Која религија е најсурова?

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Господ го изградил по негов лик и очигледно му ја дал и неговата суровост.:helou:

Веќе се ставаш себе си на Божјо место и ги опишуваш Божјите особини и Божјата промисла по својот ум.

Дај сега нешто „појако„. Еден мангуп се обиде да се изедначи со Бога и од премногу летање, падна ниско.

Веќе се ставаш себе си на Божјо место и ги опишуваш Божјите особини и Божјата промисла по својот ум.

Дај сега нешто „појако„. Еден мангуп се обиде да се изедначи со Бога и од премногу летање, падна ниско.

Јас само го упишувам тоа што го гледам. Ако не ти се допаѓа не е моја вина, ?А суровоста божја никој не можа да ја негира колку и да се труди.

Јас само го упишувам тоа што го гледам. Ако не ти се допаѓа не е моја вина, ?А суровоста божја никој не можа да ја негира колку и да се труди.

- Очигледно дека немаш ништо видено.
- Бог е суров, но и праведен. Он не казнува без причина, а причина за казната секогаш е гревот.

- Очигледно дека немаш ништо видено.
- Бог е суров, но и праведен. Он не казнува без причина, а причина за казната секогаш е гревот.

Се додека само он одлучува што е працедно, а што не до тогаш е суров.

Се додека само он одлучува што е працедно, а што не до тогаш е суров.

Па бидејќи он го создал светов и човекот мислам дека има право да каже што е праведно а што не.

Штом направи форум за да се одлучи што е праведно, а што не ќе стане и он многу поправеден.

Леле...Значи, творението Му вели на својот Творец„...Од денес, ќе мораш да бидеш по мојот кеиф...„

А што е праведно а што не е, веќе е објавено во Неговите Заповеди.

Леле...Значи, творението Му вели на својот Творец„...Од денес, ќе мораш да бидеш по мојот кеиф...„

А што е праведно а што не е, веќе е објавено во Неговите Заповеди.

Па ако е тоа потребно за да го направиме поправичен тогаш да.

Одлично.
Продолжи да си бараш докази.
На форумов, пишувани се подоста постови со докази , кои сведочат за славата Божја, а ти тераш некое инаетње, кое често се среќава кај световните луѓе.

Одлично.
Продолжи да си бараш докази.
На форумов, пишувани се подоста постови со докази , кои сведочат за славата Божја, а ти тераш некое инаетње, кое често се среќава кај световните луѓе.

Ако имало докази тогаш не сум ги видел те молам линквувај барем 2-3 три.

Ако имало докази тогаш не сум ги видел те молам линквувај барем 2-3 три.

...И така, со едно 2-3 линка, ќе поверуваш.....:kesa:

Искуствата од верните, како и моето скромно искуство, велат дека НИКОЈ не поверувал во Бога,без да почне да Го бара. Кога Бог и богобарателот ќе се сртетнат, тогаш богобарателот ќе Го препознае својот Творец и ќе поверува во Него.

Ете го линкот:
„...барајте и ќе најдете...„ вели Господ.

...И така, со едно 2-3 линка, ќе поверуваш.....:kesa:

Искуствата од верните, како и моето скромно искуство, велат дека НИКОЈ не поверувал во Бога,без да почне да Го бара. Кога Бог и богобарателот ќе се сртетнат, тогаш богобарателот ќе Го препознае својот Творец и ќе поверува во Него.

Ете го линкот:
„...барајте и ќе најдете...„ вели Господ.

Ти обезбеди ми еден доказ од форумов или не и јас ќе поверувам, ама да биде доказ на место.

Ти обезбеди ми еден доказ од форумов или не и јас ќе поверувам, ама да биде доказ на место.

Кон болтуваното:

Така Му рекоа и фарисеите на Христа:„...дај ни знак на небото...„
Но Он не им ја исполни желбата.

Кон болтуваното:

Така Му рекоа и фарисеите на Христа:„...дај ни знак на небото...„
Но Он не им ја исполни желбата.

Доказ и желба не се исто. За секое тврдење треба да има доказ инаку е теорема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom