Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
јас знам само макарони и печени печурки!мммммммм

знам да пржам јајца да варам виршли,да печам сланина:toe:

Знам да зготвам одлично кафе и одличен чај..хе хе хе

хммм ептен ми е задоволство да готвам и да експериментирам со храната..знам да готвам тестенини,кајгана и се поврзано со јајце,виршли,компири да излупам да спржам,пица со домашно направено тесто..супа..повеке видови салати а особено шопската со мерак ја правам..после..мусака,полнети пиперки..итн итн..воглавно знам по нешто:smir:
п.с.торти и колачи,палачинки т.е.благо највеке обожавам да правам ама не секогаш имам можност затоа што многу состојки се потребни

Знам да сварам тестенини, да сварам или испржам јајца и уште некои минорни ствари од кујната.Има време ќе научам уште понатаму:helou:

Знам бе до некаде онака колку д апреживеам цел месец со различни јадења...уствари малце помалце..али и интересно е да се готви онака си се заебавам се праам лом...хухууууу...:)

Знам да сварам тестенини, да сварам или испржам јајца и уште некои минорни ствари од кујната.Има време ќе научам уште понатаму:helou:

таман и јас...што ке ми е поише сеа за сеа...важно нема леб суф да јадам...ќе иам нешто “зготвено“...(ако е ова е готвење, сите останати се шеф-мајстори)

Знам да готвам се ама ме мрзи секој ден да готвам.:uvo:

Значи не се однесува на јадења као пржени јајца, помфрит или виршли, се однесува на оние малце посложени јадења, кој специјалитет го владеете? :)
Јас на пример,обожавам да готвам...иако понекогаш не успешно,сепак повеќето пати успешно и многу вкусно, од она што јас го знам би го одвоила ориз со маринирано пилешко и Onion rings (коишто првите два пати коа ги праев повеќе делуваа на мекици со кромид одколку на тоа што треба) иако сеа можам да се пофалам дека се можеби и повкусни од оние у Irish :)

Гравче тавче, Грав војнички (Рецепта од ЈНА), турлитава, супи, чорби, зелка манџа (со месо или без) пилешка супа (со се пиле комплет), компир манџа, паприкаш, свирипиле, сосови за тестенини..... многу многу тоа, уживам да готвам.

hm... e pa vaka poso i ja obozavam da gotva a moram da si priznaam mrazam da cistam...ja znam orivce so kokoska musaka sarma pita burek gravce tavce polneti piperki mias mas(piperki so jajca ili patlidjan ili urda) palacinki i razni torticki...brzi gonzales(mnogu lesna):pos2: cokoladna torta itn....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom