Кој и што знае да зготви?

  • Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 септември 2005
Мислења
318
Поени од реакции
12
Пријава овдека и кое Ви е најомилено јадење да го готвите?
 
Јас знам да готвам:icon_lol:

Знам да напраам:
1.Јајца
2.Стекови
3.Шопска (најубави салати праам)
4.Помфрит
5.Супи
6.Јуфки / Шпагети
7.Макарони
8.Пржено (пипер, патлиџан...)

Ај да ми текне што уште знам па ќе пишам:icon_lol:
 
Ovde e interesno mazive da kazat,ako imaat sto da kazat.
Inaku znam da gotvam se,najmnogu sakam da pravam sarma,tavce orivce,pingjur od vezeni piperki i tako dalje,ama pustoto, nekam da gotvam!!! :):):)
 
Так тук нешто знам да зготвам, месо со кромпири да испечам, скара да распалам и ќебапчиња да испечам ама најдобро од се знам да јадам.

Едит: Малце троа оф топик ама морав да ја ставам сликава :).

nxj77q.gif
 
Најомилео ми е да готвам мусака...
а вчера шо лејча со запршка сум си напрајл нека сиби мамата
 
Ja znam da gotvam i toa mnogu raboti.:kajg:
Znaci praam musaka, gravce u site varijanti, przam pomfrit, kompir corba, jajca isto u site varijanti, pravam torti ( biskvit najdobro ),stekovi, riba,pleskavici ( od meleno meso ), poveke vidovi salati i ne mi teknuva sto uste. Ako mi tekne uste nesto ke se javam pak.
:pehar:
 
може и вака да оди со додаден начин на спремање

Па сега видете знам да земам кобасици,да ги резнам неколку пати на неколку места па да ги ставам во тавче и да ги запржам или истите да ги исецкам па да ги запржам да им скршам некое јајце и ммммммммммм превкусно нели!?
Па и тоа е готвење барем ...колку едноставно?:je:
 
ROZA напиша:
Па сега видете знам да земам кобасици,да ги резнам неколку пати на неколку места па да ги ставам во тавче и да ги запржам или истите да ги исецкам па да ги запржам да им скршам некое јајце и ммммммммммм превкусно нели!?
Па и тоа е готвење барем ...колку едноставно?:je:
Роза ако е ова готвејне..
Тиквина пржени во сендвич со течно сирејне и маргарин и малце буковкса (ова е мој рацепт за сендвич ко че се нема пари)..

кромид пржен, малце пиперка, домат компир, морков, (ако нешто е кисело упте порно)... ги мешаш така, и ги ставаш во рерна со риба..

Вариш оризо со рендан компир, морков, домат, го ставаш во плех заедно со стек и врерна...

Стеко најмногу го препорачувам со маргарин намачкан со вегета во фолија и врерна...

Кромид и месо пржено. ама и црвенпипер. ова ти е закон за набрзина..

прире со пржена риба,...
абе мнгоу има рецепти немом сите наеднаш

п.с. брокула само 2 минути вријана, ја вадиш и ја оставаш да стој уште 5 и после ја мешаш со маргарин..

ппс кори една рака пржени 2 варени и ги межаж,.. (ова од друугарми го научив)
 
Прави пауза за да имаме време да ги проанализираме...
Абе се е готвење ако постигнеш да е вкусно и прсти да лижеш од него не е поентата да е комплицирано за да биде вкусно нели!?
 
ROZA напиша:
Прави пауза за да имаме време да ги проанализираме...
Абе се е готвење ако постигнеш да е вкусно и прсти да лижеш од него не е поентата да е комплицирано за да биде вкусно нели!?
ами ја као сегашен студент на 1400км од дома.. можам реферати да пишувам... ехехе..

за секое месено секоја торта што се прави и кај палачинки исто така..и шејкер и сол.. многу поубаво иди тестото.. (ова од мајками го научив)
 
Тесто,тестенини обожавам!
Вчера баш замесив тесто за пирошки!Го исецкав на парчиња ставив шунка и кашкавал ги замотав па потоа ред по ред...брашно,јајце и презла па во врел зејтин.Признај превкусно!
 
eeej ja porano gotvev,koga ja operiraa baba mi pa ja praev ruceci...sea vise sum zaboraila ali jajca praam najbolje...sto mi doe pri ruka pavlaka,kashkaval,salama se butam unutra,matam pa shta bude neka bude :)
 
И јас како влад како студент кој уште подалеку од дома е а сам живее си готвам али бидејќи се има златна менза а и имам само две рингли и фрижидер во соба моите готвачки способности се значително ограничени инаку многу сакам да си правам кинески јадења кои ги научив тука од едни другари кинези
 
Знам по нешто да зготвам. Ама дефинитивно најубави лазањи правам!
А грав не знам:)))
 
Немам баш време да готвам, а знам да, со прирачник нормално за да не утнам нешто:icon_lol:
Иначе што и да земам да правам ... одлично е секогаш, мх, мх, мх!
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom