Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Торти најповеќе знам да правам и некои полесни јадења...а за друго не ме бива баш нај нај...кафе опасно по живот е да ви направам..:)

Јас знам да испржим и да варим јајце, чај да направим и да направим Jaccobs 3 у 1

Edit: Знам и пица да праем и тоа убава! :kesa:

Знам да скувам јајце какво ти душа сака, тестенини(макарони, шпагети....) какви сакаш, знам шопска да праам, знам пица да напраам, палачинки, помфрит знам да си напраам, супа да си сварам........ ехееее ја домаќин чоек сум станал:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Хух... знам да правам од се по нешто...
значи знам :
1.Торти
2.Пржен/варен компир / јајца
3.Макарони и шпаѓети ( болоњез)
4.Тортелини со павлака, габи, шунка...
5.Супа, ориз, салати ( грчка, зелена :) )
6..... има и др работи ама не ми текнуват у моменто... ама прилично знам да готвам :) :)

Хух... знам да правам од се по нешто...
значи знам :
1.Торти
2.Пржен/варен компир / јајца
3.Макарони и шпаѓети ( болоњез)
4.Тортелини со павлака, габи, шунка...
5.Супа, ориз, салати ( грчка, зелена :) )
6..... има и др работи ама не ми текнуват у моменто... ама прилично знам да готвам :) :)
Готово! Те зимам за жена! :) :) :)

Знам да готвам речиси се! Од пуст мерак научив да месам на 11 год,гледајќи ја баба ми, а најомилен рецепт ми е ориз со пилешко, готвам и манџи, вклучувајќи го гравот, хахах...Правам палачинки, мекици, мусака, оние основни финти со компири, тестенина, јајца,салати, а благо не готвам баш, освен некоја спринт торта, фрапе со јагоди, сладоледи и такви ми ти работи...
Готвењето ме релаксира.:pipi:

A da ne umre cigankata so ve falese :baeh:
Ako ubavo cim si znaete da si naprajte ubavo da si kasnete.
I jas znam mn raboti i neso sama si dodavam , odzemam ....
Ali samo za sukanje ne me biva, si otide baba mi nenadejno i se nema koj da me nauci, taka da forumdziki ke daete po nekoj cas za sukanje:smir:
Arno ama za zimnici sum extra ej sve znam da praam od mesani salati do kiseli dincinja, od ajvari pa se do onie pointeresnite so grav, grasak, morkov, piperki, do morkov i lukce.... sto znaci cel Septemvri i pocetok na Oktomvri ja pred kumbe i mesam u serpa......:pos:

Макарони (со било што) ми се специјалитет :)

знам прекрасен и уникален омлет да направам!макарони со туна знам да направам!и супа прекрасна правам(најубава на свет)!знам и чај да си скувам:pos2:

Кој сака да му се згади од јадењето, кај мене нека дојде да му зготвам нешто!! Ништо посебно незнам да готвам, а и нејќам да знам..

"moj" recept sto si go praam i nikogas ne si go promasuvam e 4 (a moze i 5) przeni jajca so rendan kaskaval, vegeta, sol, origano, kechap i majones. bre bre bre. da si gi izedes prstite...
na nozete :)

Јас си правам исклучиво месо. Остај ти лесна исхрана, ко ќе потпржиш тоа печурчињата, коа ќе напраиш сосче од нив, па го динсташ телешкото...па со една Т'га за Југ..мх мх...

уххх.. да варам јајцаааа.. јајца да варам.. ииии... мислам беше нешо со ставање вода да врие, со јајца.. па се добивало варени јајца.... само овие три работи.. :)

бтв.. дајте кажете некоја финта со туна, рецепт нешто.. веќе ми се згади бланко да ја јадам :)

знам од се по малце:baeh:

Pa ne sum luda po gotvenjeto i nemam zelba za toa :)
Od strana na testenini znam da zgotvam skoro se,supi,pomfrit i nesto slicno a da zemam da prigotvuvam nekoj rucek kako sarma,polneti piperki ili slicno pojma nemam :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom