, никако да ви се угоди.
Лани уредно си ме пријави матичната и тоа веќе кога имаше почнато вакцинирањето за сезонски грип, по неколку дена ми се јавија да примам.
Завчера кажа ликот дека ќе нема да се купи со пари, сите дози ќе бидат бесплатни.
Доста со дезинформации.

Кога нема пиштите зошто нема, кога има наоѓате мана само да не примите, никако да ви се угоди.
Лани уредно си ме пријави матичната и тоа веќе кога имаше почнато вакцинирањето за сезонски грип, по неколку дена ми се јавија да примам.
Завчера кажа ликот дека ќе нема да се купи со пари, сите дози ќе бидат бесплатни.
Доста со дезинформации.
Ама ми се пушштиииии :facepalm:..а само се шалевме и никој не пиштеше.
Информацијата дека сите дози ке бидат бесплатни не ја знам, ок..извини што ширам дезинформации, но тоа е поради тоа што не сум заинтересирана оти не се вакцинирам.

Пискотници се слушаат од Галичник до Река, што тешка несреќа ги збра и мажите и жените
Доста со дезинформации.
Како кој. За некого има, за некого не. Така и Рон се вакцинирал у пролет барабар со старците. Четириес илјади вакцини да ги распределиш на стотици илјади граѓани е права магија.

Eдно искрено прашање само до вакцинираните. Со оглед дека има најави дека вакцината ќе стане сезонска, и тоа на секој 6 месеци, и особено со оглед дека нема да ви важи вакциналниот пасош после одредено време од одбивање на најновата бустер доза. Дали планирате до крај(без разлика кога и да е крајот) да го истерате протоколот ? И ако не, зошто ?

Последно уредено:
Eдно искрено прашање само до вакцинираните. Со оглед дека има најави дека вакцината ќе стане сезонска, и тоа на секој 6 месеци, и особено со оглед дека нема да ви важи вакциналниот пасош после одредено време од одбивање на најновата бустер доза. Дали планирате до крај(без разлика кога и да е крајот) да го истерате протоколот ? И ако не, зошто ?
Каде има најава дека на секои 6 месеци ќе се спроведува ревакцинација?

Не се вакцинирав ниту до сега заради вакциналниот пасош туку за заштита на моето здравје и здравјето на луѓето околу мене.

Не знам, сè е релативно.

Пошто гледаш во иднината, можеш да ми го пратиш во приватна порака лото бројките за другата недела?

Патем до кај се вакцините за сезонски грип кај нас. Немет?
... :neetaka: немет, де жаву како лани, моментално сега демек се запишувале тие кои би се вакцинирале!

... највероватно луѓето ќе се вакцинираат со вакцина против сезонски грип на крај на ноември или во декември, ама сега ја сменија препорака за вакцинирање против сезонски грип, сега укажуваат дека можело да се вакцинираат сите било кога за време на цела сезона на сезонски грип, од крај на септември до крај на април :facepalm: со што институциите ФДА, ЕМА се оправдуваат во овој интервал било кога да има веакцини против сезонски грип, иако претходно научно укажано дека вакцинирање треба ПРЕД ПОЈАВА НА СЕЗОНСКИОТ ВИРУС да циркулира и тоа најмалку две недели, за да токму тие две недели се создаде антитела за заштита на телото кога ќе се појави тој сезонски вирус, а луѓето веќе вакцинирани и имунизирани,

... како што се феномени во толкување на терминологија што значи вакцина, имунизација, сега нов момент да луѓето можеле било кога да се вакцинираат против сезонски грип, па дури и кога би било највисокиот пик на вирусот, било подобро во тој момент вакцинирање, отколку да не се вакцинира воопшто, бисер до бисер! :facepalm:
Во тек е пријавувањето
Само 40,000 вакцини, а во групата спаѓаат стари лица над 65 години, лица со хронични заболувања, здравствени работници, бремени жени и децата на возраст од 6 месеци до 5 години.
Изгледа ќе организираат лотарија „Среќен добитник“:свиркам:
...таа бројка од 39 000 + 1000 се вакцини против сезонски грип кои ги плаќа Минист.за здр. и бесплатно ќе ги распределат според нивниот национален план, дел за медицински персонал, дел за загрозени возрасни групи, ама тоа не значи дека само толку ќе има вакцини против сезонски грип, највероватно ќе има доделен друг увоз наменет за луѓето кои имаат желба да се вакцинираат и ќе си ја платат вакцината против сезонски грип кога ќе ја примаат во Институт за Јавно здравје и Здарвствени домови, зависи како ќе решат за вакцинацијата!

Последно уредено:
Немет?
Пратиш тв и лица задолжени за вакцинација?
Или со сила се прајме будали?

Денеска пристигнаа 4 000 вакцини за сезонски грип и од петок почнува вакцинацијата...

Неоспорен факт со кој се слагам со сите вас е дека вакцините многу касно се набавуваат и тоа е за секаква осуда и некој треба да одговара за тоа.

Лани беа искористени сите набавени дози и можеби не стигнаа сите да се вакцинираат (интересот беше поголем поради ковидот)

Но затоа една година пред тоа значи 2019 год не беа искористени сите набавени дози на вакцини за сезонски грип.

Заклучок, хаотично неодговорно однесување и на одговорните и на народот.

Лани беа искористени сите набавени дози и можеби не стигнаа сите да се вакцинираат (интересот беше поголем поради ковидот)
...сакаш една екслузивна фотка за неискористените лански сезонски вакцини онака за тебе само во ЛП? :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom