Колку пари ви се неопходни месечно ?

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување
/

koga bev mal mislev se e do parite , koga porasnav svativ deka navistina e taka .:back:

А јас би прашал.... од каде пари бе луѓе за волкави бројки? Па нели просечната плата во Македонија не е над 250-300 еу :uvo: овоа ја глуп сум или некако сметката не излгува :kesa:
e ova se vika druze dupki vo zakonot pozzz!@@@@

e ova se vika druze dupki vo zakonot pozzz!@@@@

Е да ми текна лани оломнани ми се жалеше еден приватник не му давале кредит од банка за некоја доградба на куќа демек мала плата земал - а тој пријавувал минимум од 6.000 а заработувал и 5-6 пати поголема од тоа и работниците држел 2 пријавени на минимум и 2-3 на диво. Сите заедно законски земале по 6000 плата а во реалност од 15-30000, а така е во најголем број приватни фирми.
Затоа немаме валиден податок колкава е просечна плата.

Е да ми текна лани оломнани ми се жалеше еден приватник не му давале кредит од банка за некоја доградба на куќа демек мала плата земал - а тој пријавувал минимум од 6.000 а заработувал и 5-6 пати поголема од тоа и работниците држел 2 пријавени на минимум и 2-3 на диво. Сите заедно законски земале по 6000 плата а во реалност од 15-30000, а така е во најголем број приватни фирми.
Затоа немаме валиден податок колкава е просечна плата.

така се прави, за да не му плаќаат данок на Вмро, тоа важи и за приходот, сите приватњаци го шират производството(реинвестиции), ем поише ем одново не му плаќаш на Вмро :pos2:

така се прави, за да не му плаќаат данок на Вмро, тоа важи и за приходот, сите приватњаци го шират производството(реинвестиции), ем поише ем одново не му плаќаш на Вмро :pos2:

A кога ќе дојде СДСМ на власт сите ќе преправат извештаите и документите на вистински износи и со радост и осмеси весело трчакараат да уплатат давачки и даноци??

A кога ќе дојде СДСМ на власт сите ќе преправат извештаите и документите на вистински износи и со радост и осмеси весело трчакараат да уплатат давачки и даноци??

не исто ќе биде, туку јакото е што нема да ми го лапаат профитот за да им дадат на шупелкине од Рамковен :wink:

и така среќно ќе си отворам сметка у Свис банк, од таму инпорт и после нек се сликаат.. .

Секој ден се повеќе и повеќе.
Минимум по 17 центи дневно плус. Толку поскапуваат нештата секојдневно.

Plus 17 centi na plata dnevno be, za minimum da pratam mu cekor osnovni prehrambeni produkti!
Ти текиња! Десет дена 1.70 долари, месечно пресметај....5.10 долари у просек во јануари.
Нешто мање, нешто појќе.

Мандарините поскапеа, а мене сите ме сакаат, не е фер.

Секој ден поскапуваат стварите околу 9-17 центи дневно, низводно и наводно да не забележал народот одеднаш, хахаха!

Брат, да не јадеш се поише и поише секој ден, па да ти се глеа поскапо? о.0"

Не јадам бе маици, ракавици, гаќи, пелени, паста за заби, прашак за прање итн...не сум ја од Геге.

..Зависи од месецот..:/
Некат 3-4000 ќе бидат доволни али на пример ако сакам да се подновам нешто...10.000 мин.:):):):vozbud:

3-4?
секој би посакал дете со такви барања :)

само денес ми ојдоа толку -

маус - 2000
слушалки - 800
штека цигари - 1000

:tv:

Plus 17 centi na plata dnevno be, za minimum da pratam mu cekor osnovni prehrambeni produkti!
Ти текиња! Десет дена 1.70 долари, месечно пресметај....5.10 долари у просек во јануари.
Нешто мање, нешто појќе.

елај ќе ти давам тие 5,1 долар месецо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom