Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Кристијано има све што може да посака еден фудбалер,Меси е одличен фудбалер и моментално мислам дека е подобар заради што игра во Барса со одлични фудбалери! Роналдо за разлика од Меси ги поминува играчите со финти,подобар е со глава,има подобар шут,побрз е,шутира и со лева нога за разлика од Меси кој десната му е за трчање,ова е доволно за да се види кој е подобар!

Меси има 36 утакмици оваа сезона,41 погодок,асистенции 20....Додека пак,Роналдо има 37 утакмици,34 гола и асистенции 11:helou: (Роналдо е индивидуален а и тимски играч како што викате вие а пак има помалку асистенции(му ги местел на Игуаин само за да ги брца од 2-3 метра,ебате тимскио) и голови,а има од Меси повеќе утакмици што за жал му расипуваат просек:toe:

Ај сега нешто ти мене кажи ми.
Шо правиме со Џерард, Лампард, Тери, Сколс, Гигс, Инзаги, Дел Пиеро и ред други кои никогаш не смениле средина, а се меѓу најдобрите играчи на планетава???
Или они сите се ништо оти цело време биле верни на клубот и не се продале за парите??

Еве:
Не знам зашто се палат сите за коментарите на Ivica и бенеамата, они никаде не рекоа дека Роналдо е подобар техничар или слично од Меси.

Чисто зборат за аклиматизација, дека ради тоа го почитуваат Роналдо. Значи, од тој АСПЕКТ. Еве, Кака исто отиде во Реал, а и Бензема, а мање-више и секој друг голем играч и почнаа да се губат таму...Роналдо отиде и остана јак како во Манчестер.

Никој не го пипка Меси технички, само го доведоа ова прашање овде. :)

Ок е сега ?
И аманте не е Бог Меси, па неможе чоек да каже нешо против него.

Искрено меѓу овие двајца според мене подобар е Роналдо. Иако не го сакам ич, највише заради тоа што играше во Манчестер, сепак ми е подокажан фудбалер од Меси. Би сакал да видам како ќе се снајде Меси во Англија. И јас обично се водам по статистика, ама Меси сепак игра во најдобриот клуб во светот што му ја олеснува работата. За разлика од тоа Роналдо освои се што требаше со Манчестер, сега пробува истото да го напраи со Реал. Покажа дека може да игра и во Англија, каде што многу повеќе се трча и е многу по-физичка играта, а и дека добро му одговара шпанската лига каде што дефинитивно техниката доаѓа до израз. Уште да не себичеше толку, да не праеше такви фаци гадни, и да потпишеше за Ливерпул кога дојде на 16 години во тренинг кампот ама Бенитез го процени како недоволно талентиран:kesa: , може и повеќе ќе го сакав

Искрено меѓу овие двајца според мене подобар е Роналдо. Иако не го сакам ич, највише заради тоа што играше во Манчестер, сепак ми е подокажан фудбалер од Меси. Би сакал да видам како ќе се снајде Меси во Англија. И јас обично се водам по статистика, ама Меси сепак игра во најдобриот клуб во светот што му ја олеснува работата. За разлика од тоа Роналдо освои се што требаше со Манчестер, сега пробува истото да го напраи со Реал. Покажа дека може да игра и во Англија, каде што многу повеќе се трча и е многу по-физичка играта, а и дека добро му одговара шпанската лига каде што дефинитивно техниката доаѓа до израз. Уште да не себичеше толку, да не праеше такви фаци гадни, и да потпишеше за Ливерпул кога дојде на 16 години во тренинг кампот ама Бенитез го процени како недоволно талентиран:kesa: , може и повеќе ќе го сакав

За ова си во право заради менувањето на клубот...а да прашам Манчестер ко божем не е толку јак? :smir: Знам дека Барса е најдобра али тука се негде...

За ова си во право заради менувањето на клубот...а да прашам Манчестер ко божем не е толку јак? :smir: Знам дека Барса е најдобра али тука се негде...
Не реков никаде дека Манчестер е слаб. Ама имаше моменти кога Бербатов промашуваше празни голови, Нани нафрлаше преку стадион, Вес Браун беше столб на одбраната... Во Барса се си е тип-топ.

Ronaldo signing for Manchester in 2003 as a 18 year old.
Benites becomes Looserpool coach in 2004.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Едно прашање: Дали Кристиано Роналдо го има победено Меси? (во фудбалски натпревар секако :), без разлика дали играле Реал - Барса, Манчестер - Барса, Аргентина - Португалија или можеби Спортинг Л. - Барса ) :icon_lol:

Едно прашање: Дали Кристиано Роналдо го има победено Меси? (во фудбалски натпревар секако :), без разлика дали играле Реал - Барса, Манчестер - Барса, Аргентина - Португалија или можеби Спортинг Л. - Барса ) :icon_lol:

Ја заборави утакмицава? :)

Манчестер-Барса полуфинале 2008ма мислам победи Јунајтед :)

Дали Кристиано Роналдо го има победено Меси?

Прашањево ти вришти...од возбуда де :vozbud:
Ај ти кажи ми, кога играле Роналдо и Меси фудбал/кошарка/ватерполо/одбојка на плажа па за да видиме кој е подобар ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom