Колку ви е интересно ... - Шопинг ?!

• Креатор на темата Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување Време на започнување
Мразам "шопинг".
Ретко одам по бутици барајќи нешто посебно, мака ми е да пробувам, да се м'кнам...
Мразам кога ќе утепам цел ден во купување.

Претежно купувам онака на рандом ако ми фати нешто око.

јас сакам шопинг оти сакам облека многу...хихиих
и не се задоволувам од првата продавница.... го шетам цел град па после си купвам кое ми се бендисало...
не е трошење време мислам.... пошо ме интересира облеката и се околу неа
:pos2:одам со сестра ми или со некој другар или другарка....:pos2:

Пааа вака ... Најчесто идам со другарка .. Интересно ми е коа иам така појше пари .. А иначе прво ќе разгледам у повеќе продавници и одлучувам кај и шо ќе купам .. И После радосна сум неколку дена :pipi:

обожавам шопинг, и скоро секој ден излегвам да купам по нешто :icon_redf

Обожавам да одам во шопинг, тоа ми претставува големо задоволство и сум среќна. Убо ми е кога одам по бутиците и не ми претставува мака да пробувам повеќе парчиња облека-напротив уживам во тоа

Laidies -
Колку често одите на шопинг ?Дали тоа трае долго или пак првата продавница и вие сте готови?Кого понесувате со себе најчесто?

Gentelmens -
Што за вас значи ШОПИНГ ?Дали за вас тоа е само губење време ? Колку често го практикувате тоа и со кого најчесто одите ?
За мене шопингот значи релаксација,најчесто одам со мојата сестра и не се задржувам многу затоа што знам точно што барам и што сакам да си купам.:pipi:

Обожавам да шетам,да барам тоа што ми се допаѓа,кога би имала време нон-стоп би била на шопинг ама за маж ми тоа не важи као на бесилка да го носиш:nesvest:

Најчесто одам на шопинг кога сум нерасположена,кога сум изнервирана или кога сум премногу напната , па шопингот ми претставува чиста релаксација. Најчесто одам сама, а ретко со другарка зш не сакам многу да ми делат совети како ми стои бла бла. И затоа практикувам да одам сама.:pipi:

Зависи од расположението; шопингот е дефинитивно најдобра терапија кога сум нервозна, отприлика како за машкиве што е да се издуваат на утакмица фудбал.

Нај сакам, и тоа е цел планиран ритуал на себеугодување и задоволства кој се завршува со ручек или кафе, или ако сум сама ( што е најчесто) со печени костени или сладолед..значи, постои и случаен шопинг, кога свраќам до маалското бутикче на не-ден, и тоа има функција на релакс терапија.

П.С. деновиве не ми успева да најдам ништо интересно:(, а се спремав лом да направам по продавници.
Може треба да пробам штипинг?хмммм, не е лоша идеја

Хммм,не е нешто спешл за мене:).
Обично кога купувам имам на ум што сакам да купам,па не се влечкам многу по продавници по сто саати:).
Мразам гужви а и мразам пребирања,кога ќе видам нешто што ми се свиѓа го купувам и правец дома/на кафе:).

Охооо многу сакам шопинг и тоа не трае малку ами мнооогу време. И сето тоа изгледа вака:

-Прво почнуваме од ЦУМ во софиjа и таму губиме малку време зошто се одредени бутиците каде има убави парчина и прифатливи цени.
-Следува улица Витоша-таму буквално се влегува насекаде и каде треба и каде не треба хихихихих
-улица Графа е следна и таму се губи некоj саат време па и повеке
-City Center- секако влегуванjе и пробуванjе шо значи два саати и плус се jaде во Mc Donalds
-Mall of Sofia- исто како и city center па и повеке време минуваме таму и некаде попат нема шанси да изминам Dunkin Donuts.
Така поминал цел ден. Но со сигурност има по некое парче ново во моjот шкаф хиххххихихих и тоа го прави задоволството уште поголемо.

zaborajv da kazam seto toa u Sofija

Јас сакам шопинг и скоро никогаш не ми се случило да поминам вчаршија и да не влезам во бутик :)
Купувам кога сум расположена и кога ми е погодено друштвото за шопинг (со сестра ми ми е најубаво)
Имам омилени 2-3 бутици од кои секогаш купувам и кои го наоѓам она што го сакам
Ако се заљубам во некое парче облека , ако имам пари во мене и секако доколку ми одговара цената веднаш го купувам без да одам во друг бутик, заш знам дека се ќе споредувам со него

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom