Колку сте храбри?!

• Креатор на темата Креатор на темата cherrykiss
  • Време на започнување Време на започнување
паааааааааааа ич не сум храбар, од се се плашам

Pa jas za mene mislam deka sum hrabar...ama za nekoi raboti znam da sum i poveke otkolku sto treba :kickbox:.... zavisi za sto se raboti....mislam ....znajs......

повеќе од што треба. затоа често имам фрки (имав... сеа "пораснав")

Се плашам од многу работи... :vozbud::vozbud:али еве мое мислење за стравот ...стравот може да се изгуби од страна на Адреналинот..мислам дека убаво кажав..пример..тепачка(поаѓаат на мојот другар десетина да го тепаат) а ние двајца..без разлика колку страв имаш во себе..адреналинот доаѓа на прво место и раката или било што самата лета...без разлика на последиците!!Ми се има случено лично на мене!!Мое мислење!!:vozbud:

Храброст во еден момент значи и тоа да си спремен и ти да го добиеш подебелиот крај, како јас на пример, никогаш од ништо се немам плашено, за време на војната во 2001 додека сите бегаа по прилеп, битола, кочан итн, јас се шетав низ скопје како да сум го ослободила, се деси на два три пати полиција дома да ме враќаат, дане ми се случело нешо по пат... цццц , у школо со сите се тепав особено машки, сум идела и бумбар у фаца од ќутек али нема везе и следниот ден пак, не ме избркаа од школо само за тоа што бев првенец на генерација, без ни една дамка, ме имаат кучиња гризено, и истото го ијам рогано на клоци, е сега децава ми се смешни многу страв имаат и двајцата и од кучиња и од се, се ијам ко мала сама симињато у подрум по зимница и тоа ноќе без гајле и пак ќе кажам ијам ќутек машки јадено од моја преголема храброст да му акнам стол од грб на еден школски арно ама он полошо помина, имам еден мањак тепано у автобус и ред други работи (и да немам одамна истепано некој!):smir:

Не знам, што значи тоа да бидеш храбар?

За тепачки ако се мисли, не сум, ама тоа не е до кукавичлук, туку до манири и цивилизираност. :pipi:

Храбра сум за да кажам некогаш некои работи кои не секој би ги кажал. Храбра сум да се спротивставам на неправда, дури и на некој што ми е надреден.

Не сум храбра да возам до Средно Водно поради кривините :kesa: :icon_lol:

Шо знам, тоа „храброст“ ме асоцира на некои витези, партизани, воини, Рамбо. Не на општа карактеристика за секој обичен смртник. За у посебни околности е тоа. А ја не живеам у такви околности.

Храброст незначи отсуство на страв.Храброст е тоа што не тера да продолжиме кога стравот(природен одбрамбен механизам) не тера да се блокираме или побегнеме.Храбри се оние кои го совладуваат стравот.

Паа имам доста храброст да направам некоја голема глупост :pos2::pos2:

Hmmmm me zamisli ova so hrabrosta...
Hrabra li sum?
Si otidov od doma znaejki deka nema da gi gusnam onie koi mi se cel moj svet i za koi placev posle tri nedeli pominati vo Skopje za vreme na sesija se razbira!
Se setav niz najgolemiot narko kvart vo 1 po polnok!
Se iskurnaziv vo Irish pub so makedonska ID na 20 godini!
Ke ja opnam tetovazickata pozadi n vratcevo da go obelezam ovoj del od zivotot!
Ostanav sama so tagata, mislite, nostalgijata, tisinata vo kukava prvite 3 dena koga dojdov!
Ova hrabrost li e? Ako e, togas hrabra sum bila!
Ama nemam muda da im se pridruzam na bezdomncite bar na edna nok!
Nemav muda da vlezam vo kukata na stravot za Halloween zasto znam deka ke se ukakam posle prviot cekor!
Nemam muda da i kazam na Mieke deka ne sakam da slusam za nejzinite seks avanturi!
Ova hrabrost li e?Ako e, togas ne sum hrabra!
Who the hell knows???

Доволно храбра за да го изживеам животов:pipi:

Aко се мисли на зборови,да можам да кажам се што сакам и се што ми лежи на срце без разлика на кој.
А ако се мисли на тепачки и такви работи,и покрај тоа што се имам доста тепано и со машки и со женски,не сум којзнае колку храбра.Едноставно во тие моменти не ми е важно да испаднам херој во нечии очи,сите да ме зборат,туку целта ми е да си го заштитам она своето.И успевам во тоа.:pipi:

прилично имам храброст за многу работи најмногу за плескање у фаца на професори шефови на работа другарки не трпам неправди имам храброст да му се пуштам на машко ако ми се допаѓа а немам храброст за некои екстремно мернати работи како самоубивање изневерување на дечко тепање со женско

Сакам да погледнам некој сладок заводнички, ама не ме бива :icon_lol::kesa:

Би сакала да сум малце похрабра во врска со се.. не сум кукавица но неможам да кажам и дека сум нешто посебно храбра.. секогаш размислувам на последиците и можеби затоа понекогаш и губам некои шанси...
Но каква сум таква сум :):pipi:

имам "мадиња" за да одам пред сите...:) (на пример во подрум xD)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom