Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
анкета за достапност на здравствени услуги за време на ковид-19 пандемија
... ма какви здравствени услуги кога нема увоз на потрошен медицински материјал неопходен за давање на болнички здравствени услуги, ќе нема со што да се аплицира лекот, операциите, заштитна опрема, а државата чека само на готово наместо да отвори некоја фабрика за медицински материјал ќе зависиме од увоз, партиски препукувања, изгради бе таму фабрика за црева, шрицеви, медицнска пластика, неспособни... цел ден криза, па криза, струја нема да има, .... па како ќе има кога неспособни, ниеден енергетски објект не е изграден од екс ЈУ, ништо изградено ништо обновено, неспобни за воведување на нови ресурси, а бе да бев во Влада цвеќе ќе ја направев Македонија, се нервирам :yid:

За нас шо сме под 30год има ли трета доза или само за постари даваат трета?

Секој ден умираат по 10-15 лица и има по 400-500 нови лица који се позитивни со Ковид.Се зборува дека за основни и средни училишта ќе вратат онлине настава, една од причината е ковидот, некои велат дека тоа ќе биде поради струјата :нинџ:!? Се зборува декаќе воведат и полициски час, дали е можно и дали е вистина тоа? Во Косово во август имаше по 400-500 позитивни со ковид и во септември дојде до 1200-1300 позитивни лица со ковид, откако го ставија полицискиот час се намали бројката на 40-30 позитивни лица.
Се е можно кај овој напатен, прост и до посер глупав народ. Утре да им кажат дека треба да го примат анално за имунитет, половина ќе се натртат.
А тоа во Косово е доказ дека вирусот се плаши од полицајците и не се движи по многу па брјката опаѓа, како не ви е јасно?

Словенија. :popce:

Хируршките маски, кои 2 години ја намалуваа трансмисијата одат во историјата, од вчера во Словенија само N95. Наука.

Сертификат и за дечињата над 12 год, секако! (y)

Прашање кое ме мачи: како дозволуваат суперпреносителите, дечињата до 6 год, да поминат неказнето!? Словенија може и подобро од ова!

Прпа данциве јбг, ни вакцините не се она што беа. 80% над 12 години биле вакцинирани.

многу им е контрадикторна премиеркава. Од една страна ова "го воведувале ради оптовареност на системот со ковид, грип и др заразни болести". Од друга страна нигде не бараат здравствени пасоши за вакцинирани од грип и "други заразни болести".

нешто сте ми потресени од меркиве у другиве држави. Иначе не се секирајте, нашиве се тотално неспособни, па нема нешто такво да видите.

Патем до кај се вакцините за сезонски грип кај нас. Немет?
Во тек е пријавувањето

Само 40,000 вакцини, а во групата спаѓаат стари лица над 65 години, лица со хронични заболувања, здравствени работници, бремени жени и децата на возраст од 6 месеци до 5 години.
Изгледа ќе организираат лотарија „Среќен добитник“:свиркам:

Во тек е пријавувањето

Само 40,000 вакцини, а во групата спаѓаат стари лица над 65 години, лица со хронични заболувања, здравствени работници, бремени жени и децата на возраст од 6 месеци до 5 години.
Изгледа ќе организираат лотарија „Среќен добитник“:свиркам:
их, Марјана да ме извлече :vozbud:

Информација за СИТЕ ВАКЦИНИРАНИ во Србија

Конкретно од 06.11 во Грција не се прифаќаат (поради тоа и изминатиот викенд не отидов до Солун) српските дигитални сертификати за вакцинација за влез во затворен простор (на граница нема никаков проблем), бидејќи нивната мобилна апликација не може да ги скенира. Апликацијата им овозможува скенирање само на ЕУ признати сертификати.

Со српскиот Дигитален зелен сертификат, сум патувал во многу ЕУ држави, конкретно во Германија нема никаков проблем за влез било каде. Само треба да им се напомене да ја изберат опцијата Нон-ЕУ при скенирање.

Лично не сум го регистрирал српскиот вакцинален сертификат во Македонија, ниту имам намера да го сторам истото. Зошто?
Поради преголем РЕВОЛТ што власта во Македонија не обезбеди вакцини на време, при што многу од нас бевме принудени да патуваме два пати до Белград/Ниш. Лично јас во Белград, извозени речиси 2000км со цел да се вакцинирам, односно заштитам јас и моето семејство. За што секогаш ќе останам преблагодарен на Србија.

Едноставно НЕ САКАМ да им го качувам процентот на вакцинирано население во Македонија, со што би се пријавил како вакциниран на било кој вакцинален пункт кај нас. Едноставно нема шанса. Власта ништо не направи за мене, не ме вакцинираше на време, па дури ниту рампите на патарина не ги кренаа тие денови кога во конвој возевме према Србија.

Сакам да ве известам СИТЕ кои сте вакцинирани во Србија, а како мене вакцинацијата не сте ја пријавиле во Македонија и немате таква намера.

Официјално е соопштено од е-управа на Република Србија дека е изработен и веќе тестиран новиот ЕУ вакцинален сертификат (како што е МКД сертификатот), со што истиот ќе биде верифициран и одобрен од страна на ЕУ најдоцна до 15 ноември. Потоа сите кои сме вакцинирани во Србија ќе можеме да го симнеме и употребуваме.

Вие како мене што не сте извадиле МКД сертификат и немате намера, почекајте уште некој ден, ќе продолжиме да го употребуваме новиот српски ЕУ Ковид вакцинален сертификат.
254818837_4353676278070826_3347330536148336383_n.jpg

их, Марјана да ме извлече :vozbud:
Тешко Марјанчето да те извлече, исто е тешко и за бесплатната вакцина да те извлечат, а за 800 ден.да си ја платиш биди сигурен дека ке ти закажат термин.

Тешко Марјанчето да те извлече, исто е тешко и за бесплатната вакцина да те извлечат, а за 800 ден.да си ја платиш биди сигурен дека ке ти закажат термин.
Колку се шанси, 1:10 000 000? Сепак имам :)

Треба најмалку 10 пати повеќе вакцини за грип за народов. И грип пасоши, како за ковидов. Кад јебал

пишав, поодамна...ке Снема Невакцинирани за правдание...
после Друго ќе се измисли, ако не се со 3та вакцина тие се Невакцинирани

254767753_3171848896432548_2210029272069124593_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom