Колку пари ви се неопходни месечно ?

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување
Што ти е финтата со девојката? Најмногу пари трошиш на неа? Секој ден ја носиш во Мекдоналдс да јаде и пие или...? Не ми е јасно што сакаш да кажеш со ова...

професионалка

месечна рента 250еу за да му биде девојка :pos2:

јака е оваа фора, ако под таа сума достапни ти се сите услуги

Што ти е финтата со девојката? Најмногу пари трошиш на неа? Секој ден ја носиш во Мекдоналдс да јаде и пие или...? Не ми е јасно што сакаш да кажеш со ова...

You've gotta be kidding me, стигнавме McDonald's да ни биде поим за ексклузивно и скапо место :tapp:
Да не бидам ептен оф топик, највише ми иде веројатно на мобилен, други трошоци и немам, на излегување сум со пелистерка, па можам месец дена со 500-100 денари да поминам :) Не пушам, не пијам, ретко јадам надвор, прилично сум економична :) Освен за бензин, ама и тоа не е нешто страшно. Значи со по 2-3000 месечно (максимум) за дополнителни активности се поминува. Не зборам за сметки, ова-она, на тоа одат многу, многу повеќе пари, ама сега за сега тоа не е во мои трошоци.

Не сум многу по трошењето, 50~100 евра би ми биле доволни, зависи кога како. На лето нормално повеќе се троши. :toe:

Се зезав малце, но сепак за некој месец ќе почнеме заеднички да живееме, а тогаш братче има да ми ја цеди картичката максимално. :)

Тој што живее со 200-300 евра нема ни компјутер ни интернет ни време да по цел ден седи завален в фореља и си куцка по форуми.

Овде се луѓе домаќини, добро ситуирани и бизнисмени. И тие со 5 члено семејство и 200 евра плата си имаат дискусии али еднаш неделно пред бакал со пиво во пластика,

Не во ред е за фамилијарните луѓе и за луѓе кој имаат кариера, но сигурен сум дека има некој кој што е студент или пак средношколец, тука читам дека и тие имаат многу пари и по 2000 денари сметки од телефон плаќаат, сигурно има и сиромашни на форумот, не знам поради која причина не сакаат да се мешаат во тема кај што во основа разговараат богати и добро ситуирани луѓе

Се зезав малце, но сепак за некој месец ќе почнеме заеднички да живееме, а тогаш братче има да ми ја цеди картичката максимално. :)

Малце тебе нек те цеди малце картичката.
Не чини само едното.

Не во ред е за фамилијарните луѓе и за луѓе кој имаат кариера, но сигурен сум дека има некој кој што е студент или пак средношколец, тука читам дека и тие имаат многу пари и по 2000 денари сметки од телефон плаќаат, сигурно има и сиромашни на форумот, не знам поради која причина не сакаат да се мешаат во тема кај што во основа разговараат богати и добро ситуирани луѓе

еми не сите кој оставија пост на темава се ориџинал ричи рич пипл, некој се и фејкери :wink:

туку броки, кажи шо да праам со хартииве од гранит

еми не сите кој оставија пост на темава се ориџинал ричи рич пипл, некој се и фејкери :wink:

туку броки, кажи шо да праам со хартииве од гранит

Па и тоа сакав да кажам има многу кој што само пишат суми кој не ни знаат како изгледат и сигурен сум дека не ги ни трошат, треба да бидеме реални, а за хартииве од Гранит остави ги последно време растат до 860-900 нека дојдат, но никогаш не се знае, ако е така ќе имаш повеќе пари за трошење, тогаш со право ќе можеш да пишуваш на темата

Абе има шо имаа помалце пари, тие неколкумина се изјаснија на почеток. У ствари што е сиромашен, овде у Македонија сиромав, несиромав...нема некоја мерка нити метро.

Сега ние се надаме на нешто добро, со желби за нормален живот. Па тоа и пишеме.

Да резимираме - некаде околу 15.000 по личност. Значи доколку си во брак и имаш дечиња би ти биле потребни 30.000 денари само за најосновните трошкови! А секако дека има многу непредвидени трошкови. Затоа секој еден граѓанин треба да ја има можноста да заштеди некој денар од својата плата, како за црни денови, така и за подновување на својот дом, годишен одмор, автомобил и сл... значи релната месечна плата во овој момент би требало да изнесува околу 18.000 денари! Кај нас повеќето работат за половина од ова и имаат само еден вработен член од семејството. Со еден збор тоа се нарекува - БЕДА!

П.С. „заборавив да ги споменан трошковите во семејствата кои имаат (секако невработени) тинејџери на кои им се потребни барем 3000 денари за излегување и сл. работи, а пак оние кои имаат студент за издржување треба да рачунаат барем 9000 денари месечно + годишните трошкови за партиципација и тн...“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom