Колку лесно се заљубувате?

• Креатор на темата Креатор на темата *Smurfette*
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно тешко, затоа што не се сеќавам стварно да сум се заљубила и да сакам некој безусловно. :toe:Мада се појасно ми дека така само се осеќам празно, и почнувам полека да го уќутувам тоа критичниот ум и несигурноста што ја имам, и да се препуштам без страв, затоа што само така може да бидам стварно среќна. У спротивно сум кукавица која се штити себе си.

------------------------------------------

Haleluja sreken sum poradi ovoj fakt sto nekoj konecno sfatil sto e poentata!

Inaku jas tesko se zaljubuvam ednash na tri godini moze ... ama koa se zaljubuvam znam od odma posle samo eden sex sve mi e jasno ... sum sfatil odamna deka samo moze covek da se zaljubi koj ne misli i se prepusta na emocijata ... se drugo e samozalazuvanje sto bi rekla koleshkava

па прилично лесно...ако е девојката cool и pretty...инстанто:toe:

Е па зависи колку те повредиле пред тоа , дали ти се заздравени раните :) ама најинтересно е што љлубовта се појавува кога најмалку очекуваш. :)

Многу лесно беше првиот пат. Тој беше и ќе остане последен. Се вљубив пребрзо мислам, а траеше долго:pipi: Можеби ќе сакам пак, но никогаш нема да бидам така вљубена да губам разум. :) Значи сега не се заљубувам, едноставно сакам и ценам некоја личност поради неговите вредности. Карактерот на некои луѓе не толку брзо може да се открие, следствено, тешко некоја личност ми станува драга, тешко за некој човек кажувам дека го сакам.:salut:

Многу тешко, искрено. Прво, зошто имам далеку поинаква перцепција за љубовта од едноставни пеперутки у стомак. Второ, зошто сум некако премногу пребирлива отколку што „условите“ дозволуваат, па барам премногу од личноста и ми треба време дур се осигурам дека газам на безбедно тло. Затоа пак, и тешко одљублива испаднав... :)

Ако воопшто било љубов ова што досега сум го чувствувала со оглед на тоа што не се гледам себеси како емоционално и психички созреана за една така возвишена ствар. :toe:

Za da mi se zasviga nekoja 1sekunda a za da se zaljubam paaa.... dolgo vreme ja do sea ednas sum se zaljubil i mi trebase edna i pol godina da go sfatam toa :)

Паа може да се каже лесно се заљубувам и лесно заборавам,освен ако не се десило нешто со трајни отпечатоци по срцето и тн.:pos2:

Epten tesko. Mnogu pribiram.treba epten da se pogodi. Zatoa i nikad ne sum imal nekoja podolga vrska.Ne deka ne sum nasol takva ali.....:)

Не зависи од мене... зависи од девојката.
Колку побргу таа искрено ми покаже од што е направена (нели, сето она... Sugar, spice and everything nice =) ) ... :wub:
Доколку и 2, 3 или 5 години таа глуми прекрасна, па дури и да постигне ефект некој кај мене тоа... кога - тогаш маската ќе падне... тогаш ќе избледат и оние чувства што некогаш (лажно) се појавиле... :pov:

Znam da se zacapam u nekoj epten, ama treba mn vreme i vnimanie da mi posveti... i posle negova sum!

па што повеќе стареам се потешко се вљубувам!ми треба многу за да засакам некоја девојка за разлика од порано!

Тешко се заљубувам а што е интересно многу лесно се одљубувам

Дали лесно и брзо се заљубувате или пак за тоа ви е потребно време, нежност, убавина....?
Јас најискрено познавајќи се самата себе мислам дека многу лесно можам да се заљубам ( не мислам туку знам, сигурна сум ), но само доколку личноста ме почитува и е нежна и трпелива кон мене, тогаш не ми треба време. :)
Како е кај вас?

Ако појдеме по нечии примери ќе видиме дека во текот во животот луѓето се заљубуваат 1-2 пати(но јас мислам дека само еднаш се дешава) ама тоа да е права љубов. Другото се е опсесија.
До сега се ми било сведувано на потреба,потреба од личноста да е до мене,да си разговарам,да имам секс но на крајот сум сфатил дека сето тоа било само потреба која прераснала во опсесија.
Еднаш сум се заљубил и сеуште сум си го признавам тоа и кога ќе споредам оваа љубов и тоа што сум мислел дека е љубов во минатото дефинитивно се разликуваат немаат ништо заедничко.

mnogu tesko se zaljubuvam bidejki ne veruvam vo sekogo no koga ke se zaljubam tesko mene e posle toa:shok:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom