Која е Вашата цел?

• Креатор на темата Креатор на темата Pravnice
  • Време на започнување Време на започнување
Сонувам за мирен и домаќински живот.
После завршување на 4та годна (оваа година пооследна ми е) сакам да се запишам на факултет за сообраќаен полицаец.Ако нешто не сум стабилен со финансии ќе паузирам една година...Имам план да појдам да работам со печурки во ладилник сите викаат ладно е,но ми требаат пари.Со дедо ми работиме ваму-таму тој има магацини,два дуќани едниот е на тетка ми ,другиот јас ќе отворам можеби нешто во строгиот центар е,така стои затворен.
Можеби еден ден ќе отворам продавница за зеленчук и овошје,па можеби ќе успеам да и се спротиставам на конкуренцијата. :icon_mrgr: (Иначе по струка сум Трговска струка,Техничар за трговија и маркетинг).
Не сум проблематичен,добро ми оди на школо,па да се надеваме дека ќе завршам и факултет.Сакам да имам сопствена куќа или евентуално стан со кој би живеел среќно со идната сопруга. :icon_lol:
А,да! Сакам и лабрадор куче.

Во моментов единствена цел во живото ми е да го завршам факултето.

Цели што си ги имам поставено полека но сигурно си ги остварувам, една од тие цели ми е да си купам сопствен стан во Скопје и кај и да е и тоа ке се случи. :)

Сонувам за мирен и домаќински живот.
После завршување на 4та годна (оваа година пооследна ми е) сакам да се запишам на факултет за сообраќаен полицаец.Ако нешто не сум стабилен со финансии ќе паузирам една година...Имам план да појдам да работам со печурки во ладилник сите викаат ладно е,но ми требаат пари.Со дедо ми работиме ваму-таму тој има магацини,два дуќани едниот е на тетка ми ,другиот јас ќе отворам можеби нешто во строгиот центар е,така стои затворен.
Можеби еден ден ќе отворам продавница за зеленчук и овошје,па можеби ќе успеам да и се спротиставам на конкуренцијата. :icon_mrgr: (Иначе по струка сум Трговска струка,Техничар за трговија и маркетинг).
Не сум проблематичен,добро ми оди на школо,па да се надеваме дека ќе завршам и факултет.Сакам да имам сопствена куќа или евентуално стан со кој би живеел среќно со идната сопруга. :icon_lol:
А,да! Сакам и лабрадор куче.

Јас ќе ја садам нивата со бадеми,ти маркетинг ќе средиш нешто трте мрте и бизнис ќе тераме. За почеток 3-5 декара ако тргне ќе имаш и за стан :icon_lol:

Цел ми е да имам 500 декара лозје,со огромна вила со вински подрум т.е. мала визба која ќе праве ограничени количини на спешл вина а другото курбан ќе се продава.

Е сега мора и бекап план да се има.... :D Ако не биде тоа,сакам да специјализирам за производство на пенливи вина,или жестоки пијалоци....па да се сместам некаде низ германија у некоа фирмичка. :icon_lol:

Да завршам факс годинава на време(без заостанати испити и слични срања), потоа да идам на доквалификација кај што плус ќе зеам и диплома за професор, потоа имам 3 опции на ум ако сакам да ги продолжам студиите и како крајно, да го земам advanced пошо иначе за џабе ми биле 12 години учење англиски :).
Тоа е отприлика за наредниве неколку години

Најнеточната реченица што може да постои..

Кажими еден бизнисмен што не е поврзуван со политика?? Камчев,Штерјо Наков,Свето Пивара, Фуфо ?? Кој е тој среќлија??

Политика и бизнис ти иде рака под рака..
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 17:47 ---
Цел во животот ..хмм , пошто неможе да збориме за некаков си просперитет во земјата ,најважно ми е да останам,бидам во таа златна средина т.е да не паднам ниско и да не ме згази времето или што би рекле Америте ,To keep my head above the water.

Освен на планот фамилија(и тоа отприлика) се друго не ти ни остава простор за планирање или поставување цел,бидејќи пред тебе ќе наидеш на безброј безброј сопки такада ќе немаш ни шанса да истраеш или да се покажеш до крај.
Ние не сме запад, кај нас е многу едноставно ,ако сакаш да имаш каква таква шанса за да бидеш успешен од тимот на овој Австриецот тогаш фино лепо ќе си земеш книшка и ќе имаш надеж дека некогаш ќе им текне и на тебе.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 17:58 ---

Има има , еве да ти кажам од лично искуство(иако тогаш бев далеку помал)
Моите аплицираа за канадско државјанство и преку агенција бараа работа тамо( двајцата со факултет) за Манитоба
Знаеш каков одговор стигна од тамо??
-Дека се над бараните квалификации.. Каков моабет..

За успешност во една таква земја се почнува од 0 т.е од продавач на Хот-дог на улица но за среќа за брзо време можеш да успееш поради тоа што има курсеви итн за се и секакви работи, али треба да се нафатиш на тоа дека тука зимаш 20-30-40 000 али барем имаш умствена работа а тамо ќе ги зимаш истите пари ама ќе бидеш чувар на голф играчиште..
Па види,сите тие што ги наброја моментално се од опозиција и не фаќаат тендери.Значи можеле и да работат легално. Но исто така има и фирми кој не се со политички определени директори.
Што е поентата. Тие што живеат со наместени тендери се краткотрајни бизнисмени. Кога ќе се смени власта нивните фирми набрзо пропаѓаат бидејќи не се научени на конкурентен пазар. А по секоја власт иде политичка чистка... па кој несака да биде како Рамковски тогаш подобро да фаќа џаде како Далаверски. Во секој случај ниту двата случаи неможе да се класифицираат како УСПЕХ.

Да се вработам на арно место ( не барам некое wow) и да си гледам деца со жената :) е то кратко и јасно.

Успешен сум јас;) ...само не сум задоволен од исходот за трудот кој го вложувам.
Политиката со бизнисот се многу поврзани, односно 2 тендери го менуваат квалитетот на животот за 360 степени.
Аха,резервација за во Идриз Бања послем промената на власта. Штом ти тоа го гледаш како успех...далеку си од успехот.

Да довршам уште тие 3 факинг испити што ми останаа до дипломирање.
Да се вработам според професијата, но сигурно нема одма да станам експерт за у емисии, туку што било, битно да сум до работата па така да се пробивам, зашто ако те бива, ќе се пробиеш
Да имам искуства со професијата во странство.
Најбитното - да сменам неколку работи во државава, кои сериозно ми сметаат и мене и на мнозинството.

Аха,резервација за во Идриз Бања послем промената на власта. Штом ти тоа го гледаш како успех...далеку си од успехот.
Си го кажа ти погоре инаетот, а јас... јас немам многу во животот, но и на тоа малку што го имам, многу ми завидуваат.

60-80 тона годишно производство.
А па ако завршам и некоо школо, ептен ќе е добро.

Цели што си ги имам поставено полека но сигурно си ги остварувам, една од тие цели ми е да си купам сопствен стан во Скопје и кај и да е и тоа ке се случи. :)

Не коби пред време:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom