Која "пастрмајлија" е подобра?

Која Пастрмајлија е подобра?

• Велешката дефинитивно!

Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

Гласови: 58 18,2%

• Вкупно гласачи
    318

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Уште ставате пастрма во пастрмајлиите? Само еднаш имам јадено велешка, до душа во Скопје, што значи не се важи.

Инаку, не сум видел на форумов тема со понепристрасни мислења .:)

H

-HRO

Гостин
Секаква јадам пастрмајлија, и сега кога ја видов темава ми се пријаде по сабајле пу!
Инаку од штипска поубава ми нема... :D

L

Ligeia

Гостин
Уште ставате пастрма во пастрмајлиите? Само еднаш имам јадено велешка, до душа во Скопје, што значи не се важи.

Инаку, не сум видел на форумов тема со понепристрасни мислења .:)
Да,ставаме пастрмата е задолжителен мастрав. :) Повели на гости во Велес на есен ќе отвориме сезона. ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Да,ставаме пастрмата е задолжителен мастрав. :) Повели на гости во Велес на есен ќе отвориме сезона. ;)
Во тој случај мора да се проба, еве кај е есен. :)

Инаку, освен штипска не сум јадел никаква друга, дали намерно или ненамерно, не знам.

Член од
20 јули 2012
Мислења
242
Поени од реакции
364
За мене Велешката Пастрмајлија е најбоље..Иам пробано и е ТОП ! :)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Пастрамајлија имам пробано само во специјал убава беше иначе не сум имал прилика да пробам ни велешка ни штипска :(

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Сум јадел Штипска, Велешка, Кавадаречка, Скопска, Битолска, Охридска ама има една Прилепска во Леоне што е дефинитивно најдобра...

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Штипската нема муабет тука. Тоа што го прават Штипјани е нешто неверојатно респекат за сите кои ја негуваат таа традиција а ние денеска уживаме во тоа фанстастично јадење.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Штипската нема муабет тука. Тоа што го прават Штипјани е нешто неверојатно респекат за сите кои ја негуваат таа традиција а ние денеска уживаме во тоа фанстастично јадење.
Велешани пишете го и овој во списокот за каменување низ Велес :ROFLMAO:
Ноември се отвара сезоната, со душа ги чекам, најубавото јадење што постои. Се разбира штипската не се вбројува во оваа реченица.

Kajgana Shop

На врв Bottom