Колку ви значи зборот “фала“ односно “благодарам“

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Aко е искрено, од срце кажано ми значи и тоа многу..:pipi:

Зависи од личноста и на што мисли со тоа благодарам.

Многу ми значи кога е искрено кажан.А ако е онака,колку да се каже..исто како никогаш да не го кажале..:toe:

Како што пишува и во темата е сепак само ЗБОР... Не ми треба ако услуга сум звршила со ќеиф... Пример нека ми се врати со услуга заш да не :smir:

Ми значи кога ќе слушнам некоја личност да ми заблагодари за тоа што сум го сторил за неа, со тоа ми дава до знаење дека направеното не било залудно. Е сега, некои луѓе се "испраксирани" да го кажуваат тоа и при банални ситуации, што доведува до ситуација да се препознае дека не го мислат вистински кажаното, но освен во тие ситуации, во другите секако е добредојдено.:)

Aко е искрено, од срце кажано ми значи и тоа многу..:pipi:

Се согласувам! Знам да кажам фала и за најмала ситница но ме нервираат луѓе што и да им завршиш огромна услуга не знаат да отворат уста и да кажат едно - фала - Што луѓе се тоа, не знам!

Ima od fala do fala,se nadevam deka iskrenost,pocit,a ima nekoj sto ke mu napravis usluga pa posle ne te poglednuva..

Благодарност - Чувство што се наоѓа на половина пат меѓу услугата која тукушто ни е сторена и услугата која допрва ја очекуваме.

Не правам услуга за да добијам признание.
Јас се осеќам подобро знаејќи дека сум помогнала некому.
Егото и без „благодарам“, и без милиони признанија и фалења ми е на доволно високо ниво.

Да зборот Фала или Благодарам во вистинска смисла на зборот ми зна4и многу...
Ако е тоа кажано од срце...А ако пак е кажано ради реда тогаш подобро е и да не го каже:nesvest:

не гледав наназад многу многу ама нека прости некој ако го повторувам.....
ОД ФАЛА НЕ СЕ ЖИВЕЕ:toe:

Да се согласувам со тоа горе сто го имас написано од Фала не се Живее ама чуството е друго ти се заблагодарува за завршената услуга за него
тогас имас слика дека нисто не е залудно работено...
Од моја страна така гледам на работите...:violent1:

Благодарност - Чувство што се наоѓа на половина пат меѓу услугата која тукушто ни е сторена и услугата која допрва ја очекуваме.

Не правам услуга за да добијам признание.
Јас се осеќам подобро знаејќи дека сум помогнала некому.
Егото и без „благодарам“, и без милиони признанија и фалења ми е на доволно високо ниво.
Се согласвам за то со егото, ама јас на пример ко ќе ми напрај некој услуга редовно си велам фала зш сакам да му се заблагодарам за нештото и зато и јас ко ќе напрам услуга очекувам да ми речат фала. То е и домашна култура. :)

Се согласвам за то со егото, ама јас на пример ко ќе ми напрај некој услуга редовно си велам фала зш сакам да му се заблагодарам за нештото и зато и јас ко ќе напрам услуга очекувам да ми речат фала. То е и домашна култура. :)

Зошто? Зарем ти значи нешто еден обичен збор толку?
Иако особата не го мисли тоа навистина? :toe:

Зошто? Зарем ти значи нешто еден обичен збор толку?
Иако особата не го мисли тоа навистина? :toe:
Ако не го мисли то навистина воопшто не ми значи, и поарно ич да не ми речи... Само јас велам дека како јас шо прам очекувам и така да ми вратат, малце почит и благодарност шо си поможил. Мн пати имам поможено и на крајот јас ќе испаднам лошата пред 3та личност и ќе си имам проблеми заради то. Зато најубо да си претпазлив зш не знат сите да ценат... А некои и го злоупотребуват то... :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom