Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
по стоти пат
не ни треба референдум
референдумот ќе биди погубен за нас
исто сум против европа и нато
ја почитувам политиката на грујо ама со некои работи не се согласувам
не гласав само заради тоа што го спомнуваше референдумот
и преку ... ми е од овие препукувањата со бц
дајмиго натиго
тие не се криви
крив е народот што уште незнај кај тера и шо ги гласа
сепак вервам во грујо дека ќе ја опрај работата:helou:
крај краева некој претходно спомна
народо ќе го папа најпоќе
тешка ситуација е упм
поддршка од мене:salut:

Браќа...јас сум спремен, доколку дојде до нешѕто вакво, да истрпам одговорност за СЕ шо ќе произлезе... И да немате страв.

People should not be afraid of their goverments....goverments should be affraid of theiр pepole!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат:
Кој ќе крсти, прекрстува...нека тепа, отепува...
МАКЕДОНИЈО.

Гоце, Зеко, Дарко....

Знам дека сте со мене, искрено. Односно, не со мене...со цела Македонија.

А нека цркне секој кој ќе помисли дека може да манипулира со нешто што никој од нас не го добил ко фсмилијарно наследство....бар јас не. Од дедо ми имам куќа и толку. Името, т.е. љубовта према земјата - доаѓаат генетски.

ПОВТОРУВАМ: ПОДГОТВЕН сум да излезам со СИТЕ ЗНАМИЊА на сите заедници од МАКЕДОНИЈА кои се грижат за емјава и за нејзиното СИЛУВАЊЕ од страна на една земја. И нема да го дадам моето (нашето) до последно....

Заедно сме?

REFERENDUM:Narodot iskaca da se proiznese za nesto sto vladata go dala za predlog?? ZASTO DA NE??? ne mi e jasno???
Imase li Referendum za da ne narekuvaat BJRM????
Dosta korektno od Nikola Gruevski sto ke dade predlog za referendum pa narodot neka odluci???
ili ima nesto sto bi se desilo dokolku ima referendum???
ne mi e jasno

Ада, нели јас не сум македонец и немам што да барам на такви македонски работи??
Си кажав ја кога и како би се борел за мојата држава. Само тогаш кога знам дека вреди. Сега засега не гледам таква струја, освен од поединци. И не ти лепам етикети, само посочувам кон твој став, па ти размисли зашто и како. Нит те нареков тебе лично нешто, нит ништо. Само посочив.
Ти си државјанин на Република Македонија.
Сите нејзини патила и неправди се рефлектираат и врз тебе, и врз мене и врз секој кој живее тука.

А, за иднината, достоинството и интегритетот на твојата држава ВРЕДИ да се бориш. Затоа што тоа станува твоја иднина, твое достоинство, твој интегритет.

Браќа...јас сум спремен, доколку дојде до нешѕто вакво, да истрпам одговорност за СЕ шо ќе произлезе... И да немате страв.
нема потреба сам да трпиш се.
ние застануваме позади тебе,ја имаш нашата поддршка

REFERENDUM:Narodot iskaca da se proiznese za nesto sto vladata go dala za predlog?? ZASTO DA NE??? ne mi e jasno???
Dosta korektno od Nikola Gruevski sto ke dade predlog za referendum pa narodot neka odluci???
ne mi e jasno

Ima nekoj da mu pojasni ??? :tapp:

Nisto strasno de... samo posle referendum ke se vikash republika kursetresemakedonija...

A ti ke bidesh kursetresemekedonec :kesa:

ne mi e jasno

Еве, гледаш, се спремаме... ќе одлучуваме.
Ама не на референдум, туку пред него.
Кој е па Грујо да кажува кога е време народот да одлучува?????
Ја поддржувам политиката на ВМРО, но немам почит кон никој што ќе помисли име да ми зема....

ne mi e jasno

Бате...
кога некој се дрзна да ме нарече ФИРОМЕЦ, бев премногу млад.
Гледав утакмица: Силекс - Мехненгладбах...кога на телоп помина дека сме се договориле со заедницата за прифатливо име.

Години подоцна, кога имам мадиња да кажам шо мислам и НЕ МИ Е СТРАВ: Ќе кажам - НИКОЈ, ама....НИКОЈ нема право да поставува на референдум такво прашање.

И заборави ги сите грешници до сега, по прашањево.
Јас и ти, сега одлучуваме, како ќе биде.

Бива ли?

People should not be afraid of their goverments....goverments should be affraid of theiр pepole!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат:
Кој ќе крсти, прекрстува...нека тепа, отепува...
МАКЕДОНИЈО.

Гоце, Зеко, Дарко....

Знам дека сте со мене, искрено. Односно, не со мене...со цела Македонија.

А нека цркне секој кој ќе помисли дека може да манипулира со нешто што никој од нас не го добил ко фсмилијарно наследство....бар јас не. Од дедо ми имам куќа и толку. Името, т.е. љубовта према земјата - доаѓаат генетски.

ПОВТОРУВАМ: ПОДГОТВЕН сум да излезам со СИТЕ ЗНАМИЊА на сите заедници од МАКЕДОНИЈА кои се грижат за емјава и за нејзиното СИЛУВАЊЕ од страна на една земја. И нема да го дадам моето (нашето) до последно....

Заедно сме?
Аферим.

Македонија не е нешто одделено од нас. Македонија е во нас, во нашата крв. Затоа што ние сме Македонија.

Кој дозволува поганење на Македонија, се погани себе.

Ајде, нека се препородат деновите на единството од Кршувескиот Манифест! Овојпат посветли и потрајни!

Ima nekoj da mu pojasni ??? :tapp:

Nisto strasno de... samo posle referendum ke se vikash republika kursetresemakedonija...

A ti ke bidesh kursetresemekedonec :kesa:

DA!!!!AKO JAS(NIE) RESAM TAKA DA BIDE NELI???
Podobro e da ima referendum odkolku Branko da potpise nekoj dokument da se vikame severna makedonija i poslem i da go lincuvaat na plostad dzabe ke bide

DA!!!!AKO JAS(NIE) RESAM TAKA DA BIDE NELI???
Podobro e da ima referendum odkolku Branko da potpise nekoj dokument da se vikame severna makedonija i poslem i da go lincuvaat na plostad dzabe ke bide
Па работата е да излезеш ти, Македонскиот народ, СЕГА на плоштад и да не дадеш ни Бранко, ни Грујо, ни Ахмети ни никој да потпише документ.

Ти си им дал власт. Ти и ќе им ја одземеш.
Да превземеме одговорност ние, Македонците за Македонија.
Затоа што го имаме правото и силата!

Аферрим.

Македонија не е нешто одделено од нас. Македонија е во нас, во нашата крв. Затоа што ние сме Македонија.

Кој дозволува поганење на Македонија, се погани себе.

Ајде, нека се препородат деновите на единството од Кршувескиот Манифест! Овојпат посветли и потрајни!

Инес... Даме, Питу, Никола.... немале интернет.

Зошто да не се ПОТРУДИМЕ НИЕ да бидеме оние кои ќе дадат СЕ шо можат за целта?! Зошто да не уважиме дека можеби токму јас, ти, миша, гоцка, игор, дарко, мухамед, петрит, исмаил, бајруш, амди и уше некој сме ОНИЕ кои можат да дадат импулс?!

Јас иам храброст за се.

Штабовите досеа не сум ги чул. И искрено...ич не ми чуе за нив.
Овде зборуваме на повисоки октави.

Ne prodavaj demagogii ...branko ne moze da potpise nikakov dokumet ( NEMA PRAVNA MOZNOST ) ...taa prica ne pominuva ...me zabole mene kurot za Branko ama vakvi skaski za mali deca :nenene:

Инес... Даме, Питу, Никола.... немале интернет.

Зошто да не се ПОТРУДИМЕ НИЕ да бидеме оние кои ќе дадат СЕ шо можат за целта?! Зошто да не уважиме дека можеби токму јас, ти, миша, гоцка, игор, дарко, мухамед, петрит, исмаил, бајруш, амди и уше некој сме ОНИЕ кои можат да дадат импулс?!

Јас иам храброст за се.

Штабовите досеа не сум ги чул. И искрено...ич не ми чуе за нив.
Овде зборуваме на повисоки октави.
Истото го зборам бе јас Богдан.

Имаме шанси денес да направиме семакедонско обединување слично на она Крушевското, ама овојпат неизмерно посилно.

Никакви штабови, националности и ситни интереси.

Само и единствено Македонија во предвид!

Не можам да протестирам и мавам со јајца (ќе ве потсетам на зборовите на Notorious BIG: Run from the police picture that, nigga I'm too fat I fuck around and catch a asthma attack) па затоа мислам дека тоа ми го одзима правото на учество на темава, ама сепак има нешто што ме копка и е посилно од мене.

Малку ми е чудно и неприродно што сакате да удрите кога би се донело прашањето за името на референдум. Луѓе, ние преговараме за промена на име. Преговараме, иако гејција постави вето на приемот на нашата земја во НАТО, направи нешто недозволено. Требаше (а и сега не е касно) да се прекинат преговорите. Или ако веќе се продолжуваат, да се удри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom