Колку ви значи зборот “фала“ односно “благодарам“

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
znam da se zablagodaram i za mnogu mali uslugi go upotrebuvam zborot fala ,a i mnogu mi znaci koga i mene nekoj ke mi se zablagodari jas znam da go cenam toa.a za toa pamti -pa vrati i toa kako pamtammm...:back:

Кога ќе видам дека само тој има корист, и гледа само него да му се направи тоа што го сака, а БЛАГОДАРАМ вика само ради реда .. (да не испадне идиот) ..
НИШТО НЕ МИ ЗНАЧИ..

Zborot blagodaram go upotrebuvam dosta cesto taka sum naucen da se zablagodaruvam na osobi koj ucinuvaat nesto za mene normalno i im vozvrakam dupla i sakam da mi zablagodaruvaat dokolku sum ucinil i jas za niv toa e kultura definitivno a normalno i pocit

Звиси од кого...иако многу не ми е битен, ако е кажан онака ко од ракав, без чуство.

Повеќе сакам да го видам на дело, отколку да ми се каже преку зборови... Како и да е, да многу ми значи... Не за друго, туку сфаќам дека сум направил нешто за кое некој ми е благодарен, со што се чувствувам како подобар човек

mnogu mi znaci zborot blagodaram se razbira koga e iskreno kazan. mi ja ispolnuva dusata

Секако дека значи многу, но треба да се види од изразот на лицето, а не само да се каже...истото важи и за "извини"

fala... mi znaci da , kako ne...pa sekako deka ako na nekoj mu dadete nesto i ne vi odgovori ni fala ni nisto ke si pomislite deka .... ne znam sto ke si pomislite ama jas ke si pomislam deka toj ne e dovolno kulturen , ne e dobar i red drugi raboti...:salut:

Зависи како е кажано, ако знам дека е од срце кажано и човекот навистина ми се заблагодарува тогаш ми значи и мило ми е што некој искрено ми се заблагодарува, а ако не е кажано искрено се забележува веднаш и воопшто не ми значи , само што ако е така кажано подобро и воопшто да не биде кажано...

БЛАГОДАРАМ , збор кој треба секогаш да го употребуваме па и за најмала ситница , а никогаш да не го очекуваме, тогаш ќе се чувствуваме најубаво.

Mi znaci koga nekoj ce mi kaze fala, znais deka si napravil nesto sto zasluzuva blagodarnost. Inaku fala vikam i za sitnici a za nekoja pogolema rabota gledam i da vratam.

Секогаш кога ке ми помогне некој/а мора да му речам фала али стварно речено не само така ....И никогаш не се лутам ако помогнам некому и не ми рече фала....

Ми значи кога го кажуваат луѓе за кои знам дека навистина го мислат тоа, дека навистина се благодарни за некоја услуга. Не ми значи кога некој го изговара чисто "ради реда", кога е приморан да рече фала/благодарам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom