Славјански
Антички Словен
- Член од
- 2 мај 2008
- Мислења
- 5.644
- Поени од реакции
- 1.346
Има исто така едно име за кое комуњарите користат друг израз.
Грабеж - Транзиција.
Грабеж - Транзиција.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
MIsirka, do koga da ti velam deka si vo pravo...ama dzabe...nitu dole ima narod...nitu pak imeto ni e Makedonija od 93 navaka.
A sega vremenata ke ja zamenat so postojana i gol kurac.
Onoj moment koga ke najdat garancii deka nema da bide nikoj politicki mrtov, oficijalno ke ne izvestat za promenata, a nie, so oro i pesna ke slavime na plostad.
ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ ИМЕ НЕ МЕНУВАМЕ ПО НИКОЈА ЦЕНА.
ПОВИК ДО СИТЕ ВИСТИНСКИ МАКЕДОНЦИ
и до сите ЧЕСНИ луѓе кои ја сметаат оваа Македонија за своја...
кажи и ТИ... ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ
МАКЕДОНЦИ (сеуште), деновиве се врши забрзано и засилено ПРЕДАВСТВО од страна на СИТЕ наши политичари... Тие се станати МАРИОНЕТИ во рацете на странските сили кои ќе ја обездушат Македонија по мирен пат, претставувајки се како спасители на нашата иднина... “водачите“ на Македонскиот народ стануваат
полека само “гласници“ на тоа што набрзо ќе се случи во Македонија, без никаква шанса да променат нешто притоа... што е полошо, немаат ни смелост, јасно и гласно да му кажат на Македонскиот народ дека се неспособни да сторат
нешто против тоа, и заплашени и притиснати од странските хиени, дури и премолчуваат намерно за да не се создава неред, или не дај Боже, протест...
Еве ви го сега следниот обид на вашите партии да ве разнебитат, во клубот на пратениците, сакаат колективно да ви го одземат последното што го имате,
ВАШАТА ДУША... РАЗБУДЕТЕ СЕ ВЕДНАШ, УТРЕ ЌЕ БИДЕ КАСНО...
Деца на Македонија, дојде денот на вистината... кога се работи за одбрана на името, братски да се споиме... да кажеме јасно и гласно дека сме ПРОТИВ било каква промена на вековното име на нашата татковина, и дека сме свесни Македонци на кои не им треба никаков референдум за да докажат кои и што сме...
во Понеделник на 6 Октомври 2008, од 10 - 15 часот, ЈАС ќе бидам
пред собранието на Република Македонија да ги бранам МОЈАТА и
ВАШАТА ГОРДОСТ, ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО... и во вторник... и во среда...
МАКЕДОНЕЦ
Се сака и со емоции и со разум. Инаку, кој ќе го води разумот кон сакањето ако не е емоцијата? Економската оправданост на "разумните потези"?
И, нека биде разумен тој кој треба.
Мене ми прекипи.
Па ке биде различно. Во првата колона ке биде MACEDONIA a во втрората МАКЕДОНИЈА. Разлика во транскрипција и па дури и во букви.Најдоа нова гачка...
Демек што ако ни се промени името за меѓународна употреба, па скоро на сите земји, меѓународното име им е различно од уставното...
![]()
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B7C121641F64374F9C8681B7333FA6DE
Незнам кој ќе падне на оваа финта...Македонија има уставно име...меѓународното име е едно, и тоа е Republic of Macedonia, или скратено Macedonia. Точка!
Најдоа нова гачка...
Демек што ако ни се промени името за меѓународна употреба, па скоро на сите земји, меѓународното име им е различно од уставното...
![]()
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B7C121641F64374F9C8681B7333FA6DE
Незнам кој ќе падне на оваа финта...Македонија има уставно име...меѓународното име е едно, и тоа е Republic of Macedonia, или скратено Macedonia. Точка!
Тоа важи за нормални народи и нормални влади. МК таму не припаѓа.
Sto be Zaev Zaev ko toj da e faktor... aman vishe...
Ova e totalno ludilo ovde znaci... sea Zaev Vi e kriv
Abe ubavo rymz Vi rece ... se praite na budali :uvo:
Sto be Zaev Zaev ko toj da e faktor... aman vishe...
Ova e totalno ludilo ovde znaci... sea Zaev Vi e kriv
Abe ubavo rymz Vi rece ... se praite na budali :uvo: