Која "пастрмајлија" е подобра?

• Креатор на темата Креатор на темата Madonna77
  • Време на започнување Време на започнување

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318
Уште ставате пастрма во пастрмајлиите? Само еднаш имам јадено велешка, до душа во Скопје, што значи не се важи.

Инаку, не сум видел на форумов тема со понепристрасни мислења .:)

Секаква јадам пастрмајлија, и сега кога ја видов темава ми се пријаде по сабајле пу!
Инаку од штипска поубава ми нема... :D

Уште ставате пастрма во пастрмајлиите? Само еднаш имам јадено велешка, до душа во Скопје, што значи не се важи.

Инаку, не сум видел на форумов тема со понепристрасни мислења .:)
Да,ставаме пастрмата е задолжителен мастрав. :) Повели на гости во Велес на есен ќе отвориме сезона. ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Да,ставаме пастрмата е задолжителен мастрав. :) Повели на гости во Велес на есен ќе отвориме сезона. ;)
Во тој случај мора да се проба, еве кај е есен. :)

Инаку, освен штипска не сум јадел никаква друга, дали намерно или ненамерно, не знам.

stipskata e podobra od veleskata , a tuka nekade so stipskata e i svetinikolskata

За мене Велешката Пастрмајлија е најбоље..Иам пробано и е ТОП ! :)

Еве како изгледа светиниколската пастрамајлија
217136_141455082592097_1384546_n.jpg

Пастрамајлија имам пробано само во специјал убава беше иначе не сум имал прилика да пробам ни велешка ни штипска :(

Сум јадел Штипска, Велешка, Кавадаречка, Скопска, Битолска, Охридска ама има една Прилепска во Леоне што е дефинитивно најдобра...

Штипската нема муабет тука. Тоа што го прават Штипјани е нешто неверојатно респекат за сите кои ја негуваат таа традиција а ние денеска уживаме во тоа фанстастично јадење.

Штипската нема муабет тука. Тоа што го прават Штипјани е нешто неверојатно респекат за сите кои ја негуваат таа традиција а ние денеска уживаме во тоа фанстастично јадење.
Велешани пишете го и овој во списокот за каменување низ Велес :ROFLMAO:
Ноември се отвара сезоната, со душа ги чекам, најубавото јадење што постои. Се разбира штипската не се вбројува во оваа реченица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom