Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не!...дали сме сведоци на човечки геноцид?
Никој не те сфаќа ни тебе сериозно, па ни твоите другарчиња кои ставовите ги менуваат како што се менува временската прогноза. 3а 3 денови, 3 различни ставови за едно исто прашање.познавајќи кои фабрикатори на фејк њуз сте, буквално ништо што искача од ваша тастатура не го сфаќам за озбило.
Не!
Никој не те сфаќа ни тебе сериозно, па ни твоите другарчиња кои ставовите ги менуваат како што се менува временската прогноза. 3а 3 денови, 3 различни ставови за едно исто прашање.
Наводно сте едуцирани, само некако слабо таа едуцираноста ја користите во дебатата! Читам само надменост и голо его. Ништо повеќе.
И што ако примиш 3 дози? Дали имаш некоја морална супериорност или пак развиена граѓанска свест? Не. Пак си преносител, пак можеш да се заразиш и да бидеш хоспитализиран. Тоа го правиш за себе, а не за другите. Ама чим плански се заразуваш, ме интересира кога планираш да се заразиш? Како ќе го реализираш тој план? Некогаш мора, сите ќе го фатиме, а некои и по 2 пати!
пи.ес. Власта ќе падне, ќе имаш ли врски за трета доза!? Или овој пат ќе мора да си чекаш цела зима!?
Tolku mg/ml e rastvorot, nasiot na Bbraun e 10mg/ml. Ne se dava celo sise, se presmetuva po doza( barem se nadevam deka smetaat, za kaj medicinarite davaat odokativno). Isto e i za alfentanilot nekoj sto spomna.Парацетамоли и протеини, клонидини, анестетици и чуда. Парацетамол. И тоа од 4 грама. Чудно. Да ти ја покажев докторската торба татко ми што ја носеше, ќе си мислиш кизнај за што е.
На прашањето дали Рон ќе остане жив после толку вакцини...не е jасно...но ако тоа се оствари, ќе изгледа вака:
Затоа сликата е тешка глупост. И лекарства на купче по операција од слепо црево или кила вака собрани делуваат страшно. На интензивна има миљон други тешки случаи, од удари до операции. Кои не сакаме ама по секоја логика ќе се зголемуваат ради тоа што 2 години сме без редовни прегледи.Tolku mg/ml e rastvorot, nasiot na Bbraun e 10mg/ml. Ne se dava celo sise, se presmetuva po doza( barem se nadevam deka smetaat, za kaj medicinarite davaat odokativno). Isto e i za alfentanilot nekoj sto spomna.
Skoro se sto ima na slikata e kako sto bijons vekje kaza za pacienti koi najverojstno se podgotvuvaat za intubiranje i mehanicka ventilacija.
Кај мене никој немаше сериозни реакции по примената вакцина. Помладите се вакцинираа со кинеските (во еу не им ги признаваат и сега ќе мораат да ја примат Фајзер ако сакаат да добијат дозвола за престој!), а постарите со Фајзер. Старите имаа само болка во раката.
Кај мене никој немаше сериозни реакции по примената вакцина. Помладите се вакцинираа со кинеските (во еу не им ги признаваат и сега ќе мораат да ја примат Фајзер ако сакаат да добијат дозвола за престој!), а постарите со Фајзер. Старите имаа само болка во раката.
Ги разбирам проваксерите, ама многу слепо настапуваат во дебатата и не ги следат податоците за ефикасноста на вакцината.
Кога гледаме дека стапката на смртност (и на хоспитализација) е скалеста, од најмладите (0.02%) до постарите (неколку проценти), нормално е дека сакам вакцината да биде ефикасна. Мислев дека по вакцинацијата веќе го пребравме тоа гајле и си се вративме на старите семејни собиранки (како слави и родендени). Ефикасноста на сите вакцини е лоша, сега старите се спремаат за трета доза, но не поминале 6 месеци од ревакцинацијата. Ќе почекаат месец-два.
Здравата дебата секогаш е добредојдена, но не гледам причина за агресивна кампања, па дури и мандаторна имунизација, проследена со рестрикции во работниот однос, забрани за движење или парични казни. На луѓето тоа им пречи, сакаат да си продолжат со дневните рутини кои ги имале пред оваа пандемија.
Не гледам ни причина зошто некој да ме оквалификува како рамнозејнаш, 5г, антиваксер, небањат (нека пратат некоја 20 и кусур годишна од нивните редови да ме избања) или вмровец само затоа што не сум вакциниран! Ми е гајле, ама тоа не е начин на дебата.
И да, не сакам да им се истурам на тие неколку проваксери кои кружат на темава (со исклучок на Рон затоа што заслужува ремет). Гледам дека ги менуваат пречесто ставовите, дел од нивните ставови се доста омекнати и мислам многу наскоро, со овој тренд на пад на ефикасноста на вакцината, ќе сфатат дека овие вакцини нема да направат некоја позначителна разлика и дека овие вакцини нема да стават крај на пандемијата.
Државите се спасуваат со 3та доза (само АЗ се покажа како добра, некоја средна оценка). Класичен пр. САД (само за 11 месеци ќе се дуплира смртноста од изминатите години со 66-67% имунизација) и Израел кој се спаси, сега за сега, со 3тата доза.
Догодина ќе видиме уште еден вагон со 4та доза!
Искрено ми е жал за мајка ти и прими сочувство.
,,...Looking at the latest PHE data, there are some age groups where there are more vaccinated people getting covid than unvaccinated.Во Англија ќе ја менуваат досегашната дефиниција за „целосно вакциниран„ од две на три дози. Сите што примиле 2 дози а одбиваат трета бустер - ќе се соочат со рестрикции исти како и за оние што воопшто не се вакцинирале.