Колку луѓето ве сфаќаат сериозно и дали сакате да биде така?

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ве сваќаат сите сериозно, тоа значи дека се што сте го кажале, фактичи сте го направиле, што автоматски следува дека не знаете да се шегувате, што автоматски следува дека и кога се шегувате луѓето не се смеат, што автоматски следува дека ти си ......????!!*&(*#$%

Why so serious !!!!!!!! :)

Ретко кои луѓе ги свакаат моите шали. Незнам дали е до мене или до нив но...
Идејата е ако не речам дека е шала повеќе пати, сум го јадел. А некогаш женскиот пол има уста побрза од мозокот така да не успевам да речам дека е шала а да не бидам бомбардиран.

Ретко кои луѓе ги свакаат моите шали. Незнам дали е до мене или до нив но...
Идејата е ако не речам дека е шала повеќе пати, сум го јадел. А некогаш женскиот пол има уста побрза од мозокот така да не успевам да речам дека е шала а да не бидам бомбардиран.
до тебе ќе да е... :smir:

Ме сфаќаат сериозно кога треба, а поголемиот дел од времето сум несериозна и многу сум иронична, така да понекогаш на некои луѓе им е тешко да ме сфатат, ама не ми смета, напротив интересно ми е :icon_lol:

Незнам јас делувам ретардирано па никој не ме сфаќа сериозно :kesa::drk::kesa:

Па само ме познаваат кога менувам тон на гласот или иначе знаат сериозно да ме сфатат кога се шалам а и обратно.

Зависи и од човекот. Ако е некој кој не ме знае добро и кој се сфаќа озбилно, тогаш и мене ќе ме сфати озбилно. А поблиските другари најчесто не ме сфаќаат озбилно затоа што ме знаат каква сум... а во случај да сакам да им дадам до знаење дека треба озбилно да ме сфатат им укажувам и тогаш ме сфаќаат како што треба.

Не знам,ама понекогаш добивам чувство дека воопшто не сум сериозно сватен од останатата популација околу мене...
...шо и најчесто е ОК,али некад бидува иритирачки.
Не знам оти давам впечаток дека не сум сериозен?:toe:
п.с абе исто ти е секако уствари...

Обично кога се зезам се зезам, нема никакво недоразбирање. Кога сум сериозен сум сериозен и сериозно ме сваќаат затоа што тоа што го кажувам, го кажувам и мислам сериозно. Се е до начинот на изразување и емоцијата.

Обично не ме сваќаат сериозно, мислам дека сама сум за тоа крива, уште на почетокот се поставувам несериозно кон работите, па повеќето мислат дека за ништо не ми е гајле мене, само оние најблиските ме разбираат и тоа по долги разговори. Можеби тоа е поради сарказмот кој често го користам.

На прв поглед луѓето ме сфаќаат сериозно, бидејќи не се отворам одма. а ако човек помине во мое друштво неколку дена не може да се одлепи хехе. На пример со другарките си имаме свои шеги и само се зафркаваме нешто, а некој друг што не не познава да го слуша тоа ќе си мисли што им е на овие.
Мислам дека ова е добро, бидејќи ако премногу се покажеш несериозна личност пред некого, тој веднаш добива впечаток дека има работа со нестабилна личност, затоа прво пред секој треба да се однесуваме повеќе сериозно или јас би рекла претпазливо и ако процениме дека тој човек е добронамерен или може да ни биде пријател можеме повеќе да се отвориме пред него и "да тресиме зелени".

Koga treba da se zbori ozbilno me svakaat i poozbilno od sto treba valjda strogo deluvam neznam,no isto i koga se zezam me svakaat deka se zezam.E sega nekogas ke me svataat kako sto treba (ozbilno)ama ako ne go ispolnat primer toa sto go baram si podlaznuva nekoj valjda za da ne se naljutam a mnogu poednostavno mi e da mi se kaze iskreno deka ne se moze nesto otkolku da me podlazne.Ama ja sum si dobricka pa se nekako popustam,progleduvam niz prsti za se i ispaga kako da ne me svatile ozbilno koga zboram.I pak se odnovo:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom