Која е вашата реакција на прашањето...

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
jas niso ne zarabotuvam i nema so da me prasuvaat :vozbud:
ali da navleguvas vo necija privatnost e dosta drsko i nekulturno, sto sigurno sekoj nema da go sfati. ova e osfen ako samite ne odbereme da mu pokazeme sto se slucuva.

секогаж му одговорам колку за себе земам плата

mojot odgovor bi bil simple: Enough for living

Секако дека е непријатно , а одговорот ми е во смисол ~доволно штом сум уште на тоа работно место~
Нема зошто некој да го интересира колку заработувам , како и каде ги трошам парите
Непријатно ми е зошто се чувствувам како некој да ме контролира и ми прави сметки на мојот буџет

сама заработувам,не крадам, и кога ке ме прашат,кажувам дека земам печалам доволно.нека си мислат колку ми е доволно

На најблискиот круг на пријатели секогаш би кажал колку ми е заработката. Ама во глобала се нервирам кога ке ме прашаат такво прашање.

Зависи од човекот ако е некој кој сака да ти фаќа сеир.. или те гледа со криви очи.. нема да му кажам. Но ако е некој поблизок кој те цени и почитува бу му кажал.

Зависи од човекот ако е некој кој сака да ти фаќа сеир.. или те гледа со криви очи.. нема да му кажам. Но ако е некој поблизок кој те цени и почитува бу му кажал.

Јас пак спротивно од тебе на тие што сакаат за сеир да ми прават им велам "Абе многу малце, околу 60 илјади денари, али не ми стигат научен сум на повеќе" и во меѓувреме кога му го кажувам тоа правам незадоволни фаци.:vozbud:

Има луѓе што прашуваат.Меѓутоа и јас ги прашувам да не имаат вишок па сакаат да го поделат со мене.

Кога некој директно или индиректно ке ве праша колкава ви е платата?.... или ако работите за себе.... колку промет дневно си правите?

Ја кажувате вистината или ке промумлате нешто па ке смените тема?.... дали прашањето е непристојно без разлика кој и да го постави или има кој може а кој не?

Прашањето дефинитвно е непристојно. А и сам сум го поставил неколку пати, па после мавај се по уста... :zid:

Ќе му кажам колку заработувам па нека си прави он математики колку сака. Не се замарам со такви работи.

pa ednostavno ke mu odgovoram deka dovolno plata zemam. A za kade rabotam, pa zosto da ne im kazam.

Се зависи од тоа кој ќе ме праша,доколку е тоа некој близок пријател/ка им кажувам немам што да кријам,но доколку е некој кој прв,втор...пат го гледам и ме праша,едноставно му викам „Доволно за да имам за себе и за моите потреби“ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom