Кој е Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Wolver1nE
  • Време на започнување Време на започнување
Svako čovekovo delo je vrdanje i lukavstvo jednog zeca.
Ljubav i Smrt su hrtovi koji ga love.
Bog je uzgojio lovačke pse i uživa u sportu.
To je Panova Komedija da čovek misli da lovi, dok ti psi love njega.
To je Tragedija čoveka da kada se suoči sa Ljubavlju i Smrću on počne lajati. On više nije zec već vepar. Ne postoje druge komedije ili tragedije. Odbi zato da budeš sprdnja Boga; živi i umri u okrutnosti ljubavi i smrti!
Tako će Njegov smeh biti potpuno prožet Ekstazom.

To je Tragedija čoveka da kada se suoči sa Ljubavlju i Smrću on počne lajati. On više nije zec već vepar. Ne postoje druge komedije ili tragedije. Odbi zato da budeš sprdnja Boga; živi i umri u okrutnosti ljubavi i smrti!
Аман бре, ме изненади со овој извадок од Книгата на Лаги :)

Kakov razvoj na temava... Bog da chuva! ...samo koj?

знаеш што ме нервира кај некои? тоа што пробуваат да ми наметнат нешто.
као на пример секташите што перат мозоци на оние смотаните со некои си глупави финти.
биди си атеист неверувај у бога ме заболе, ама немој да пробуваш да ме разубедуваш и јас да не верувам у бога а нит па јас ке те убедувам да почнеш и ти да веруваш у него.
нели секој си има право на сопствен избор? што пробуваш сеа па плус ван темата си

знаеш што ме нервира кај некои? тоа што пробуваат да ми наметнат нешто.
као на пример секташите што перат мозоци на оние смотаните со некои си глупави финти.
биди си атеист неверувај у бога ме заболе, ама немој да пробуваш да ме разубедуваш и јас да не верувам у бога а нит па јас ке те убедувам да почнеш и ти да веруваш у него.
нели секој си има право на сопствен избор? што пробуваш сеа па плус ван темата си
Каде виде дека јас тебе те убедувам во нешто момче? Верувај си и во шарени носорози ако сакаш твој проблем.
Ти го прочита ли насловот на темата? Јас сум и тоа како на темата, ти си офтопик. За мене бог е универзумот. Кој ти дава право да ми забраниш што јас ќе сметам за бог? Нели имам право на избор?

Allah je, nema boga osim Njega, Gospodar svega što postoji!
Добро бе пеер ме убеди,утре ќе се конвертирам.
И сакам да бидам верник со сите нишани,ама првин сакам да и го дотерам умот на оваа мојава.Па да ми кажеш каква е таа направија за млатење жени и од кај можам да си ја набавам?

Негов, големо Н?
Па зарем оваа изјава не го признава постоењето на Јахве?

Негов, големо Н?
Кај виде бе Јахве махве. Читај го текстот не туку бладај.

Негов, големо Н?
Овој цитат би требало да ти појасни што претставува четириделното име за Телемитите:

"Но овој Збор сам по себе е план на структурата на Универзумот, и на тоа била разработена Светата Кабала, одкаде што ние го имаме Знаењето за Природата на сите работи кои и да биле тие, на секое ниво на постоење, и за нивните сили, тенденции и операции, заедно со клучевите за нивните Порти."

Кај виде бе Јахве махве. Читај го текстот не туку бладај.
Не бладам јас бе ти си тој што блада.
Овој цитат би требало да ти појасни што претставува четириделното име за Телемитите:

"Но овој Збор сам по себе е план на структурата на Универзумот, и на тоа била разработена Светата Кабала, одкаде што ние го имаме Знаењето за Природата на сите работи кои и да биле тие, на секое ниво на постоење, и за нивните сили, тенденции и операции, заедно со клучевите за нивните Порти."

Планот е на...?

Не бладам јас бе ти си тој што блада.
Појма немаш што збориш, ќе да е до виното, оди застани пред огледалото (на Ошо) и таму бладај си.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom