Колку штедите? Колку сте трошаџии?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Знам да штедам...ама некогаш мора да потрошиш пари (на пример кога излегуваш навечер). Кафе...нешто ќе напраиш ...отидоа парите ...јеби га.

Инаку штедам...со тоа штедење многу работи напраив. :)

zavisi kako ke me fatat bubite:)sekogas razlicno trosam pari.a veke koga stanva zbor za stedenje so znam mislam deka mozam da zastedam (samo ako sakam):music3:

Никогаш не се оставам без денар во џеб,макар биле и 20-30ден. ама кога имам ме чешаат во џеб неможам да ги чувам,знам да штедам ама никогаш не си кратам од никакви задоволства макар последни пари ми биле

Кога не ми требаат за нешто поголемо-не штедам и одма ги трошам,а ако сум решена дека ќе ги чувам и нема да ги трошам-тоа и го правам.
Дури и кога за нешто ситно сум ги потрошила што воошто не ми било потребно,сепак,ми причинило задоволство да го имам и сум го купила...
Парите доаѓаат и си одат,па не сум некој огромен штедач,само кога е нужно.:)

abe trosam sto ke mi se vo dzeb.koga imas torsi koga nemas begaj.ne sum stedac no koga moram da stedam stedam,koga se mora se se moze.

Па понекогаш знам, ама најчесто не знам да штедам :)

Штедам.Не се скратувам од задоволста, ама просто чудо е како секад сум у плус :pos:

Штедам. Се трудам секогаш да имам пари во мене, ама ако сакам нешто, купувам одма. Ако најдам причина за штедење, штедам и точка. Така да, зависи од ситуацијата.

Зависи од ситуација, кога имам повеќе пари ќе ги потрошам на се и сешто, додека ако имам помалце припазувам до кај да трошам.

штедам кога имам малку пари во мене, а кога имам повеќе одма се расфрлам... штедам само ако ми треба нешто по потреба да го купам

Не знам да штедам,во животов не сум заштедила никогаш поголема сума од 100 ден.Не ми е криво за ниеден потрошен денар,ако е потрошен со мерак.

Никогаш не сум ни у минус,ни у плус,секогаш имам тамам...ми останува по некогаш некој денар,но не премногу,незнам да дојдам до степен да располагам со поголема сума на пари добиени од заштеда.

Секогаш платете си себеси за вашиот труд....Трошете 9 од 10...Таа една десетина оставете ја како заштеда која ќе ви овозможи поголеми задоволства...
"Најбогатиот човек во Вавилон"

Па за штедење сум штедлив..еднаш направив рекорд собрав 6500 денари..:pos2:

Уф! У последно време тешко, денар не можам да свртам! :( Порано знаев да штедам секогаш имав пари настрана, никогаш не ми се случуело да бидам шворц, сеа треба да ги спикам негде кај шо ќе ги забораам па за да останат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom