Колку е битна висината?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Според мене, и моето искуство... ниските мажи (за девојките не можам да оценам искрено) се прилично по злобни од просечните и високите. Претпоставувам тоа се должи на некој комплекс набиен во детството каде биле редовно отфрлани од околината и дискриминирани на илјада и еден начин. Па, иако тоа и мене ме става во непријатна положба, ги разбирам девојките кои не се занимаваат со ниски момци иако тие тоа го прават од поинакви причини, погоре веќе спомнати.
Ова е точно. Земете ги пример најголемите тирани/освојувачи во историјата: Сталин(163cm), Наполеон(168cm), Хитлер(175цм), Мусолини(169цм), Александар Македонски(170цм) со ислкучок на Садам Хусеин кој имал 188цм:helou:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ова е точно. Земете ги пример најголемите тирани/освојувачи во историјата: Сталин(163cm), Наполеон(168cm), Хитлер(175цм), Мусолини(169цм), Александар Македонски(170цм) со ислкучок на Садам Хусеин кој имал 188цм:helou:
Наполеон бил просечно висок за свое време, претпоставувам и Хитлер ако таа му е точната висина.

Чисто сумњам оти Александар бил 170, тоа би го направило висок, или барем просечен (пак, за свое време), а не низок.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Кој глупости ги лупате со злобата итн.Секој од овие луѓе бил просечно висок за своето време,така да нема врска тоа.

А за изгледот сметам дека висината и не е некој пресуден фактор.Многу е поважна градбата и складноста.Има некои 190 високи,тромаво изгледаат со нозе да мислиш дека само што не им се скршиле или пак некои кои дури и се смешни можат позади бандера комотно да се сокријат,а имаш некои 170-175 на кој се им е складно на телото со добра конституција.
Исто и со женските имаш високи што се ко штркови или мамутки.

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
по форумов многу актуелна стана темава за висина шо ќе беше ова

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
За маж побитно е колку е широк а не висок, може и 190 да биде ама некоj 30 сантима понизок и набиен да му ја врзи и да го поремети :)
А кај женско се битни облините и пропорциите, висина се бара само за на модна писта.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Висината не е толку битна, колку што е битна пропорционалноста на телото...не е добро ни многу слаб/а, ни многу висок/а да си.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
За маж побитно е колку е широк а не висок, може и 190 да биде ама некоj 30 сантима понизок и набиен да му ја врзи и да го поремети :)
А кај женско се битни облините и пропорциите, висина се бара само за на модна писта.
Ова е подфорум мода и убавина, не мода и тепање.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ова е подфорум мода и убавина, не мода и тепање.
Мажественоста ја дава убавината на мажот, физичката убавина. Тоа со тепањето само ми беше споредба дека не значи ако е висок и дека личи на маж и е убав (пошто таа е тематиката на подфорумов), ако прочита меѓу редови.

Член од
29 јули 2010
Мислења
68
Поени од реакции
4
Па убаво е да си висок. Јас сум машко и сум 16 години. Висок сум 170-172 незз точно. Сакам барем 180 да стигнам ама незнам дали имам шанси :toe: А иначе татко ми е 183 а мајка ми 160 (и некој самтим) :kesa:

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Отсекогаш сум имала критичен став кон ниските луѓе, затоа што сите ниски кои ги познавам се големи инаетчии со кои на крај не може да се излезе. Не дека тоа е пресудно,ама едноставно ме нервираат ниски луѓе. Висината дава посебен шарм на личноста. Ги истакнува, ги дели од толпата. Не некој таму со 155цм да не можеш да го пронајдеш у гужва. :)

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Прилично висока сум 178+ али си ја сакам висината. Единствено ми пречи кога ќе излезам со другарки на штикла, пошто сите се пониски од мене и како штрк сум.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Битно е да не е повисока од мене, ја сум 178 така да некаде до 175 е ок зашо некако ако опне штикли и е повисока од мене ми иде да прснам од смеење :pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Не ми е приоритет, што значи правам исклучоци ама сепак.. сакам високи девојки - згодни, со тенок струк и долга нога! :wub:

T

theTinule

Гостин
На сите ниски, несмееш да им писнеш! Лошотилуци!
И да, у шутки, тие ниските најмалце страдаат, а највеќе тепаат -.-

Инаку, поубаво се чувствувам со повисок до мене, едно 10-15цм повисок ми е идеал :)
Ама ако ми одговара карактерно партнерот, висината не е важна.

Kajgana Shop

На врв Bottom