Која е вашата реакција на прашањето...

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
30
Локација
Струга
Кога некој директно или индиректно ке ве праша колкава ви е платата?.... или ако работите за себе.... колку промет дневно си правите?

Ја кажувате вистината или ке промумлате нешто па ке смените тема?.... дали прашањето е непристојно без разлика кој и да го постави или има кој може а кој не?

Со поблиски луѓе кога разговарам, отворено си кажувам колкава ми е платата, но ако оценам дека некој не треба да знае, си кажувам „Доволно”.

ne e pristojno koga nekoj sto ne go ni poznavas dovolno te prasuva kolkava ti e platata ,ama ima i takvi togas iznenadeno mu ja kazuvam vistinata , i go prasuvam a tvojata plata, za da uvidi deka ne e pristojno ,inaku si gi prasuvam samo moite najbliski , a na nekoj koj e krajno bezobrazen sto se veli deneska go zapoznavam i odma toa me prasuva mu velam : majka mi i tatko mi ne znaat kolkava plata zemam pa zosto ti bi znael ?

Nikogas ne krijam ako me prasha fino lepo ke si kazam a mnogu retko prasuvam luge so plata zemat:)

Само едно ќе му/и речам - „ХАЛОО!”

Не е пристојно ама денес лугето си се такви радознали ако според нив е тоа малку што ке го кажеш се ситат а ако им е многу љубоморат.Како што кажа на горниот пост и јас би го возвратила прашањето.

Што знам... за разлика од повеќето мене па некако уопште не ми е тоа прашање непристојно, не гледам зашто би било.
И ме прашувале колку ми е плата и сум прашувала. Ако е прашано онака учтиво, чисто од љубопитство, без никакви лоши намери нема зашто да кријам. А и што може некој да ми направи ако знае? Да збори наоколу? Па луѓето ако наумиле ќе зборат без разлика дали ќе им кажеш или не.
Значи у принцип кажувам, освен ако се работи за некој шо ептен слабо (или ич) го знам или е некој за кого знам дека има злобен јазик и душа. Во таква ситуација го избегавам одговорот.

A ti EKo ova kao ne prasuvas nas ili kolku da se najdeme u muabet.
Ja kazuvam odma ne krijam.
platata mi e tolku i tolku i
:nesvest:

Реакција???? Нема потреба од реакција...секогаш кажувам без ни мала реакција. Нема зошто да кријам.Се што заработувам е мое, не ми го зема никој и баш ми е гајле кој што мисли. За мене е битно што СЕ тоа е производ на мојот поштено вложен труд. Е дали е тоа доволно или не, тоа е друго прашање.

Обично не прашувам такви работи освен ако имам близок човек во фирма кај што ми понудиле работа или каде што имам намера да работам...или ако мислам да отварам бизнис кој го работи мој човек па да го прашам како оди работата и слично, а ако ме праша некој близок за тоа колку плата земам му кашувам, но ако е некој „надворешен член“ обично го прашувам зошто ме прашува тоа и сл.

Никогаш никого не прашувам за тоа а никому и не одговарам. Сметам дека е тоа моја, приватна работа, впрочем зошто некому треба да е гајле за тоа?

17.000 денари сосе платени придонеси. Работно време од 08:00 до 16:00 часот од понеделник до петок, пауза еден саат од 11:00 до 12:00 часот и платен годишен одмор од 22 работни дена.

Ако ме праша некој одговарам со „солидно„, а јас не прашувам такви работи. Секој својот крст го носи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom