Колку луѓето ве сфаќаат сериозно и дали сакате да биде така?

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување
Обично повеќе сум сериозен така и ме сваќаат кога сум сериозен.За шалење обично се шалам со луѓе кои ги знам доволно, не се шалам со луѓе кои ги познавам малку време од причина што не знам како ги сваќаат, бидејќи може некој да се навреди.Така да внимавам на тие работи.

јас ептен сериозна личност и некогаш ептен ми смета тоа но во некои ситуации сериозноста доста ми помогнала:toe:

па мислам дека ме сфакаат.Кој ме сфака на зезање ваљда таков впечаток сум му оставил.Иначе сакам зезање али кога е време за сериозни муаебети и слично нема проблем.А дали сакам да ме сфакаат сериозно? секако

Posto koga se zapoznavam so novi lugje sekogas nastapuvam po odbrambeno, i probuvam da obelezam teritorija (do kade biva so mene, i deka ima linija so ne moze da se pomine) na pocetok mnogu me smetale za seriozen tip, ama koa ke vidam so koj mozam da se opustam i smeam, togas odnosot se menuva i mi gi sfakjaat shegite

Во принцип не сум некој тип што постојано се смее, јас сум повеќе од тие типови кои делуваат сериозно , па дури некогаш кога се шегувам ме сватат сериозно е тоа не ми се допаѓа и не ми одговара.
Инаку сериозноста ја многу ценам во последно време, но сепак не во сите ситуации.
Се знае кога треба човек да биде сериозен а кога да се шегува и слично.

ретко ме сфаќаат сериозно цело време на заебанции иде има и случаи кога треба некогаш сериозно нешо да кажеш :baeh:

Во принцип знам да направам различни експресии за да доловам дали тоа што го зборувам е сериозно или не е.
До сега не сум имала некој голем проблем со тоа погрешно да ме разберат луѓето, затоа што барем со мене е лесно да се фати сериозната нишка, иако, често не ме разбираат кога сум благо иронична со нив.
Ама тоа веќе не ми смета. :pipi:

Многу сум против некој да се шали на моја сметка или било чија и тоа го прекинувам од старт,и затоа постои граница како и кога се зезам со некој....Се знае кога се зезам кога не и така и ме доживуваат луѓето,нормално....

Сакам шала, има моменти кога знам дека претерувам и вртам кон сериозност, но сепак понекогаш е тешко да се биде постојано сериозен... и да многу ми е мило што ме сфаќаат сериозно личностите кои ме обколуваат, оние кои ми се најдобри.

Со сите различен сум, бидејќи некој не заслужува да се биде со него сериозен.

ме сваќаат каков сум 24 саата у заебаање ги поминувам така да на никој не му штетам али не сакам да навлегувам у некои работи...што се посериозни со зафрканција....ако сите се сериозни..нормално и јас

Епа понекогаш некој нај на стварно ме свакат кога не се смеам , кога сум озбилен.
А ако се насмејам и говорам, тогаш ништо.:helou::helou:

Секогаш многу сериозно кога ќе направам мала забелешка тоа се сваќа како да се срушил светот не сакам да е така ,но ништо не можам да сторам во тој поглед.

Интересна тема.
Не би можел да речам сите, меѓутоа најголемиот дел од луѓето кои ме познаваат поубаво знаат дека сум сериозна личност со доста добра смисла за хумор. Овие две работи и покрај тоа што во насловот се поделени, најубаво функционираат заедно.
Убаво е да те гледаат како сериозна личност кога станува збор за сериозни теми, меѓутоа секогаш треба да бидеме сигурни и дека не гледаат како личности кои во секој момент се спремни на зафкранции

хммм честопати во друштвото изгледам со фаца на покераш, но да речеме не е така. Знам честопати ако ме прашаат или ако се пошегуваат да вметнам хумор во моите одговори. Но кој како го сфаќа тој хумор, понекогаш некои не им е јасно, но скоро секогаш проценувам да биде на ниво. Значи иде Чак норис пред мене и ме прашува: што мислиш што излегло, кокошката или јајцето а јас со покерашка фаца му викам - Чак Норис.

Доста сериозна личност сум и кога сум сериозен ме сфаќаат како таков.И кога се зезам често се случува да ме сфатат сериозно.Тоа е карактер :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom