Која е вашата реакција на прашањето...

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Jas velam samo Dovolno posiroko objasnuvanje nema iako ima luge so odat ponatamu i vkaat a kolku, pak im recam dovolno i se otkazuvaat na kraj.

Зависи од ден како ќе ми се погоди дека јас не работам на фиксна плата (ако имам работа може и 8000 ако немам може и со празни раце да си отидам дома или по би се рекло во минус статус)

Мојата реакција:
А зошто би сакал да знаеш?

Мојата реакција:
А зошто би сакал да знаеш?
Се сложувам со реакцијата затоа што обично после тоа прашење следи...а да ми дадеше на заем хххх.00(валута не е битна) до први?

Најчесто се правам дека не сум го чул прашањето, продолжувам со разговорот ко да го немало тоа прашање.
А некои идиоти добиваат одговор...глеј си своја работа, не ми буричкај во џеб.

Кажувам без никаов проблем, незнам не сум имала потреба да скријам, не ќе ми ги земат колку и да се мој си се, и јас си знам како си ги заработувам. И од прилика се знаат примањата наши во Македонија, нема којзнае колку изненадувачки да звучи и мојата плата. Но, јас никогаш не прашувам кој колкава плата има, што знам не се чувствувам компетентна да поставам некому такво прашање.

Кога некој директно или индиректно ке ве праша колкава ви е платата?.... или ако работите за себе.... колку промет дневно си правите?

Ја кажувате вистината или ке промумлате нешто па ке смените тема?.... дали прашањето е непристојно без разлика кој и да го постави или има кој може а кој не?

Јас внатрешно во мене збеснувам,бидејки тоа не е пристојно прашанје,и казувам или двојна,или тројна цифра. :aplauz:

моментално не работам и не земам плата, но тоа прашање е многу непристојно. Мислам дека искрен одговор заслужуваат само најблиските инаку нема зошто на било кој да му се кажуваат такви работи и многу е глупо некој кога ќе се осмели да го постави тоа прашање, но тоа е, има секакви луѓе без осет:pos2:

Кога некој директно или индиректно ке ве праша колкава ви е платата?....
За што ќе го искористи тој податок? Која му е потребата тоа да го дознае?

За што ќе го искористи тој податок? Која му е потребата тоа да го дознае?
За да ти пресмета колку пари ти се доволни за живот :tapp:
Иначе мене ми е многу глупо тоа прашање и не знам зошто го поставуваат некои особи ко божем ако ми се малку ќе ми помогнат или ако ми се многу ќе им го дадам вишокот :глуБ:
Затоа ниту прашувам ниту па сакам да ме прашуваат.:toe:

Да, тоа ми беше зборот Македонка, прашуваат со одредена задна намера. Доколку приходите се енормно високи низ следните муабети во иднина се провлекува доза на јадеж, цинизам при било каков општ муабет. Од друга страна доколку платата е многу мала или се мери дал имаме кашкавал у фрижидер (и која врста), дал купуваме цигари, дали трошиме на мобилни... или се тераат бош муабет во смисол тажачки и плачачки за состојбите (од пазарче, преку трафика до државна економија и политика). Недобри намери во секој случај.
Ради тоа и мене со вакви (и слични, за потрошувачка на струја или вода...) прашања ме иритираат (дури и поблиски роднини) па ова правило
Затоа ниту прашувам ниту па сакам да ме прашуваат.
a050.gif
важи и кај мене.

Како шо кажаа погоре неколку члена тоа е ногу непристојоно ама кога веке некоја амеба ме праша си кажувам искрено....па ако нема други проблеми нека си рачуна како живеам јас и нека си праве филмови до утре ако сака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom