Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Денари?50 можеби некогаш и повеќе... :wink:
На прв поглед ја гледам темава и се чудам колку сме богата земја , ретко кај видов некој да плаќа сметка за мобилен под 1000,2000 денари, ретко кај видов за кафани да не се троши помалку од 5000 денари, некако ми изгледа работава дека сите оние кој трошат и кој имаат повеќе тие пишуваат на темата а оние кој живеат тежок студентски или средношколски живот, и кој мора да скратат на се за да го поминат месецот нив нигде ги нема или се многу ретки, ретко кој може да си дозволи сам 1000 евра, тоа се многу пари, шест члении фамилии во Македонија живеат со по 200,300 евра, таквите ги нема на форумот, читајќи сфатив дека и не сме толку сиромашна земја.
Според мојата теорија 200 еур се сосема доволни за нормален (скромен) живот во Ск :wink:
za tebe nema zima :pos2:море ко ќе фати криза сум врвел месец и со 500 евра, инаку 1200-1500 евра за нормален живот без претерувања.
Тој што живее со 200-300 евра нема ни компјутер ни интернет ни време да по цел ден седи завален в фореља и си куцка по форуми.
Овде се луѓе домаќини, добро ситуирани и бизнисмени. И тие со 5 члено семејство и 200 евра плата си имаат дискусии али еднаш неделно пред бакал со пиво во пластика,
Со 200-300 евра? Тоа е пристојно...пута четири најмалку, за да добиеш цена за фамилија.Јас лично живеам со толку пари месечно за мене,па си седам на нет си куцкам,студирам,излегувам:smir:
Јас лично живеам со толку пари месечно за мене,па си седам на нет си куцкам,студирам,излегувам:smir:
гориво 2500
цигари 1500
мобилен 1000
интернет 1000
девојка 15.000
др. трошоци 4000
---------------------
па со околу 25.000 би крпел некако крај со крај![]()