Колку странски јазици знаете?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Албански,Македонски,Англиски,Турски,Француски,Шпански

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Германски, Англиски, троа Латински, а соседните се разбира...сепак пола се исти

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
знам Англиски , малце Албански , Српски ако се рачуна и тоа ќе му е

Член од
16 мај 2006
Мислења
36
Поени од реакции
0
kolku jazici znaete

kolku jazici znaete(ako ja ima temava vrzete ja)jas znam angliski japonski po troa bugarski i srpski i mak se razbira

^eli^

шат ме габри.!.
Член од
29 мај 2006
Мислења
686
Поени од реакции
1
јас знам македонски,англиски(ама го усовршувам уште :) ),ептен малку француски,па малку и шпански(од порано кога ги гледав шпанските серии :) )и разбирам по нешто од бугарскиот и српскиот...
--абе од се по малку :)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
pa najdobro znam makedonski, angliski, hrvatski, a pomalku germanski danski i grcki i to....

Wuppy

۞HyperBaby۞
Член од
22 мај 2006
Мислења
467
Поени од реакции
1
Хехехе,македонски(нормално),англиски,француски,српски,руски(по некој збор у реченица да разберам),шпански и сакам германски ама некако тежок ми е да го учам

IV43

Perfect in all imperfection
Член од
10 јануари 2006
Мислења
1.168
Поени од реакции
3
Знам англиски, шпански(скоро цел, имам уше малку за учење), француски(до половина), српски, и толку...:):)

Ама многу сакам да научам грчки, интересен ми е јазикот:)

Иначе обожавам да учам јазиици, сите ми викаат дека ме бива за тоа, и затоа средно за тоа ќе учам од трета година натака:)

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
angliski, francuski i spanski. iako, gi imam problemite na site bi-trilingvi, vsusnost. koga zivees vo stranstvo, zboruvas stranski jazik- toj stanuva del od tebe, nov identitet. jas pocnav i da sonuvam na francuski, mi se mesaat zborovi koga zboruvam makedonski, zboruvam makedonski so francuska recenica- nema porteba da kazuvam kolku idiotski zvuci.
isto, zapoznav i eden profesor po angliski, indiec, i ukapirav deka tesko mi bese edna prosta recenica na angliski da svrzam, se na francuski mi doagaa mislite- a zavrsiv jazicna gimnazija so angliski i angliska literatura kako glavni predmeti! sramotilaci:lud: vsusnost, nemam tv, ne slusam angliski i ne zboruvam so luge, i baska sum vo francuski svet i toa e.
ama sepak, eden saat nekoj da mi prozbori-filmce da izgledam, i odma mi se vraka- toa sto go imas, ne moze da se izgubi taka lesno, posebno ako ti bilo na visoko nivo.

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
makedonski, srpski (cat-pat), angliski, germanski i po nekoj zbor shpanski. :aplauz:

zoko

tralalalla
Член од
12 јуни 2006
Мислења
80
Поени од реакции
0
angliski i francuski(ne bas ali oki),a i blgarski znam:DD

С

Сатори

Гостин
Англиски, Германски и малку Италијански

Член од
8 јули 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
Уколико ја сам из Украине, знам украински, руски, српско-хрватски, полјски, потпуно разумем македонски, али нажалост још не могу да причам на македонском, енглески.....

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Англиски , малце Германски , Српски (странски иако сличен на нашиот)....и тоа

skorpija^m

seven & seven
Член од