Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ај шала на страна, блиц прашање за прилепчанецот: ако во владата која ќе се обиде да го смени името, седи еден државник, уште си со мене? :back:

Ако се случи тоа и промена на име тогаш секако дека сум со тебе :helou:Прв ќе бидам шо ќе ја земам Скопската Шмизла шо ќе фрли по собранието или по владата.

Како?? Оти некако не те разбирам ?:toe:

Во решението Северна или Горна Македонија не гледам промена,туку референца која содржи географска одредница од проста причина што идеќи по твојата логика сегашното име е БЈРМ што значи Северна е многу подобро од БЈРМ!Нели ви пречело БЈРМ?

Ако се случи тоа и промена на име тогаш секако дека сум со тебе :helou:Прв ќе бидам шо ќе ја земам Скопската Шмизла шо ќе фрли по собранието или по владата.

Во решението Северна или Горна Македонија не гледам промена,туку референца од проста причина што идеќи по твојата логика сегашното име е БЈРМ што значи Северна е многу подобро од БЈРМ!Нели ви пречело БЈРМ?

Не. Ти, не гледаш воопшто.

Другиот дел од цитатот е веќе индексиран во гугл. Топ. :)

Така е ако сменат име ке го изгласаме Љупчо за премиер па да видиме тогаш кој ќе менува име на македонија ВРАТИ СЕ ВМРО на Љупчо и Брат Љубе (претседател на македонија)

Не. Ти, не гледаш воопшто.

Ех сеа не гледам,убаво реков ако владата се обиде која и да е да го смени името да го избриши она Македонија тогаш се знај,Скопската Шмизла под мишка и во бој.

Во решението Северна или Горна Македонија не гледам промена,туку референца која содржи географска одредница од проста причина што идеќи по твојата логика сегашното име е БЈРМ што значи Северна е многу подобро од БЈРМ!Нели ви пречело БЈРМ?

Вие тоа мене ми персирате,или мислиш дека два/тројца седат на компјутеров?

Еве едно убаво објаснување од страна на Жељо Желев, дека гејлада нема никакво право да бара промена на името на Македонија.Тој е на мислење дека забелешките на Гејлада би биле оправдани, доколку Македонија се викаше Северна Гејлада или Горна Гејлада. „Во тој случај Гејлада би имала право да има забелешки за користење на нејзиното име. Македонија и во минатото се нарекуваше Македонија. Таа го зачува и светото право, какво што има секој народ, да си го определи своето име, се разбира , под услов да не е копија на некое друго име”, истакнал Жељо Желев, денес цитиран од
телевизијата Алсат-М.

Еве едно убаво објаснување од страна на Жељо Желев, дека гејлада нема никакво право да бара промена на името на Македонија.Тој е на мислење дека забелешките на Гејлада би биле оправдани, доколку Македонија се викаше Северна Гејлада или Горна Гејлада. „Во тој случај Гејлада би имала право да има забелешки за користење на нејзиното име. Македонија и во минатото се нарекуваше Македонија. Таа го зачува и светото право, какво што има секој народ, да си го определи своето име, се разбира , под услов да не е копија на некое друго име”, истакнал Жељо Желев, денес цитиран од
телевизијата Алсат-М.

Многу битен човек и фактор избрал Груевски за објаснување.

И јас и сите ние сме со тебе.

Откако ќе сменат име (не дај боже) џабе шо ќе ги маваме со јајца, камења, молотови коктели....Ништо тоа нема да смени. Треба сега да се направи нешто. Превентивно за да не им текне име да мењаат.

А тоа значи може да се додаде пред тоа Македонија било што... Ако ти тоа го прифаќаш тогаш јас ќе го земам Александар Македонски под мишка и идам во бој!!!!
Ех сеа не гледам,убаво реков ако владата се обиде која и да е да го смени името да го избриши она Македонија тогаш се знај,Скопската Шмизла под мишка и во бој.

Откако ќе сменат име (не дај боже) џабе шо ќе ги маваме со јајца, камења, молотови коктели....Ништо тоа нема да смени. Треба сега да се направи нешто. Превентивно за да не им текне име да мењаат.

Не знам што би направиле превентивно. Единствено може сите политичари да ги собереме во една сала и да им пуштиме документарка за Чаушеску. Можеби ќе им дојде паметот. :)

Dejan];2256026 напиша:
Ако ти тоа го прифаќаш тогаш јас ќе го земам Александар Македонски под мишка и идам во бој!!!!

Е ај добро прифаќам промена на име и ај тргај во бој,земај го Букефал и марш :tv:

Не знам што би направиле превентивно. Единствено може сите политичари да ги собереме во една сала и да им пуштиме документарка за Чаушеску. Можеби ќе им дојде паметот. :)

Супер ти е идејата ќе посерат гаќи може ќе им дојде и умот. Има и други работи шо можат да се направат. Митинг, да излезе некоја невладина организација да каже дека сме против промена на име, да се направи пропаганден материјал за таа цел, и на крај и клипот со Чаушеску ќе им го пуштиме не е проблем. Поздрав

ne si mi jasen zarem navistina mislis deka grcija ke privati promena samo na ime koe spored tebe e geogravska odrednica bez promena na identitet
Тој и мислење? па си кажа во една тема дека ги подржува само мислењата на СДСМ и на фрчко, дај те молам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom