Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Уствари за да го оправдам нашиот премиер сега и јас сум за референдум ама само за име во билатерална употреба,зошто истиот проблем всушност не и е наметнат на Грција па таа не вложува ништо во замена,како компромис.Значи доколку Грција или ОН предложат некое име исклучиво за билатерална употреба помеѓу двете земји можно е предлогот да се изнесе на референдум,на кој ќе стои прашањето:
-Дали дозволуваме нашите соседи Грци да не викаат (некако) а ние да ги ословуваме со името Грци?
Би се одговорило со ДА или со НЕ и толку работата завршува.Во спротивно доколку нема референдум по ова прашање секој Македонец ќе може Грците да ги нарекува како што сака.
За меѓународна употреба на нашето име не смее да стане ни збор за промена,па камо ли за некаков референдум по тоа прашање!:toe:

Ако некој се вади на законите,ова е најлегитимна работа во светот,а протестите за сопствената татковина е непишан и вечен закон
Само колку да се знае:smir:

Земај шо сакаш...

НАШЕТО ќе го чуваме!

ТАКА? Така ли браќа Македонци, без оглед на вероисповест, народност....?

Кај што има сила нема правда сепак многу се со нас и треба да го искористиме максимално

СТОП за преговорите .... крв даваме името не го даваме

Секој народ си има право на свое јас , зошто ние да подклекнеме пред гејциве ?

Кој им ебе матер . МАКЕДОНЦИ СЛОЖНО СИТЕ ЗАЕДНО !!!

Sepriko имаш подршка со тебе сме

Така е бе Геџо!

Ако покажеме сложност...и боговите ќе молчат!

Земај шо сакаш...

НАШЕТО ќе го чуваме!

ТАКА? Така ли браќа Македонци, без оглед на вероисповест, народност....?
Пико бе брат, ако ни се случи референдум, ќе се случи велепредавство неминовно. Гарант повеќето од „македонците“ ке ја стават партијата и џебот пред дигнитетот постоењето и историјата. Вреди да се бориш за таков народ? Ќе изведуваме учители на маса безвратници кои тоа ама ич од ич не ги занима. Безполезно ебаго. Ако беа политичарите проблемот, лесно ќе се средеше. Ама народ немаме, тоа е лошо.
Јас да, со тебе сум. Поштен и македонец во крв. Се убо, ама како што тргнало изгледа си го чувам само за мене, пошо од останатите, малце ретко гледам слично расположение.

Ова стварно?Ако е така и јас сум со вас.
Дури тогаш можеме да се видиме кои сме ,што сме до каде сме.
Цело време викам,се дерам си го изгубив гласот викајки дека во оваа земја треба да се исценира ситуација,слична на онаа која ја исценира романскиот народ пред 19 години,незадоволни од шизоидните власти.Бидејќи и нашите власти,т.е.цела наша влада се зајдени во умот и не ги гледаат интересите на народот,ајде да се организира вакво нешто.Јас сум секогаш тука со вас.На оваа Македонија и треба младо месо и нови идеологии,а не застарениот систем кој само не уназадува.Треба да бараме казна за секој,кој Македонија ја води во амбис.На прво место се политичарите-тие се оние кои ја цицаат крвта македонска.

Ада бе, ме разочаруваш. Па ти беше таа која ги бранеше ВМРО кога ја ги пцуев. Ти беше таа која мене ми викаше дека ги терам темите во спротивен правен само поради некои си мои лични проблеми и етнички работи не знам ти што..Ада, имај цврст став.

Квази патриотизам Ада. Сега искача на виделина. Сега ќе се ситам, за тие што мене ме напаѓаа кога јас вистина зборував.
i kaj albancite imas fukari kolku sakas od fotelja do fotelja kvazi patrioti go zakpaja svojot narod .taka daa se e relativno nemoj da mislis kaj albancite ima patriotizam :(samo interes shushki droga pari :) gi boli stojko za patriotizmot i albancite .vi gi zedoja parite napravija zgradi i vili a obicniot albanec so prst vo usta ostana.:tapp:

Пико бе брат, ако ни се случи референдум, ќе се случи велепредавство неминовно. Гарант повеќето од „македонците“ ке ја стават партијата и џебот пред дигнитетот постоењето и историјата. Вреди да се бориш за таков народ? Ќе изведуваме учители на маса безвратници кои тоа ама ич од ич не ги занима. Безполезно ебаго. Ако беа политичарите проблемот, лесно ќе се средеше. Ама народ немаме, тоа е лошо.
Јас да, со тебе сум. Поштен и македонец во крв. Се убо, ама како што тргнало изгледа си го чувам само за мене, пошо од останатите, малце ретко гледам слично расположение.

Панче... знам дека и ти, ко и јас, нема да можеме да живееме со мир на душа и на внуци да им објаснуваме дека "вишата политика" не натерала да ними ги крстиме ко славо македонци.

Бато, сега и овде. Ако теба, нека се гине.
А по нас, нека дојдат попаметни генерации...

Битно е, ние НАШЕТО да си го направиме.

vo sreda e izgleda posledniot predlog na Nimitz, nasite ke go razgledaat,Gejcite ke go razgledaat i ako se soglasat dvete strani Gruevski ke postavi referendumsko prasanje

Predlogot ke bide neprifatliv za ednata strana, ne se trevozete.

Додека некои остваруваат, народот треба да оствари единство и да не дозволи некои ситни лидерчиња да му го матат умот за КЛУЧНИ работи и да ја фрлаат топката на одлуката.

И ги повикувам малцинствата да ја земат работата сериозно и да бидат гласни за името на нацијата како што се за други работи!

Imali narod??
Koga prasuvav uste vo mart zosto na ovaa drzava ne i se slucuva NAROD, mi se rece deka ne e vreme (a vo megjuvreme vojvoda Gwujo otide da kolenici so Republika Makedonija (Skopje) kaj Kuromanlijata).

Hmmmm...amateri....mnogu bre vikate...potivko malku..Gwujo se odmara... :)

Imas pravo Concrete...od urlanje samo ke nasitnat i ke poebat glasni zici, a Gwujo oko nema da mu trepne osven sto ke bide ponenaspan...

Уствари за да го оправдам нашиот премиер сега и јас сум за референдум ама само за име во билатерална употреба,зошто истиот проблем всушност не и е наметнат на Грција па таа не вложува ништо во замена,како компромис.Значи доколку Грција или ОН предложат некое име исклучиво за билатерална употреба помеѓу двете земји можно е предлогот да се изнесе на референдум,на кој ќе стои прашањето:
-Дали дозволуваме нашите соседи Грци да не викаат (некако) а ние да ги ословуваме со името Грци?
Би се одговорило со ДА или со НЕ и толку работата завршува.Во спротивно доколку нема референдум по ова прашање секој Македонец ќе може Грците да ги нарекува како што сака.
За меѓународна употреба на нашето име не смее да стане ни збор за промена,па камо ли за некаков референдум по тоа прашање!:toe:

ABC, ko so prs(T) u lajna da brckas...kade site slozni...ti i tamu kontra...iako imas pravo...koga veke pregovarame...a ne prekinuvame pregovori bidejki se kontra Povelbata nA ON, kontra intl. law i tn...togas barem neka bide taka stokmeno da ete, nesto gejladcine dadat....a ne samo da baraat...
Na primer...pravata na egejcite...vrakanje na imotite....javno izvinuvanje za genocidot...pa potoa neka ima edno ime za niv....a drugoto, ustavnoto, za cel svet!

No, realno, rekov i vo mart, ke povtoram i sega....imeto e promeneto...odamna...a NAROD nikako da se sluci.

Ако не вреди за народот ( дел он него ) што к*рот не го заболе што ќе биде и како ќе биде, бори се за ТВОИТЕ потомци да живеат во МАКЕДОНИЈА.:smir:

Makedonec e cuvstvo a ne izbor.Taka da neka nese igraaa so cuvstvata na Makedoncite.

Луѓе без име кое ќе гласи Македонија, нема ништо!
Нема живот тука повеќе.

Ако сега не се избориме, нема да има кога пак.
Ова е буквално работа да се биде или не!

Свестете се!

Pobaraj go prviot anketar za proektot NOE2..:), ako neznaes kade e daj lokacija da ti go posocime najbliskiot... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom