Кој е против поседување оружје?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Оружје е добро да имаш само да не го мавташ за секоја пцовка од некоја будала

--- надополнето ---

Кога јас би се прашал ,оружје само регуларни сили за безбедности никој више ...
Казни, за поседување на огнено оружје -смртна ,набивање на кол
за ладно оружје 10 години тешка робија со тешка физичка работа..

Прашањето за правото да секој може да поседува оружје во споредба со правото за одземање туѓ живот е надвор од секоја нормална логика за мене :toe:
И шо мислиш ке нема проблеми и убиства? Отсекоаш имало и ке има

Оружје е добро да имаш само да не го мавташ за секоја пцовка од некоја будала

--- надополнето ---

И шо мислиш ке нема проблеми и убиства? Отсекоаш имало и ке има
А ти што мислиш ,кога и само еден помалку човечки живот изгубен во светот за рачун на импотентните мажи на кој не им работи алатот и лечат комплекси со пиштоли не е повреден ????
Јас ракувам со оружје од својата 12 година како стрелец во клуб ,животот ме однесе во 2 глупави војни и секогаш употребата на оружјето сум ја сметал за крајно нужна потреба. Не си видел мртви и ранети......

Јас колку што знам кај нас неможеш да извадиш така лесно освен ако не си во полиција, војска итн итн.

А дали треба, мислам дека секој треба да има дома меѓутоа казните за носење во јавност да бидат од 10 год затвор па нагоре.
Сепак има секакви будали кои може да ти влезат дома а пиштол би помогнал во такви ситуации

Повреден е еден човечки живот од психопати шо лечат комплекси. Поентата ми е секогаш ке има некоја таква будала незнам ваљда животинското у нас е тој инстинкт за тепачки, борби

За тебе можеби, за мене не.

Правото на оружје (во мојот дом) е само тоа - мое право, и не подлежи на гласање и надгласување.

(Прикриено) носење на оружје на јавни места е сосема друга работа и треба да биде регулирано.

Ја сум за.Има секакви идиоти па си треба нешо у кука , онака мераклиски да го застрелаш :)

Чекај пред да убиеме некого :pos: да прашам нешто, дали во државава е таков законот да ако ни влезе некој без прашање на наш имот ( читај стан и куќа ) значи некој сумлив, навечер можеме да пукаме и око да не ни трепне и да не одиме во апсаана?

Има ли таков закон или читам постови за џабе?

Јас сум против, чуствувам аверзија кон секаков вид на оружје. Во случај да се вратиме назад во времето на Док Холидеј и Загор Те Неј кој ќе ми гарантира мене како граѓанин дека мирниот, повлечен сосед нема да ескалира некој ден еве на пример зошто изгубила Барса во Лига на Шампиони и запука кај мене на пенџер

Чекај пред да убиеме некого :pos: да прашам нешто, дали во државава е таков законот да ако ни влезе некој без прашање на наш имот ( читај стан и куќа ) значи некој сумлив, навечер можеме да пукаме и око да не ни трепне и да не одиме во апсаана?

За жал само Америчкиот закон е таков....во Европа не постои такво нешто :)

Кога јас би се прашал ,оружје само регуларни сили за безбедности никој више ...
Казни, за поседување на огнено оружје -смртна ,набивање на кол
за ладно оружје 10 години тешка робија со тешка физичка работа..

Прашањето за правото да секој може да поседува оружје во споредба со правото за одземање туѓ живот е надвор од секоја нормална логика за мене :toe:

=Полициска држава. Во Либија веројатно само „безбедносните“ сили смеат да поседуваат оружје.

А вилушка е ладно оружје?

Стварно тоа ладно е релативно... ножето од ноктарица е исто ладно оружје ...зависи како се гледа на тоа и колку е човек спремен да го зло/употреби.

А за поседување дома би требало да се укине молба/дозвола за огнено оружје (за особи без криминално и психијатриско минато) па треба да чекаш дал ќе те одбијат. Треба само да се евидентира, друго ништо.

А зошто воопшто бараш дозвола од некого?

Дозвола бара (или мора да има) оној кој што не може да олучува за самостојно за себе како на пример малолетни или малоумни.

Имаш легитимно и неотуѓиво право на заштита и самоодбрана. Никој не смее тоа право да го повреди. А посебно во ситуацијата во која се наоѓа Македонија. Наоружано граѓанство = мирно општество.

за да поседува оружје мора да се поседува дозвола издадена од мвр, исто така и за носенје на оружје се вади посебна дозвола но таа не е дозволена за обичните грагани, какко што напоменав погоре освена за припадниците на мвр и арм, инаку да се согласувам со тебе секој има право на заштита и самоодбрана никој не го оспорил тоа .ова ти го казувам за тоа како е по легален пат а за на црно се знае ....секој кој сака може да набави

U mk mislam deka nema i mislam deka u jugoslavija porano imalo... sea mora da go cekas da te napadne pa da se branis jbg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom