Колку странски јазици знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата filip_sk
  • Време на започнување Време на започнување
па знам да знам англиски добро, германски учам 3 години ама никако да научам нешо, знам српски, хрватски, а бугарски само разбирам, не знам да зборам....толку

gi zboram site balkanski, znam i angliski ,spanski nesto italijanski...

Шпански, Англиски и Македонски, Германски појма сум, а Италијански малку, нешо...

Македонски, Германски, Англиски, Бугарски, Српски (и сл. словенски јазици) и основно разбирање од руски (скоро се разбирам, но не можам да одговарам). Болдираниве ги знам одлично.

Англиски имам CAE.Германски имам ZD.Српско--хрватско-бошњачки разбирам ама им враќам на македонски.Сакам француски да учам.

Освен македонски , знам англиски, руски , српски, хрвтаски...

Aнглиски одлично знам, Германски чат пат, Француски малце (да не речам ич), Шпански да зборам знам малце, а азбука, граматика, пишување не знам. Овие Српски, хрватски се подразбира дека знам. и то toeto

Јужно словенските, Англиски задоволително, Германски натуцам силом прилика поради технологијата, а за пцуење ме бива на многу јазици

Англиски-перфект
Италјански-солидно
"Братскиве" јазици секако.
пробав да го учам грчкиот,ама јебига претежок е и со падежи.:tapp:

Angliski 100%
Germanski-kolku da me istepaat,ako go ucam 8 godini
Spanski znam od serii
Srpski znam,ama nemozam da zboruvam i da citam posto mnogu me zamara

p.s zboruam tri dijalekti:strumicki,valandovski,veleski...toa ne se vazi,ama ja da se pofalam neli:pos2:

o O o O

makedonski
angliski
germanski
grcki
srpski
slovenecki
... mk ne smee da se zaborava
... ang go ucam uste od mali noze i plus odam vo paralelka kade sto programata e samo na angliski,
... germanski ucam najveke 3 godini, znam da zboruvam no ne perfektno kako ang ili mk
... grcki ucev 4 godini, znaev mnogu dobro da zboruvam, no stom dojdov vo slovenija, mnogu raboti imam zaboraveno, makar sto mislam nekolku dena na refabilitacija vo grcija i se ke bide kako porano,
...slovenecki.. ne deka sakav, ama morav da naucam since i study in slovenia :S
... srpski... okolu mene samo srbi, i od vreme na vreme zboruvam so niv i bas se cudat kako nemam greski
pusaa

angliski, srpski, ruski razbiram ama ne zborvam iako go ucev 4 godini, spanski znaev mnogu skoro 70 % ama sega znam mozi 40% zaso veke ne gledam spanski serii..tolku :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom