Колку штедите? Колку сте трошаџии?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од приливот на финансии во блиска иднина да не речам дали ке работам или не. Ако има прилив, знам дека можам да си дозволам да потрошам повеќе, но сепак не сум некој голем трошаџија. Најчесто ми се дешава да берам берам кеш и наеднаш да ги опнам за некоја глупост за колата. Јебига тоа е кога се многу боцкаат во џебот :)

Ако ми требаат за нешто поголемо тогаш штедам. Ако не колку имам ги трошам и тоа на глупости најчесто. Всушност откако ќе ги потрошам за кафиња, за такси и за ситници кои нема да ги ставам на себе сфаќам дека се глупости.:kesa:

Штедам од мал и најчесто јас си купувам работи шо ми требаат.
Не дека моиве не ми даваат пари туку ми е ко навика. Па впрочем од каде доаѓаат парите што ги добивам за да ги заштедам :)

shtedam samo koa iam potreba za toa, t.e koa ne mi stigaat parite od moite pa shtedam za da si kupam nesho plus.

Секојдневно тргам настрана по некој денар и на крајот орочувам во банка за да не можам да ги вадам.Ама тоа што го штедам, не е ништо во споредба со она што го трошам,и за себе мислам дека претерувам во трошењето.Ама еднаш се живее!

Voopsto ne stedam. Abe malce da stedev ubavo ke bese. Sekoj den za naskolo po 200den, se vrakam so ic, za sabota dobivam 20evra, se vrakam so ic....
Ama ajde ednas se zivee

Многу ретко имам повеќе од два дена пари, ќе ми се дадат 2000 денари и за 2 дена максимум нема ништо од нив. Трошам се што ми се најде во џеб. На излавање се случувало и по 50 евра да истрошам и без пари за такси дома. Таков е студентскиот живот јбг...

Кога-како, некогаш ми успева да заштедам добра сума, а некогаш сум без банка у џеб.

more samo edno neshto me tera da shtedam a toa e zelbata za da si dojdam vo makedonija. za toa se shto pravam trgam nastrana osfen pari koga izleguvam (i se limitiram kolku mozam u edna vecer da potrosam), i za opshti troshoci na primer jadenje, benzin, alista, itn itn. kupuvam stvari samo koga moram, nikogas od luksuz. ali pa za toa koga ke si go postignam golot, t.e. koga ke se vratam u makedonija, ne znam kolku poprven da potrosam

Stavan neso na strana ali koga nemam a mi trebaat site gi trosam ...Inace poveke trosam otkolku sto stedam..:)

зависи од расположението ако сам расположан одат сите пари шо ке ги имам у мене.. а за штедене тешко...

Порано многу трошев дури и премногу.Но кога се вработив прв пат почнав малку да штедам.И сега не штедам ама не фрлам пари на глупости како што сум знаела порано.Тоа ретко го правам.

Уште од мал кога имам некој денар вишок го тргнувам на страна, за покасно кога ќе ми притреба да го употребам. И не трошам пари на глупости, на одам со такси, не пијам кафе, не купувам облека од трговски..... Ама ко за несреќа јадам 4 пати дневно, и многу си трошам од мојов ограничен интернет (надминатото сам си го плаќам), па ми испаѓа дека не заштедувам многу :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom