Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Знаев дека ќе се сведе на глупиот муабет за тоа што Маикон игра прв тим во Бразил :)

Алвес е дефинитивно понапаѓачки бек од Маикон и знае често да „заспие“ во нападот. За разлика од него Маикон е малку подефанзивен и дефинитивно има подобра конституција за бек.
И двајцата трчаат како коњи, имаат лош центаршут, добар шут од далечина, брзи се...

Немој да пишуваш во множина...

Една од најтешките споредби. Според мене овие двајца моментално се најдобрите десни бекови. Иако Маикон е во првиот тим на Бразил, тоа не значи дека тој е подобар.

Во дефанзива и двајцата се одлични, но тука му давам мала предност на Маикон поради неговата физичка градба, а и е малку подобар во дефанзива. Кога се во прашање продорите, тука Алвес е подобар поради неговата брзина, инаку двајцата имаат јак шут, брзина, одличен центаршут.

Израменти играчи. Ќе гласам за Маикон само поради тоа што Даниел Алвес игра во Барселона, а таму покрај таквата игра и тие играчи, секој играч би изгледал подобро отколку што реално е.

Маикон што добар центаршут има...

Има. Немој сеа да ме мачиш да ти барам колку асистенции има напраено :), или пак, во споредба со Алвес има каде и каде подобар ...

Израменти играчи. Ќе гласам за Маикон само поради тоа што Даниел Алвес игра во Барселона, а таму покрај таквата игра и тие играчи, секој играч би изгледал подобро отколку што реално е.

А за да играат така во таква игра и такви играчи шо е потребно? Нели тимски се составува екипата ... Дај малце просветли ме?

Пристрасно ќе гласам за Дани, ама решаваат нијанси.

Има. Немој сеа да ме мачиш да ти барам колку асистенции има напраено :), или пак, во споредба со Алвес има каде и каде подобар ...
Друже, Алвес има дупло повеќе асистенции од Маикон сезонава, ако е до тоа.

За нијанса е подобар Алвеш според мене ...

Искрено чекав да спомне некој асистенции.:)

Следи во последните 5 сезони(Маикон цело време е во Интер, а Алвеш 3 сезони во Барса, 2 во Севиља):

2006/07:
Алвеш=19 (11 во лига, 3 во УЕФА Куп, 5 во Куп на Шпанија)
Маикон=8 (6 во лига, 2 во Куп на Италија)

2007/08:
Алвеш=18 (15 во лига, 3 во УЕФА Куп)
Маикон=8 (7 во лига, 1 во ЛШ)

2008/09:
Алвеш=15 (10 во лига, 2 во ЛШ, 3 во Куп на Шпанија)
Маикон=6 (5 во лига, 1 во Куп на Италија)

2009/10:
Алвеш=15 (10 во лига, 3 во ЛШ, 2 во Куп на Шпанија)
Маикон=12 (11 во лига, 1 во Куп на Италија)

2010/11(досега):
Алвеш=18 (13 во лига, 3 во Куп на Шпанија, 2 во ЛШ)

Искрено чекав да спомне некој асистенции.:)

Следи во последните 5 сезони(Маикон цело време е во Интер, а Алвеш 3 сезони во Барса, 2 во Севиља):

2006/07:
Алвеш=19 (11 во лига, 3 во УЕФА Куп, 5 во Куп на Шпанија)

2007/08:
Алвеш=18 (15 во лига, 3 во УЕФА Куп)
Маикон=8 (7 во лига, 1 во ЛШ)

2008/09:
Алвеш=15 (10 во лига, 2 во ЛШ, 3 во Куп на Шпанија)
Маикон=6 (5 во лига, 1 во Куп на Италија)

2009/10:
Алвеш=15 (10 во лига, 3 во ЛШ, 2 во Куп на Шпанија)
Маикон=12 (11 во лига, 1 во Куп на Италија)

2010/11(досега):
Алвеш=18 (13 во лига, 3 во Куп на Шпанија, 2 во ЛШ)

Спопикалова. :tv:

Алвеш подобар според мене.

Бонера е подобар од двајцата,или тој или Антонини според мене:tv:

Спопикалова. :tv:

Алвеш подобар според мене.

На Антонини да му го испушат и двајцата,најдобар е,не знам кој будала ја праел анкетава кога Антонини е измислен :tv:

Колку патиш од комплекси човече ни сам не си свесен :icon_lol:

И да Мајкон е подобар,малку пристрасно,ама тука се работи за дефанзивни задачи,бидејќи и двајцата се дефанзивци.
Мајкон го јаде у секој поглед Алвес тука.

Незнам што го мешате Антонини тука. АБАТЕ е човекот!!!

Не знам што се напнавте одма. Сакав да кажам дека тоа што Маикон игра пред Алвес во Бразил не значи дека е подобар играч од него. Не викам дека Маикон игра не заслужено...си кажав погоре што имам во врска со нив.

Држи вода ова до некаде. Па и тоа што Меси игра пред Бојан не значи дека Меси е подобар од него, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom