Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
``„Грчките позиции се јасни, без сложено име за сите меѓународни инстанци, промена на уставот и пасошите, и резолуцијата на советот за безбедност на ОН нема реални шанси за напредок“, изјавил Амбасадорот Малјас.``

Znaci ako smenime ime menjame ustav pasosi itd itd .........

Znaci da ne se plektas kj vozrasnite.

Ako Maljas nesto rekol, ne znaci deka e set in stone...zatoa se narekuvaat pregovori..edna strana si kazuva svoeto, drugata nivnoto...i tn...se dodeka ne se najde sredna vrednsot...kompromis..

Ajde sea trk u igracnica i da ne ti teknalo da se vratis tuka kaj golemite i umnite.

75ab0096319f.jpg

Една мисла имаме еден живот живееме МАКЕДОНИЈА цела да е секој да ја знае! Ако некој рече МАКЕДОНИЈА е мала има уште два-три дела за да биде цела!

Убаво пеам и гласот ми чини ама ако некој почне да фалшира на оваа песна без глава да остане!

Кој е друг горд МАКЕДОНЕЦ?

Ако дојде до референдум или промена на име јас ќе го поддржам Serpico во камења фрлање по собранието и владата :smir: Море ако треба и со Скопска Шмизла ќе фрламе! Ама името не го даваме!

Го поддржувам моменталниот став на Фрчкоски а тој гласи :

Цитат:
Јас сметам дека Горна или Северна се најповолни предлози, затоа што содржат географска одредница која постоела и во Античка Македонија и која и на македонците овдека, независно што мислат, дека се словени или мешавина со атничките македонци, кој како сака да мисли, терминот не ја загрозува таа позиција, а истовремено ја прецизира точно нашата држава, дури е подобар од комбинацијата ,,Република Македонија во заграда Скопје“ бидејќи е чисто решение.“

Ако дојде до референдум или промена на име јас ќе го поддржам Serpico во камења фрлање по собранието и владата :smir: Море ако треба и со Скопска Шмизла ќе фрламе! Ама името не го даваме!

Како?? Оти некако не те разбирам ?:toe:

Како?? Оти некако не те разбирам ?:toe:

Oбид за сарказам кај Месијата, со притаена доза на чајлдхуд дримз да биде Филип Петровски на 21-от век бе :)
Ај шала на страна, блиц прашање за прилепчанецот: ако во владата која ќе се обиде да го смени името, седи еден државник, уште си со мене? :back:

Дечки ме интересира вашето мислење околу последните изјави на премиерот Никола Груевски ..СМЕ ЗА КОМПРОМИС НО НЕ ПО СЕКОЈА ЦЕНА,, дали со тоа се врши артилериска подготовка на теренот за после изборите да се дојде до решение на спорот и би добиле датум за преговори.
Ме интересира вашето мислење..:smir:

Дечки ме интересира вашето мислење околу последните изјави на премиерот Никола Груевски ..СМЕ ЗА КОМПРОМИС НО НЕ ПО СЕКОЈА ЦЕНА,, дали со тоа се врши артилериска подготовка на теренот за после изборите да се дојде до решение на спорот и би добиле датум за преговори.

Не знам, но се надевам дека не. Мислам дека Груевски мора така да зборува за да ја зачуваме позицијата пред Брисел се додека трае судскиот спор со Грција, но дека не е будала навистина да го прифати ултиматумот.

Не постои решение на спорот, кога од проблем стана спор. Ќе трпиме. Барем јас. Нејќу Еу и Нато ако треба да се осеќам ко Добриот Јован без Земја.

Него, Месијата го прозивам по втор пат, да ми одговорит шо го прашав погоре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom