Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
e ova se vika druze dupki vo zakonot pozzz!@@@@А јас би прашал.... од каде пари бе луѓе за волкави бројки? Па нели просечната плата во Македонија не е над 250-300 еу :uvo: овоа ја глуп сум или некако сметката не излгува :kesa:
e ova se vika druze dupki vo zakonot pozzz!@@@@
Не е се до парите има нешто и до златотоkoga bev mal mislev se e do parite , koga porasnav svativ deka navistina e taka .:back:
Е да ми текна лани оломнани ми се жалеше еден приватник не му давале кредит од банка за некоја доградба на куќа демек мала плата земал - а тој пријавувал минимум од 6.000 а заработувал и 5-6 пати поголема од тоа и работниците држел 2 пријавени на минимум и 2-3 на диво. Сите заедно законски земале по 6000 плата а во реалност од 15-30000, а така е во најголем број приватни фирми.
Затоа немаме валиден податок колкава е просечна плата.
така се прави, за да не му плаќаат данок на Вмро, тоа важи и за приходот, сите приватњаци го шират производството(реинвестиции), ем поише ем одново не му плаќаш на Вмро :pos2:
A кога ќе дојде СДСМ на власт сите ќе преправат извештаите и документите на вистински износи и со радост и осмеси весело трчакараат да уплатат давачки и даноци??
Секој ден се повеќе и повеќе.
Минимум по 17 центи дневно плус. Толку поскапуваат нештата секојдневно.
Plus 17 centi na plata dnevno be, za minimum da pratam mu cekor osnovni prehrambeni produkti!
Ти текиња! Десет дена 1.70 долари, месечно пресметај....5.10 долари у просек во јануари.
Нешто мање, нешто појќе.