Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Predlogot ke bide neprifatliv za ednata strana, ne se trevozete.

Imali narod??
Koga prasuvav uste vo mart zosto na ovaa drzava ne i se slucuva NAROD, mi se rece deka ne e vreme (a vo megjuvreme vojvoda Gwujo otide da kolenici so Republika Makedonija (Skopje) kaj Kuromanlijata).

Imas pravo Concrete...od urlanje samo ke nasitnat i ke poebat glasni zici, a Gwujo oko nema da mu trepne osven sto ke bide ponenaspan...

ABC, ko so prs(T) u lajna da brckas...kade site slozni...ti i tamu kontra...iako imas pravo...koga veke pregovarame...a ne prekinuvame pregovori bidejki se kontra Povelbata nA ON, kontra intl. law i tn...togas barem neka bide taka stokmeno da ete, nesto gejladcine dadat....a ne samo da baraat...
Na primer...pravata na egejcite...vrakanje na imotite....javno izvinuvanje za genocidot...pa potoa neka ima edno ime za niv....a drugoto, ustavnoto, za cel svet!

No, realno, rekov i vo mart, ke povtoram i sega....imeto e promeneto...odamna...a NAROD nikako da se sluci.

Чекај бе Гаро,мора нешто на Грцине да им фрлиме,како коска ебаго.Ова не е дека јас сум за референдум,ама мора некако да се изглади работава.Или мислиш дека најубаво ќе биде да излезе премиерон и да рече:
-Кој ве еба бе клети грчишта,има да се откажеме од преговори оти сега така ни текна,се заебававме кога изминативе години ви праќавме преговарачи,сето беше само долгогодишно клецање на здрав мозок.
Кога веќе се фати за оро тогаш владава треба да го доигра и со евентуален референдум ама само за заемен влог со Грците да ги заврши овие преговори.Во спротивно времето лета,гледаш како се провнаа овие 17 години апатија?

народот сме
јас,ти,тој
ние вие сите :salut:
пази шо збораш :helou:

Бате... и на Римз и на Пикасо и на Принц и на Петко и Трајко ги втасуваат даноците кои и јаси ти ги плаќаме. Народот сме СИТЕ НИЕ.

И заедно, можеме.

Разединети, ќе го испушиме, ама знајш колку? Голем кур ќе попушиме!

МАКЕДОНЦИ, без оглед на раса, вера, етнос...СИТЕ МАКЕДОНЦИ... ЗАЕДНО.... ма ПОЈАКИ сме од сите гомнари кои ќе пробаат да не разјебат.

ТАКА Е ИЛИ НЕ Е?

Референдум? Добро прочитав...референдум???
Ма нека се носат и Владата и Парламентот...не смее референдум да има...:tapp:
ДОЛУ ВЛАДА!

МАКЕДОНЦИ, без оглед на раса, вера, етнос...СИТЕ МАКЕДОНЦИ... ЗАЕДНО.... ма ПОЈАКИ сме од сите гомнари кои ќе пробаат да не разјебат.

ТАКА Е ИЛИ НЕ Е?

Cekaj da se rasprasaat prvo po stabovi pa da se zazeme stav pa ke dobiesh mozebi odgovor ...od ostanatite :tapp:

Серпико, ај да повторам.

Која е поентата да се протестира против нешто невидено (референдум) а да не се протестира против она кое може да го донесе а тоа се преговорите?

Вака излегува нека си траат преговорите (не ја чепкаме причината) ама ќе протестираме против последицата (референдумот).

Се ми се чини дека поглупавувам ама стварно не гледам логика!

Маре...која промена бе?? За што промена? двомиљонски народ сакаш сам да промениш?? Да имаше народов капка свест, немаше потреба јас и ти да промениме нешто.
Да беше нешто против политичарите ти кажав, прв ќе сум покрај тебе. И што? Ќе ги смениме тие на власт, и пак исти како нив ќе изгласаме. Нели гледаш дека 18 години тоа го правиме??

И ете, ќе маваме јајца на парламент, за што? За пак некој како Фанатик утредента да ми се качуе на глаа за чистомакедонизам и да сака да ме исели на кавказ? За демиан да ми каже дека сум некомпетентен?

Не бе друже, не може тоа така...албанците кога беа покрај македонците и се бореа за независна Македонија со комитите што добија? Нож у грб, истото ќе го добијам и ја. Не фала.

Нема народ. Има овци. Фировци. Болна реалност.

Добро,чим не сакате не сакате ко ве ебе,него немој послем 25% ова 25%она нема

Референдум? Добро прочитав...референдум???
Ма нека се носат и Владата и Парламентот...не смее референдум да има...:tapp:
ДОЛУ ВЛАДА!
a koj velideka sigurno ke ima referendum:( muvata muvata e problemot,gledajtego filomot a ne muvata.:tapp:

................aj na spienje...dovolno vi bese... VIKANJE VO VETER...., moze i ona "s" da go izbrisete, ama sepak e podobro da ostane ...za podobro utre...sabajle...:)

Серпико, ај да повторам.

Која е поентата да се протестира против нешто невидено (референдум) а да не се протестира против она кое може да го донесе а тоа се преговорите?

Вака излегува нека си траат преговорите (не ја чепкаме причината) ама ќе протестираме против последицата (референдумот).

Се ми се чини дека поглупавувам ама стварно не гледам логика!

Не оглупавуваш бато...само се наоѓаш во чудно време.

Другар ти Серпико има 22 години, и еден куп енергија која ич не се плаши да ја сподели со оние кои сметаат дека Македонија им е име запичано од дедаму ил прадеда му...

Преговорите ни се сместија. реални се.
Ал, референдум?!?!?!?!?!?!

Е, нема, мајке ми!!!!!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom